Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 19656 tot 19660
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

Nieuwe fixing goudprijs onderweg

Begin dit jaar ontstond er veel commotie voer de fixing van de goudprijs. Die zou niet transparant genoeg zijn en veel ruimte laten voor manipulatie. De markt heeft niet stil gezeten, want eind dit jaar komt er ook voor goud een nieuwe referentieprijs tot stand. In augustus werd de fixing van de zilverprijs al aangepast.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

Kan goud belast worden?

Wat zijn de beste manieren om in goud en zilver te investeren? Spontaan zouden we kiezen voor ofwel een investering in fysiek goud dan wel voor een investering in ETFs die zoals we allemaal weten vlot verhandelbaar zijn op de beurs. Liquiditeit, dat is namelijk waar het om draait. In geval van fysiek goud komt daar nog iets anders bij kijken.

Goud moet namelijk ergens bewaard worden. In een geval van kleine hoeveelheden stellen zich eigenlijk geen problemen, de opslag kan gebeuren in de kluis van een bank. Maar bij grotere hoeveelheden wordt dat een ander paar mouwen. Zeker in de U.S. kan de kostprijs voor het bewaren van goud fors oplopen.

Bron: knack.be
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

VS: rijkste 3 procent bezit nu ruim de helft van de welvaart

Een verschuiving van belasting op arbeid naar belasting op consumptie en energieverbruik kan een pak extra banen opleveren

De Amerikaanse president Obama is er tot dusver niet in geslaagd de langdurige trend te keren waarbij de rijker rijker en de armen armer worden. De rijkste 3 procent bezit inmiddels 54,4 procent van inkomen en patrimonium.

De cijfers werden bijeengezocht door de correspondent van Le Monde die zich baseerde op een zopas gepubliceerd rapport van de Federal Reserve.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

331 duizend Nederlanders betalen zorgpremie niet

Daarmee neemt het aantal wanbetalers in de zorg sterk toe, zo meldt RTL Nieuws op basis van eigen onderzoek.  

In de eerste acht maanden van 2014 is het aantal Nederlanders dat zijn zorgpremie niet wil of kan betalen met 5 procent gestegen.

Bij elkaar gaat het om een schuld van ruim 1 miljard euro. Bij meer dan 100 duizend wanbetalers wordt de zorgpremie inmiddels ingehouden. De meeste mensen hebben ook elders nog schulden, aldus RTL.  

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 4 september 2014

Draghi roept hele beurswereld op de dansvloer

De beurzen hebben vandaag uitbundig gereageerd op de beslissing van de Europese Centrale Bank (ECB) om de rente te verlagen en 1.000 miljard euro extra in de economie te pompen. In Brussel ging de Bel20-index 1,13 procent hoger tot 3.222,83 punten. Daardoor zit de graadmeter weer op het niveau van eind juni 2008.