Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 19701 tot 19705
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 september 2014

Het einde van de economische dominantie van Amerika?

Het einde van de economische dominantie van de U.S. kan verstrekkende gevolgen hebben en die gevolgen kunnen nog veel verder reiken dan we nu durven te denken. Daarbij moeten we op de eerste plaats aan het lot van de dollar denken. De Amerikaanse munt verliest steeds meer van haar glans en deze trend lijkt zich nog te versnellen.

Maloney vreest dat de ene nagel na de andere in de doodskist van de dollar geslagen wordt. De overlevingskansen van de dollar worden zodoende steeds kleiner met als gevolg dat het monetair systeem instabiel dreigt te worden. En dat is een scenario waar we niet bepaald beter van zullen worden.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: maandag 1 september 2014

Engeland wil Poetin en de Russen feitelijk uit de financiele wereld bannen

De Engelse regering is, volgens Bloomberg en Business Insider, van plan om de Russen een serieuze klap toe te brengen. Cameron is van plan aan de andere leiders van het westen voor te stellen Rusland de toegang te ontzeggen tot het SWIFT-systeem; dat is het systeem waarmee banken internationaal zaken doen en rekeningen vereffenen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 september 2014

Goudstandaard is levensbedreigend voor de banken

De Amerikaanse centrale bank heeft de eindeloze spendeerdrift van de regering in Washington moeten voeden door op grote schaal dollars te blijven drukken. Een verstandige politiek kan dit bezwaarlijk genoemd worden maar als verzachtende omstandigheid kan gesteld worden dat de Fed weinig andere keuzemogelijkheden had.

De Amerikaanse regering moest namelijk de economie uit het dal sleuren waar de Great Recession ze in had doen belanden. Dat heeft ze dus gedaan maar wel ten koste van het risico op grote inflatie. Dat risico is nog altijd bewaarheid geworden maar het blijft imminent aanwezig op de achtergrond. De inflatie kan nog altijd de markten een vieze pad in de korf zetten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 september 2014

Is een Amerikaanse revolutie onvermijdelijk geworden?

De Amerikanen herdenken elk jaar opnieuw met de nodige trots de revolutie die het mogelijk maakte om het Britse juk af te werpen. De Engelse kolonisten werden met hun klikken en klakken aan de deur gezet en uiteindelijk overvleugelde de vroegere kolonie het moederland op economische en politieke basis.

De U.S. hebben een paar zeer goede decennia achter de rug maar recent is er toch sleet gekomen op het verhaal. Want de Amerikanen lijken steeds meer hun greep op de wereld te verliezen. Dat is bijvoorbeeld merkbaar aan de buitenlandse politiek waar president Barack Obama steeds meer gezichtsverlies leidt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 september 2014

‘Het verloren decennium van Japan’ is een leugen/mythe

Herhaal de leugen voldoende keren en ze zal een waarheid worden. Hoe dikwijls hebben we niet gehoord over het verloren decennium van Japan? De Japanse economie die niet meer van de grond geraakt en in een deflatoire val zit. Alles heeft te maken met perceptie. Tussen 1980 en 2000 groeide de Japanse economie en de Amerikaanse economie even snel, zij het met een verschil tussen de boom en bust periode. Vanaf 2000 loopt alles synchroon.