Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 19666 tot 19670
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 3 oktober 2014

Werkloosheid VS op laagste niveau sinds 2008

De werkloosheid in de Verenigde Staten is in september gedaald tot het laagste niveau sinds juli 2008. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 3 oktober 2014

Goudmijnaandelen: de keuze van RBC

De Amerikaanse broker RBC heeft zich aan het rekenen gezet en kwam tot de conclusie dat er zich in de sector van de goudmijnen heel wat goedkope aandelen bevinden. Dat hoeft niemand te verbazen gezien het gedrag van de goudprijs in de afgelopen jaren. Het goud heeft namelijk een pijnlijke correctie achter de rug. RBC selecteerde 5 kanshebbers in de sector van de goudmijnaandelen.

Agnico Eagle Mines Ltd. (NYSE: AEM) heeft nog niet zo lang geleden de overname van Canada’s Osisko Mining afgerond waardoor het de hand kon leggen op de veel belovende Malartic Mine. De overname werd samen met Yamana Gold gedaan. Door RBC werd deze deal als zeer positief ervaren. De target voor het aandeel werd recent opgetrokken.

Barrick Gold Corp. (NYSE: ABX) is een andere top naam in de sector die een rating Outperform kreeg bij RBC. Barrick ligt misschien iets te veel voor de hand maar een sterk punt bij dit bedrijf is dat er ongeveer 4 miljard dollar aan liquiditeiten in de kas zitten. De free cash flow kan 1.2 miljard dollar bedragen en dat is een bedrag waar de investeerders tevreden over kunnen zijn.

Goldcorp Inc. (NYSE: GG) is nog een grote naam uit de sector die in de ogen van RBC hoog scoort, ook dit aandeel krijgt een rating Outperform. Het bedrijf is actief in zowel Canada, de United States, Mexico als Centraal en Zuid-Amerika. Goldcorp heeft ernstige inspanningen geleverd om de kosten te drukken en zal daar in de toekomst van kunnen profiteren.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: vrijdag 3 oktober 2014

Special Drawing Right als toekomstige reservevaluta versterkt door toevoeging van renminbi

De contouren van een nieuw financieel systeem dat gebruik gaat maken van de Special Drawing Right (SDR) als reservevaluta ter vervanging van de dollar, ondersteund door de Chinese renminbi, beginnen zich steeds scherper af te tekenen. Volgende jaar zal de IMF beslissen of het mandje met ondersteunende valuta uitgebreid moet worden met de Chinese munt. De plannen van het Britse Ministerie van Financiën om in renminbi genoteerde obligaties op de markt te brengen en deze te accepteren als reserves op de balans, moet gezien worden als een sterke ondersteuning van deze ontwikkeling.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 3 oktober 2014

Raffinaderij voor vuile teerzandolie blijkt vergiftigd geschenk

Olieraffinaderij De nieuwe raffinage-eenheid van ExxonMobil in Antwerpen illustreert hoe zware olie, die onder andere uit erg vervuilende Canadese teerzandolie komt, aan een opmars bezig is. De EU wil het goedje verbieden, maar dankzij lobbywerk is die regelgeving 'uitgesteld'.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: vrijdag 3 oktober 2014

Perth Mint ziet verkoop gouden munten aantrekken

De Australische Perth Mint heeft in de maand september veel meer gouden munten en goudbaren verkocht dan in voorgaande maanden, zo blijkt uit de verkoopcijfers die het munthuis onlangs naar buiten bracht. De afgelopen maand produceerde het munthuis in totaal 68.781 troy ounce aan gouden baren en munten, het grootste volume in 11 maanden tijd. De verkoop lag in september  89% hoger dan in de maand augustus, maar vergeleken met dezelfde maand van vorig jaar bleef de verkoop vrijwel gelijk.