Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 1971 tot 1975
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 maart 2017

Wat gaat er met de goudprijs gebeuren bij de volgende renteverhoging?

De afgelopen handelsweek was olie niet de enige verliezer op de markten. Ook de goudprijs moest flink waarde inleveren en dat betekende de tweede forse weekdaling op rij. De prijsval bij het gele edelmetaal was met name te danken aan de toegenomen kans op een snelle Amerikaanse renteverhoging.

Vanuit Amerika verschenen de afgelopen dagen meerdere hoopgevende macrocijfers. Een van die macrocijfers had betrekking op de arbeidsmarkt. De Amerikaanse arbeidsmarkt blijft goed presteren en juist dat is het grote probleem voor de prijs van de edelmetalen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 13 maart 2017

Schoolboeken in de Islamitische Staat: ‘Je hebt 42 kogels en er zijn 7 ongelovigen’

De militairen hadden in een gebouw in één van de heroverde wijken immers een voorraad schoolboeken gevonden, waaruit blijkt dat jongeren in de gebieden van het zogenaamde kalifaat van Islamitische Staat massaal in een geest van trouw aan het jihadisme en de strijd tegen de ongelovigen werden ondergedompeld.

In één van de schoolboeken vonden de soldaten onder meer een reeks wiskundige vraagstukken, waarbij onder meer werd gevraagd op welke manier de kogels per doelwit konden worden verdeeld, wanneer men de beschikking had over 42 kogels die op zeven ongelovigen konden worden afgevuurd.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 13 maart 2017

Amerikaanse schuldenplafond weer op de agenda

Na vijftien maanden staat de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond opnieuw op de agenda. In oktober 2015 besloot het Congres het schuldenplafond, het wettelijke maximum voor de staatsschuld, uit te stellen tot het voorjaar van 2017. Dat punt is inmiddels bereikt, want op uiterlijk 15 maart moet deze horde opnieuw worden genomen.

Bron: tpo.nl
Geplaatst: maandag 13 maart 2017

Turkijerel - De EU laat Nederland vallen als een baksteen

Het diplomatieke conflict tussen Nederland en Turkije, over Turkse bewindslieden die in Nederland campagne willen voeren om zodoende president Erdogan de alleenheerschappij over Turkije te verschaffen, is een regelrecht demasqué van de EU.

Vanuit Brussel en de andere Europese hoofdsteden, in het bijzonder Berlijn, heerst doodse stilte. Hoe anders is het wanneer een EU land zijn begroting niet op orde heeft. Dan volgt er onmiddellijk een vermanende oekaze vanuit Brussel. Nu een staatshoofd de democratie in andere landen wil misbruiken om de democratie in eigen land af te schaffen wordt er geen stelling genomen.  Je zou kunnen zeggen dat het een diplomatieke kwestie is tussen twee onafhankelijke landen en dat de EU daar buiten staat, al is dat op zich ongeloofwaardig. Turkije zou, na alle schendingen van de mensenrechten, de vrije meningsuiting en de democratie in eigen land, sowieso het kandidaat-lidmaatschap van de EU ontnomen moeten worden en de 4,6 miljard euro EU-subsidie aan Turkije zou onmiddellijk gestopt moeten worden, maar dat terzijde.

[...]

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 13 maart 2017

Column: Uw pensioen in goud?

Afgelopen week keek ik vol verbazing naar een documentaire van Zwarte Zwanen over onze pensioenfondsen. In die aflevering liet Cees Grimbergen zien hoe de pensioenfondsen te werk gaan en hoe zij in sommige gevallen met hun 'klanten' omgaan.