Nieuws / Artikelen met het woord

58205 artikelen gevonden. Artikel 19696 tot 19700
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 oktober 2014

Goudreserves China: op naar 8.500 ton?

China moet zijn officiële goudreserves optrekken tot 8.500 ton, dat zegt Song Xin, President of the China Gold Association en General Manager of the China National Gold Group Corporation. Goud is geld “par excellence” in alle omstandigheden en het zal de Yuan helpen om een internationaal aanvaarde munt te worden. Op korte termijn moet de Yuan niet gedekt zijn door goud maar moet goud wel de Yuan ondersteunen.

Goud heeft momenteel last van een rookgordijn dat de Verenigde Staten optrekt om de hegemonie van de Amerikaanse dollar te ondersteunen. De VS bewaart momenteel 74% van de totale goudreserves ter wereld. Het verspreidt steeds verhalen dat goud nutteloos is in deze monetaire omgeving, maar het kan geen afstand doen van zijn goud.

Als we terug gaan naar de bron, zien we dat munten als de US Dollar, het Britse Pond en later de Euro allemaal een wereldmunt werden dankzij een grote hoeveelheid aan goudreserves. Daarom dat China zijn goudreserves moet optrekken tot 8.500 ton. Hiermee creëert het een buffer die de Chinese economie in staat moet stellen om interne en externe schokken op te vangen.

Historisch gezien speelt goud een onvervangbare rol bij financiële crisissen en oorlogen om de economische veiligheid van een land te bewaren. Goud is het enige “eerlijke” actief ter wereld en vormt de basis voor moderne fiat munten, aldus Song Xin.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 oktober 2014

Werken Frankrijk en Duitsland samen?

Er zijn op dit moment in Europa twee grote landen die duidelijk niet tevreden zijn over de gang van zaken in Brussel. Frankrijk is een van die landen. Maar ook Duitsland begint steeds meer te twijfelen aan de beslissingen van Brussel. De Duitsers zijn het vooral niet eens met de beslissingen van de Europese centrale bank. De verlaagde rente zorgt er voor dat Duitsland in opstand is gekomen.

Dat Duitsland niet houdt van monetaire politiek zal u misschien al wel duidelijk zijn geworden. De Duitse regering is er van overtuigd dat door middel van strenge hervormingen de economie weer begint te groeien. In Griekenland is dat vooralsnog niet gelukt. De plannen van de ECB om wellicht een stimuleringsbeleid in leven te roepen wordt door de Duitsers flink afgekraakt.

In verband met de belangrijke positie die Duitsland inneemt binnen de Europese Unie is de kans groot dat dit stimuleringsbeleid er de komende tijd ook niet gaat komen. Eigenlijk zijn de huidige acties van de ECB al kantje boord.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 2 oktober 2014

Ziekenhuizen in geldnood door gestegen loonkost

De financiële situatie van de Belgische ziekenhuizen wordt alsmaar nijpender, zo blijkt uit de jaarlijkse sectoranalyse van Belfius. In 2013 maakten 40 van de 92 algemene ziekenhuizen in ons land verlies. Het jaar voordien waren dat er 29. De winstmarge - voor eenmalige inkomsten - bedraagt gemiddeld amper 0,5 procent op de omzet. Boosdoener zijn de sterk gestegen loonkosten. "Het is niet meer vijf voor twaalf, maar twaalf uur", merkt Peter Degadt van Zorgnet Vlaanderen op.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 2 oktober 2014

“Dalende goudprijs doet volledige jaarwinst teniet”

De goudverkoop van Australië’s Perth Mint is vorige maand maar liefst 89% gestegen, zo meldt Bloomberg. Dat zou het hoogste niveau zijn in bijna een jaar. De verkoop van gouden munten en goudstaven is gestegen van 1031 kg naar 1 949 kg.

Toch daalde de prijs van bullions met 6,2% in vorige maand. Dat is de grootste daling sinds juni 2013. “Daarmee doet het verlies de hele jaarwinst volledig teniet”, meldt Bloomberg. Ver moeten we niet zoeken om de schuldigen te vinden.

Denk maar aan de groeiende sterkte van de Amerikaanse dollar, het vooruitzicht dat de Federal Reserve de interesten gaat verhogen en Europese en Aziatische centrale banken die steeds meer stimuluspakketten moeten introduceren om hun economie draaiende te houden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 2 oktober 2014

Lagarde wil strijden tegen zwakke wereldeconomie

Christine Lagarde heeft de deelnemers aan de najaarsvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) donderdag opgeroepen om te strijden tegen de 'nieuwe middelmaat'.