Nieuws / Artikelen met het woord

57309 artikelen gevonden. Artikel 19641 tot 19645
Bron: freedombytes.info
Geplaatst: donderdag 14 augustus 2014

Europese centrale bank heeft haar lesje niet geleerd

De Europese centrale bank heeft haar lesje niet geleerd en blijft bubbles maken. Dat was alleszins de strekking van een artikel verschenen in de Wall Street Journal. De ECB heeft onvoldoende opgelet wat er in Japan en nadien in de U.S. is gebeurd en maakte zonder enige schroom precies dezelfde fouten als haar voorbeelden hebben gemaakt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 14 augustus 2014

14 augustus: eurozone in de penarie en 9 andere dingen die je moet weten

Tegenvallende groeicijfers uit Duitsland en Frankrijk betekenen dat het economisch herstel van de eurozone in het tweede kwartaal is uitgedoofd. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 14 augustus 2014

Spaanse overheidsschuld boven de 1.000 miljard euro

De Spaanse overheidsschuld is eind juni voor het eerst boven de kaap van de 1.000 miljard euro uitgekomen. Dat blijkt vandaag uit cijfers van de Spaanse centrale bank.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 14 augustus 2014

Vraag naar Goud daalt in Q2

De vraag naar goud is in het tweede kwartaal van 2014 met 16% gedaald ten opzichte van dezelfde periode in het recordjaar 2013. Dit maakte de World Gold Council vandaag bekend. De daling in de vraag naar goud is met name veroorzaakt door de daling in de vraag naar gouden sieraden, naar gouden munten en goudbaren. De totale vraag naar goud kwam in het tweede kwartaal uit op 964 ton. In het eerste kwartaal was de totale vraag naar goud 1074 ton. Een daling van 10% ten opzichte van het eerste kwartaal.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 14 augustus 2014

Poetin wil olie en gas in roebels afrekenen

Rusland streeft ernaar de internationale handel in zijn olie en gas in roebels te laten verlopen, in plaats van in dollars zoals nu het geval is.