Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 19686 tot 19690
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 3 september 2014

De monetaire rol van zilver is uitgespeeld

Zilver heeft in het verleden gefungeerd als geld, maar sinds 1967 is het edelmetaal uit het muntgeld verdwenen. Dat was niet zonder reden. Zilver is veel nuttiger voor industriële toepassingen. De kans dat zilver terug komt in de functie van geld is vrijwel nihil. Een analyse op Marketupdate.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 3 september 2014

Fidel Castro vergelijkt NAVO met de SS

De voormalige Cubaanse president Fidel Castro beschuldigt de "cynische" Verenigde Staten en de Europese Unie ervan dat ze de NAVO gebruiken om oorlogen te ontketenen. In een vandaag door de Cubaanse media gepubliceerde tekst vergelijkt de 88-jarige 'lider maximo' het Atlantisch Bondgenootschap met de SS-eenheden (Schutzstaffel) van het Duitse naziregime.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 3 september 2014

Interessante visie van Putin over een wereld in verandering

Vladimir Putin doet de machtsverhoudingen in de wereld op zijn grondvesten daveren. Het eens zo machtige Verenigde Staten verliest aan invloed, vooral sinds de financiële crisis. Maar de VS zal zich ook niet als een mak lammetje naar de slachtbank laten brengen. We leven in onzekere, maar spannende tijden. In het westen hebben we een eigen blik op deze ontwikkelingen waarin Putin vooral de ‘bad guy’ is. Het is dan ook eens interessant om te kijken naar de visie van Putin zelf.

Bron: TOV-Hazel
Geplaatst: woensdag 3 september 2014

Palladium door $900

De groter wordende zorgen omtrent het aanbod van palladium vanuit Rusland en de daardoor mogelijk ontstane tekorten van dit witte edelmetaal jaagt palladium begin van deze week door de $900 weerstand. Het 5 maanden durende arbeidsconflict in Zuid Afrika hielp hier natuurlijk ook aan mee. Evenals de aangezwengelde vraag vanuit de auto-industrie in China en de VS. Daar komt bij dat de beleggers het probleem hebben gesignaleerd en door middel van ETF’s proberen te profiteren van de prijsstijgingen. In euro’s per kilo piekte palladium door de € 22.000.

[...]

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 3 september 2014

Column Kees de Kort | Klaas doet relaxed

Volgens president van De Nederlandsche Bank Klaas Knot lijdt de Nederlandse economie niet erg onder de onrust in Oekraïne. BNR's Kees de Kort verwacht wel grote indirecte gevolgen.