Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 19671 tot 19675
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 3 september 2014

Fidel Castro vergelijkt NAVO met de SS

De voormalige Cubaanse president Fidel Castro beschuldigt de "cynische" Verenigde Staten en de Europese Unie ervan dat ze de NAVO gebruiken om oorlogen te ontketenen. In een vandaag door de Cubaanse media gepubliceerde tekst vergelijkt de 88-jarige 'lider maximo' het Atlantisch Bondgenootschap met de SS-eenheden (Schutzstaffel) van het Duitse naziregime.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 3 september 2014

Interessante visie van Putin over een wereld in verandering

Vladimir Putin doet de machtsverhoudingen in de wereld op zijn grondvesten daveren. Het eens zo machtige Verenigde Staten verliest aan invloed, vooral sinds de financiële crisis. Maar de VS zal zich ook niet als een mak lammetje naar de slachtbank laten brengen. We leven in onzekere, maar spannende tijden. In het westen hebben we een eigen blik op deze ontwikkelingen waarin Putin vooral de ‘bad guy’ is. Het is dan ook eens interessant om te kijken naar de visie van Putin zelf.

Bron: TOV-Hazel
Geplaatst: woensdag 3 september 2014

Palladium door $900

De groter wordende zorgen omtrent het aanbod van palladium vanuit Rusland en de daardoor mogelijk ontstane tekorten van dit witte edelmetaal jaagt palladium begin van deze week door de $900 weerstand. Het 5 maanden durende arbeidsconflict in Zuid Afrika hielp hier natuurlijk ook aan mee. Evenals de aangezwengelde vraag vanuit de auto-industrie in China en de VS. Daar komt bij dat de beleggers het probleem hebben gesignaleerd en door middel van ETF’s proberen te profiteren van de prijsstijgingen. In euro’s per kilo piekte palladium door de € 22.000.

[...]

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 3 september 2014

Column Kees de Kort | Klaas doet relaxed

Volgens president van De Nederlandsche Bank Klaas Knot lijdt de Nederlandse economie niet erg onder de onrust in Oekraïne. BNR's Kees de Kort verwacht wel grote indirecte gevolgen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 3 september 2014

Heeft de Federal Reserve zijn `mojo` verloren ?

Als de Federal Reserve eigenhandig aan de knoppen zou draaien en de economie zou kunnen bepalen, zouden er voldoende redenen zijn om de Federal Reserve op te doeken. Sinds het ontstaat van de Fed was er de Grote Depressie, de Grote Stagflatie en sinds kort ook de Grote Recessie. Maar we gaan er nog steeds van uit dat de Federal Reserve leert uit zijn fouten en we geven het het voordeel van de twijfel. Terecht ?