Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 19641 tot 19645
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 17 september 2014

België telt één dollarmiljardair minder

België telde in juli acht superrijken met een vermogen van meer dan 1 miljard dollar. Dat blijkt uit een studie van de Zwitserse bank UBS en onderzoeksbureau Wealth-X. Vorig jaar waren er volgens dezelfde studie nog negen dollarmiljardairs in België. De acht superrijken zwemmen samen in 16 miljard dollar (12,4 miljard euro).

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 17 september 2014

Waarom Schotland het Britse pond niet zomaar kan houden

Het is hét schrikbeeld waarmee het ‘nee’- kamp de Schotten donderdag probeert over te halen om tegen onafhankelijkheid te stemmen: geen unie, geen pond. Volgens de Schotse leider Alex Salmond is dat onzin, en kan Schotland het pond houden, of Londen dat nu wil of niet. Klopt dat ook?

Bron: Gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: woensdag 17 september 2014

Oekraïense politicus letterlijk gedumpt in vuilcontainer

Wanneer zal de eerste Nederlandse politicus in een vuilcontainer eindigen?

Een woedende menigte heeft gisteren buiten het Oekraïense parlement een Oekraïens parlementslid staan opwachten. Toen het parlementslid, Vitaly Zhurasky, van de “Economische Ontwikkeling Partij” het gebouw verliet hebben ze hem opgepakt en in een  vuilcontainer gegooid. Het is niet precies duidelijk wat Zhuravsky heeft gedaan om dit te verdienen. Volgens NBC news heeft het te maken met het feit dat hij in het verleden heeft geprobeerd om wetten door te voeren die anti regeringsprotesten moesten tegengaan.  Hij is ook van het soort dat regelmatig klaagt dat de pers gemene dingen over hem zegt.

[VIDEO]

Bron: coincourant.nl
Geplaatst: woensdag 17 september 2014

Maak plaats voor bitcoinbeurs in Nederland

Sinds vorige week kent ons land twee bitcoinbeurzen. Een bitcoinbeurs is een handelsplatform waar bitcoins verhandeld kunnen worden.

Tot nu toe moesten bitcoin enthousiastelingen hun bitcoins nog verhandelen via buitenlandse beurzen. In Nederland bestonden alleen enkele bedrijven waar bitcoins kunnen worden gekocht. Er was echter nog geen beurs in Nederland waarop men koop- en verkooporders kon inleggen.

Bitcoin entrepreneurs hebben met (onder andere) twee problemen te maken in Nederland. De eerste is dat voor het opzetten van een beurs de goedkeuring is vereist van De Nederlandsche Bank (DNB). Eenieder die op een bitcoinbeurs wil aan- en of verkopen moet in beginsel bij of in naam van die beurs een saldo aanhouden. Uit dit saldo kunnen bitcoins worden gekocht, danwel wordt er bij verkoop een tegoed bijgeschreven. Dit saldo is betreft gelden die op enig moment aan de koper of verkoper van bitcoins zullen moet worden terugbetaald. Volgens de Wet financieel toezicht is het verboden dit soort gelden (zogenaamde opvorderbare gelden) bedrijfsmatig aan te houden, tenzij men – kort samengevat – beschikt over een (bank)vergunning of wanneer de gelden van zogenaamde professionele marktpartijen worden aangetrokken, bij uitstek niet de categorie waar men veel bitcoin aanhangers zal aantreffen. DNB kan een ontheffing verlenen, maar de voorwaarden voor het verlenen van een ontheffing zijn streng. De informatie die – op de website of in interviews – openbaar is gemaakt over de twee Nederlandse beurzen, maakt niet duidelijk of daadwerkelijk aan dit vereiste van ontheffing is voldaan. Eén beurs laat weten dat ze een tijdelijke vrijstelling heeft verkregen, terwijl de andere beurs voor een Franse route heeft gekozen. De centrale bank in Frankrijk zou “gemakkelijker” zijn geweest dan DNB. Die beurs lijkt een Franse rekening aan te houden.

Bron: nugeld.nl
Geplaatst: woensdag 17 september 2014

‘Huizenprijzen ruim 20 procent te hoog’

Dat blijkt uit data van de Bank of International Settlements die de huizenprijzen van diverse landen afzet tegen zowel inkomens als huurprijzen.

Ten opzichte van huren zijn koopwoningen in Nederland niet veel duurder.

In België zijn huizen ruim 40 procent te duur afgezet tegen het inkomen. Ook in vergelijking met huren zijn onze zuiderburen slechter af.

In Japan zijn woningen juist te goedkoop ten opzichte van het inkomen, maar liefst 40 procent.