Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 19676 tot 19680
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 augustus 2014

Boutros-Ghali heeft het 29 jaar geleden al voorspeld:”Conflicten gaan steeds minder om olie of grenzen maar om water.â

Voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties (VN) Boutros Boutros-Ghali heeft al in 1985 gezegd dat de volgende conflicten niet over olie of grenzen zullen gaan maar over water. Dat is een stelling die hij in 1991 heeft herhaald – en we vermoeden dat hij bij zijn standpunt blijft.

Nu blijkt dat de 91-jarige Egyptenaar het altijd bij het juist eind had. De regering van de Indiase staat Karnataka, bijvoorbeeld, moet jaarlijks een dispuut uitvechten met buurstaat Tamil Nadu over het gebruik van de Kaveru-rivier, de primaire waterbron van de twee. Volgens Deccan Chronicle kunnen de twee regeringen toch profiteren van relatieve rust, dankzij de “copieuze regenval” van voorbije maanden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 8 augustus 2014

'Boycot raakt mogelijk 10.000 banen'

De Russische boycot van voedsel uit de Europese Unie zet mogelijk 10.000 banen op de tocht in Nederland. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 augustus 2014

Manipulatie goudprijs: cijfers en feiten om van te smullen

Er zijn believers en non-believers als het aankomt op een mogelijke manipulatie van de goudprijs. De onderdrukking van de goudprijs is een fenomeen dat we al decennia lang kennen, het neemt echter steeds andere vormen aan. Eerst werd goud verkocht om de prijs te drukken, dan stapte men over op leasing van goud aan banken en sinds een dik jaar heeft de manipulatie van de goudprijs de stap naar de 21e eeuw gemaakt en gebeurt het digitaal, door naakte shorts op de markt te bombarderen.

Zo zijn er dikwijls ‘aanvallen’ op de goudprijs ’s morgens op het moment dat de voorbeurs handel in Londen begint, of op zondag nacht, wanneer het handelsvolume het laagste is. In april vorig jaar was er een meeting tussen Amerikaanse President Obama met de CEO’s van de grootste banken in de Verenigde Staten. Een dag later daalde de goudprijs met $ 250. Sindsdien zitten papieren manipulaties in de lift.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 8 augustus 2014

Column Kees de Kort | Een dag geen rare cijfers in China is een dag niet geleefd

De Chinese exportcijfers zagen er fantastisch uit. Hoeveel geloof moeten we hieraan hechten?

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 8 augustus 2014

Moderne zeehelden: het bergen van de Koersk en zoeken naar MH370

Het Nederlandse Fugro gaat op zoek naar het wrak van MH370, de Maleisische vlucht die ergens ten westen van Australië in zee is verdwenen. Die keuze is niet toevallig. Nederlandse bedrijven hebben een naam hoog te houden als het gaat bergingswerkzaamheden en zoektochten op zee. Vijf voorbeelden.