Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 19651 tot 19655
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 september 2014

Is de fracking revolutie overhyped?

Dit is natuurlijk de vraag van 1 miljoen en wie er een antwoord op kan formuleren mag dat meteen doorseinen. Dan Dicker, auteur van Oil’s Endless Bid en een olietrader met een jarenlange ervaring, windt er geen doekjes om. Op Daily Ticker kwam hij vertellen dat de fracking revolutie van A tot Z overhyped is.

De standpunten van Dicker zullen sommigen verrassend in de oren klinken. Hij stelt dat de fracking revolutie de Amerikaanse productie van olie met 3.5 miljoen vaten per dag heeft opgedreven. De ganse wereld kijkt jaloers toe naar wat er in de U.S. is gebeurd. Maar toch is het volgens Dicker nog te vroeg om te juichen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 september 2014

De echte opleving komt eraan!

Volgens ondernemer Erik de Vlieger is in de voorbije dertig jaar “een moment van heropleving” in de vastgoedmarkt voorafgegaan door een crisis. Dat betekent dat, omdat we er nu eentje meemaken, er binnenkort een serieuze opportuniteit te rapen valt. “Een schuld van 350 miljoen EUR en 200 miljoen EUR waarde zijn zomaar verhoudingen die ik lees over stenenschuivers”, schrijft de Vlieger.

Daarmee bedoelt hij dat een herstel in de immobiliënsector en projectonwikkeling niet veraf is. In de Vliegers gedachten zijn de banken zich bewust van de toekomstige kansen:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 september 2014

Goud naar $ 1.000 zou een goede zaak zijn

De goudprijs zit al sinds 2011 in een berenmarkt. Is dit een berenmarkt in een grotere stierenmarkt of is dit een berenmarkt die volgt op een stierenmarkt? De meningen zijn verdeeld. Momenteel zoekt de goudprijs weer de onderkant van het trendkanaal op. Een daling onder $ 1.260 zou betekenen dat de goudprijs er niet in slaagt om een hogere of gelijke bodem te zetten. Dan kan de goudprijs verder dalen naar $ 1.000. Dit zou eigenlijk best goed zijn voor de goudprijs.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 4 september 2014

Verrassende renteverlaging ECB bereikt doel: euro fors minder waard

De Europese Centrale Bank verlaagt het belangrijkste tarief waartegen banken kunnen lenen van 0,15 naar 0,05 procent.

Dat maakte de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag bekend. Het is de tweede keer in drie maanden dat de ECB de zogenoemde herfinancieringsrente verlaagd.

De maatregelen zijn bedoeld om de lage inflatie in de eurozone te bestrijden. De inflatie in de eurozone ligt al maandenlang aanzienlijk onder het door de ECB nagestreefde peil van net iets minder dan 2 procent en zakte vorige maand verder, tot 0,3 procent.

Die lage inflatie voedt de vrees voor deflatie, een periode van aanhoudende prijsdalingen die een rem kunnen zetten op de economische groei.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 4 september 2014

ECB verrast met verlaging rentetarieven

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vandaag, tot verrassing van de meeste analisten, de rentetarieven in de eurozone verlaagd. Ze hoopt daarmee de economische groei aan te sporen en de dreiging van deflatie af te wenden. Het is de tweede rentedaling in drie maanden tijd.