Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 19631 tot 19635
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 4 oktober 2014

Dit is de slechtste goudinvestering die er bestaat

De herstelling van de Amerikaanse economie bevestigt door het beter dan verwachte banenrapport van vrijdag was een domper voor goud.  De stopzetting van de Quantetive Easing en de verhoging van de rente, moest het nodig zijn, zorgen voor een steigerende dollar. Hyperinflatie, het argument bij uitstek van de gold bull om voor het gele metaal te gaan, is nu verder weg dan ooit. Goud krijgt serieuze klappen, GLD ETF is een fonds dat de prijs van het goud volgt.

Junior goud mijnbedrijven reageren altijd al versterkt op de prijs van goud. De GDXJ ETF is een fonds en geeft de mogelijkheid om een korf van junior goudmijnen te volgen.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: zaterdag 4 oktober 2014

Jelmer Baukema over bitcoinregulering in EU en NL

De Week van Bitcoin 46 is advocaat Jelmer Baukema van Van Doorne te gast om te praten over bitcoinregulering op Nederlands en Europees niveau. Ook schuift Aaron van Wirdum aan om de Bitcoin Wednesday avond na te bespreken waar over het Bitcoin is Geld initiatief is gesproken en gestemd. En over de toekomst van Stichting Bitcoin Nederland. Tuur Demeester begint de uitzending met een uitgebreide fundamentele analyse van de prijs.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: zaterdag 4 oktober 2014

Het bitcoin-is-geld debat: and the winner is?

Afgelopen woensdagavond was het dan zover, Bitcoin wednesday #16. Een avond die grotendeels gewijd was aan de vraag: is bitcoin geld, en belangrijker nog: moeten we dat wel willen? Terugkijkend was het een nuttige avond waar de standpunten van beide zijden goed naar voren zijn gekomen en waarbij veel ruimte is geweest voor debat. Aan de andere kant zijn wat mij betreft de beide partijen niet veel verder tot elkaar gekomen en gaat de rechtszaak gewoon door.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 4 oktober 2014
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 4 oktober 2014

Hoeveel moet je sparen voor een goed pensioen?

De meeste mensen denken dat ze zich goed voorbereiden op een mooi pensioen later. Voor wie het allemaal nog tientallen jaren in de toekomst ligt, lijkt het zelfs helemaal geen probleem. Het probleem stelt zich echter dat een overheidspensioen over enkele decennia alles behalve vanzelfsprekend is. Maar hoeveel moet je nu bij elkaar sparen om later zonder financiële zorgen te kunnen genieten van een welverdiend pensioen?

Algemeen wordt aangenomen dat je € 1 miljoen bij elkaar moet sparen. Wie 4 % van dit miljoen jaarlijks uitgeeft, heeft een extra pensioen van € 40.000. Hier zou je comfortabel van moeten kunnen leven. Maar het lijkt een illusie om aan € 1 miljoen te geraken, een miljoen is veel geld. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld heeft 60 % van de arbeiders minder dan $ 25.000 opzij gezet voor zijn pensioen – 36 % zelfs minder dan $ 1.000.