Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 19631 tot 19635
Bron: Huizenmarkt-zeepbel.nl
Geplaatst: woensdag 13 augustus 2014

Een vergelijking met de crash van 1978 in drie grafieken

Zoals je waarschijnlijk weet kun je op deze site zien hoe het aantal woningen op Funda zich sinds 2007 tot een astronomische hoogte heeft ontwikkeld. Wat ik mijzelf altijd wel afvraag bij deze cijfers, is hoe dit zich verhoudt tot bijvoorbeeld de crash in de jaren zeventig.  Nu kom ik zo nu en dan wel cijfers van de NVM tegen in de krantenarchieven, maar het is moeilijk te zeggen hoe groot hun marktaandeel in die tijd was.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 13 augustus 2014

Daalt de Chinese honger naar goud echt ?

Iedereen die de goudmarkt van dichtbij volgt, weet dat de vraag naar fysiek goud explodeerde in 2013 toen de papieren goudprijs fors daalde in het tweede kwartaal. Sindsdien staat de vraag naar fysiek goud op een hoog niveau … tot enkele weken geleden. Sinds een paar weken lijkt de import van fysiek goud vanuit Hong Kong in elkaar te stuiken.

De gegevens betreffende de import van goud via Hong Kong komen in feite van Hong Kong en betreft export van Hong Kong naar China. China zelf maakt geen gegevens bekend aangaande de import van goud. De export van goud naar China vanuit Hong Kong daalde recent naar het laagste niveau in 17 maanden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 13 augustus 2014

Mike Maloney: “Dit is het grootste probleem van Amerika”

Mike Maloney is een notoire aanhanger van edelmetalen. Maar de voorliefde voor edelmetalen kan soms gemakkelijk te duiden zijn in een simpele grafiek. Onderstaande grafiek laat zien dat de Amerikaanse economie helemaal niet aan het herstellen is, dat is enkel een goed-nieuws-show van de overheid. Het aantal bedrijven dat failliet gaat stijgt terwijl het aantal nieuwe bedrijven daalt. Sinds de financiële crisis is het aantal bedrijven dat failliet gaat groter dan het aantal nieuwe bedrijven en het gat wordt steeds groter. Dit is het grootste probleem van de Amerikaanse economie.

Bron: Goud-Portal
Geplaatst: woensdag 13 augustus 2014

Goud-Portal Werkzaamheden

Beste Bezoeker,

Momenteel zijn er issues met de doorverwijzingen naar externe pagina's (doorkliks). Naar verwachting is dit vanavond opgelost. 

Dank voor uw begrip.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: woensdag 13 augustus 2014

Nieuwe fixing zilverprijs vanaf 15 augustus

Een kleine drie maanden geleden schreven we op Doijer & Kalff al over de beëindiging van de 117 jaar oude fixing van de zilverprijs. Per ingang van vrijdag 15 augustus wordt de dagelijkse fixing van zilver niet meer gedaan door een groepje van drie banken die dagelijks om de tafel zitten, maar door een geautomatiseerd systeem dat door het leven gaat als de Londen Silver Price (LSP).