Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 19646 tot 19650
Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: donderdag 4 september 2014

ECB gaat voor 1000 miljard gebundelde hypotheken en kredieten opkopen

ECB verlaagt de rente ECB gaat voor 1000 miljard gebundelde hypotheken en kredieten opkopen

De ECB gaat ondermeer gebundelde hypotheken opkopen, om de economie in Europa en de inflatie te stimuleren. RTL Z beurscommentator Jacob Schoenmaker legt uit wat de bedoeling is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 september 2014

Wilt u investeren in goudmijnaandelen?

Greg Zuckerman van The Wall Street Journal in New York heeft een bijzondere interesse voor goud. Hij schrijft er regelmatig over en kent de goudmarkt als zijn broekzak. Het statuut van goud is in de U.S. helemaal anders dan aan deze kant van de grote plas. Wie als Amerikaan goud koopt moet rekening houden met het bezoek van de belastingontvanger.

Tot dus ver zijn de Europese overheden nog niet op het idee gekomen om goud te belasten, maar wanneer de nood aan de man komt zal men ongetwijfeld niet aarzelen om dit alsnog te doen. Wie fysiek goud koopt moet dus altijd twee keer nadenken waar en hoe hij dit zal doen en hoe hij het goud in eigendom zal bewaren.

Bron: citareg.nl
Geplaatst: donderdag 4 september 2014

Het duivelse schaakspel van Mario Draghi

Sinds het uitbreken van de crisis in 2008 heeft de ECB 13 keer de rente verlaagd. Van 4,5 procent eind 2008 naar nu dus 0,05 procent, telkens met het argument dat de banken daardoor meer geld zouden uitlenen aan het bedrijfsleven voor economische groei. Het feit dat ECB-president Draghi steeds dit argument gebruikt om de renteverlagingen te rechtvaardigen is op zich al verbazingwekkend, zo niet verdacht. Want als bij alle vorige keren de renteverlagingen niet werkten waarom dan elke keer opnieuw een renteverlaging?

De verliezers zijn de pensioenfondsen, de pensioenverzekeraars, de spaarders en het MKB. Deze laatste schreeuwt om kredieten die maar niet verleend worden, met als gevolg een golf aan faillissementen in de eurozone en nauwelijks economische groei. De enige winnaars zijn de banken, die nu al bijna 6 jaar goedkoop geld kunnen lenen van de ECB, maar dat geld niet in de eurozone economie investeren, terwijl dat goedkope geld daar toch eigenlijk voor bedoeld is. Gratis geld ontwricht het geldsysteem en zorgt voor gevaarlijke luchtballonnen. In feite helpt Draghi het financiële systeem om zeep.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 september 2014

De ECB is vanaf nu machteloos

De Europese Centrale Bank verlaagde tegen alle verwachtingen in nog enkele rentevoeten. Maar het echte nieuws is dat de ECB vanaf nu asset-backet securities zal opkopen. Om maar aan te tonen hoe radeloos de ECB geworden is: dit ABS-programma wordt al aangekondigd nog voor het vorige programma – LTRO – in werking trad. Maar Draghi liet ook uitschijnen dat dit wel eens het laatste wapenfeit kan zijn van de ECB.

De ECB geeft nu te kennen dat de banken hun effecten mogen verpakken in een ABS en ze kunnen deze dan verkopen aan de ECB. Dit is een soort van quantitative easing zoals ze dat kennen in de Verenigde Staten. Dat het een wanhoopsdaad is, blijkt ook uit het feit dat dergelijke maatregel vooral ten goede zal komen aan de sterkere landen omdat er enkel effecten van hoge kwaliteit verpakt mogen worden. Het zijn de zuiderse landen die vooral nood hebben aan nieuwe maatregelen, maar daar zijn er niet veel effecten van hoge kwaliteit te vinden.

Bron: nos.nl
Geplaatst: donderdag 4 september 2014

65-plus rijker uit crisis, rest armer

Volgens de meest recente cijfers van het CBS bezaten Nederlanders in 2012 samen zo'n 1170 miljard euro aan eigen vermogen. Daarvan zat 480 miljard euro vast in overwaarde op de eigen woning.

Tussen 2008 en 2012 zijn de vermogensverschillen tussen jong en oud fors toegenomen. Zo bezaten huishoudens met een kostwinner tussen de 25 en 44 jaar in 2008 gemiddeld 22.000 euro aan vermogen.

Vier jaar later was daar nog maar 4000 euro van over, een daling van 82 procent. De krimp is vooral terug te voeren op de waardedaling van de eigen woning.