Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 19651 tot 19655
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 augustus 2014

Europa op 1 schok van …

Spelen ze in Europa met vuur? Dat is de vraag. Als Europa er in slaagt om onder leiding van Duitsland een Europees Wirtschaftswunder te realiseren, zal Europa de komende decennia een leidende economische grootmacht worden. Maar dit plan komt met een groot gevaar: deflatie. Een nieuwe globale schok en Europa dreigt te belanden in een Japans scenario met een decennia lang gevecht tegen deflatie dat eindigt in draconische maatregelen die generaties welvaart dreigen te vernietigen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 11 augustus 2014

Column Kees de Kort | Lenen, lenen, lenen!

In de VS proberen ze de bestedingen aan te jagen door mensen meer te laten lenen. Om meer consumenten te laten voldoen aan de eisen voor een lening, worden de normen versoepeld. “Betalen? Dat zien we straks wel weer.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 augustus 2014

Palladiumprijs kan nog lang hoog blijven

Akkoord, de edele metalen waren niet de ‘hottest’ sector van de afgelopen maanden. Goud en zilver hebben onze hoop beschaamd door weinig hartverwarmende prestaties neer te zetten. Maar veel zorgen maken we ons daar niet over. Het tijdstip van het goud zal eerder vroeg dan laat wel aanbreken. En ook zilver zal dan niet ontbreken.

Goud en zilver bewegen meestal in onderlinge correlatie, waarbij goud vaak het meest volatiel is. Dat heeft te maken met het feit dat goud weliswaar een edel metaal is, maar daarnaast ook industriële toepassingen heeft. Aan zilver is dan ook een cyclisch kantje verbonden.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: maandag 11 augustus 2014

PWC: prijs steenkool daalt met 10 procent

Door het groeiende aanbod van goedkope steenkool uit de Verenigde Staten daalt de prijs van steenkool.  Het adviesbureau PWC verwacht de komende jaren een prijsdaling van 10 procent.

Dat meldt de NOS op zijn website. Het klimaatbeleid van de Amerikaanse president Barack Obama, dat het gebruik van steenkool ontmoedigt, leidt tot een overschot. Energiecentrales in de VS moeten hun CO2-uitstoot voor 2030 met 30 procent verminderen ten opzichte van 2005. De belastingen op steenkool gaan omhoog om het gebruik van gas te stimuleren.

Producenten proberen hun voorraden nu elders af te zetten. De afgelopen drie jaar is de doorvoer van Amerikaanse steenkool via de Rotterdamse haven toegenomen met 50 procent per jaar. PWC schat het komende aanbod op 200 miljoen ton.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 augustus 2014

Hoe lang kan de goudprijs dit nog volhouden ?

De goudprijs heeft forse steun rond $ 1.290 / $ 1.280 maar ondervind forse weerstand rond $ 1.310. De uitbraak tot boven $ 1.320 vorige week was slechts een kort leven gegund, daarna daalde de goudprijs terug onder de belangrijke weerstand. Eerder dit jaar zorgde een lange consolidatieperiode in dezelfde trading range voor een uitbraak naar beneden.

Als zilver een raadgever mag zijn, ziet het er alvast niet goed uit. De zilverprijs heeft steun tussen $ 20 en $ 19,25 maar kon een klein herstel van de goudprijs vorige week niet volgen. Zilver presteert traditioneel beter dan goud als de prijzen omhoog gaan, maar slechter als de prijzen naar beneden gaan. Technisch gezien ligt zilver er zwakker bij dan goud.