Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 19656 tot 19660
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 12 augustus 2014

Oekraïense munt zakt naar dieptepunt

De waarde van de Oekraïense munt is vandaag naar een dieptepunt gezakt. De valuta verloor in één dag 4% van haar waarde ten opzichte van de dollar en is de afgelopen dertig dagen al bijna 9% gedaald. Op de valutamarkt wordt de munt steeds verder afgewaardeerd als gevolg van de chaos in het oosten van het land.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 12 augustus 2014

Olieprijs onder druk door groot aanbod

Handelaren reageerden op berichten dat het aanbod van olie wereldwijd ruimschoots voldoende is om de eventuele gevolgen van de onrust in het Midden-Oosten op te kunnen vangen.

Brent zakte dinsdag tussentijds tot een dieptepunt van 103,35 dollar per vat. Dat was bijna 1 dollar minder dan maandag aan het slot van de handel en het laagste niveau sinds begin november vorig jaar.

Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) gaf eerder op de dag aan dat het internationale aanbod aan olie onverwacht groot is, ondanks de conflicten in Irak, Libië en Oekraïne. Tegelijkertijd verlaagde het agentschap zijn verwachtingen voor de vraag naar olie in 2014 en 2015.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 12 augustus 2014

Geweld in Irak deert olieprijs niet

De olieprijs is vandaag op de financiële markten gedaald tot het laagste niveau in negen maanden. De onrust in Irak lijkt de beleggers dus niet te deren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 augustus 2014

4 redenen dat zilver beter is dan goud

Zilver en goud zitten al meer dan een jaar in een bodemproces. Een echte uitbraak hebben we nog niet gezien, maar een herhaling van 2013 moeten we ook niet direct vrezen. De vraag is dan ook “Wat is nu het beste edelmetaal van de twee?”. Georges Soros bijvoorbeeld ‘gokt’ op goud met een investering van $ 120 miljoen in Barric Gold, maar de mensen van The Motley Fool zien 4 goede redenen waarom zilver het favoriete edelmetaal kan worden de komende maanden / jaren.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 12 augustus 2014

Column Kees de Kort | De lat verlaagd

De crisis in Oekraïne, de spanningen in het Midden-Oosten en de Ebola-uitbraak in Afrika. De wereld staat in brand, maar beleggers reageren lauwtjes. En dat baart economiecommentator Kees de Kort zorgen.