Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 19721 tot 19725
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 september 2014

Goudstandaard is levensbedreigend voor de banken

De Amerikaanse centrale bank heeft de eindeloze spendeerdrift van de regering in Washington moeten voeden door op grote schaal dollars te blijven drukken. Een verstandige politiek kan dit bezwaarlijk genoemd worden maar als verzachtende omstandigheid kan gesteld worden dat de Fed weinig andere keuzemogelijkheden had.

De Amerikaanse regering moest namelijk de economie uit het dal sleuren waar de Great Recession ze in had doen belanden. Dat heeft ze dus gedaan maar wel ten koste van het risico op grote inflatie. Dat risico is nog altijd bewaarheid geworden maar het blijft imminent aanwezig op de achtergrond. De inflatie kan nog altijd de markten een vieze pad in de korf zetten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 september 2014

Is een Amerikaanse revolutie onvermijdelijk geworden?

De Amerikanen herdenken elk jaar opnieuw met de nodige trots de revolutie die het mogelijk maakte om het Britse juk af te werpen. De Engelse kolonisten werden met hun klikken en klakken aan de deur gezet en uiteindelijk overvleugelde de vroegere kolonie het moederland op economische en politieke basis.

De U.S. hebben een paar zeer goede decennia achter de rug maar recent is er toch sleet gekomen op het verhaal. Want de Amerikanen lijken steeds meer hun greep op de wereld te verliezen. Dat is bijvoorbeeld merkbaar aan de buitenlandse politiek waar president Barack Obama steeds meer gezichtsverlies leidt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 september 2014

‘Het verloren decennium van Japan’ is een leugen/mythe

Herhaal de leugen voldoende keren en ze zal een waarheid worden. Hoe dikwijls hebben we niet gehoord over het verloren decennium van Japan? De Japanse economie die niet meer van de grond geraakt en in een deflatoire val zit. Alles heeft te maken met perceptie. Tussen 1980 en 2000 groeide de Japanse economie en de Amerikaanse economie even snel, zij het met een verschil tussen de boom en bust periode. Vanaf 2000 loopt alles synchroon.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 september 2014

Inflatie in Rusland op 8% tegen einde 2015

Het Russisch importverbod op Westerse etenswaren, zoals peren, heeft zijn doel niet gemist: verleden week zijn de voedselprijzen in Rusland met 0,1% gestegen. “Dat is hetzelfde percentage als de week daarvoor”, meldt Deutsche Welle op basis van gegevens van Ruslands statistiekbureau,”als de trend zich voortzet, wijst dat op een jaarlijke inflatie van 8% tegen het einde van 2015.”

Volgens de Russische krant “Kommersant” is de prijs voor kip in sommige gebieden met 60% gestegen, die van vlees met 26% en van vis met 40%.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 1 september 2014

Poetin lanceert bouw gasleiding naar China

De Russische president Vladimir Poetin heeft vandaag de bouw van een gaspijpleiding opgestart, die voor het eerst ook gas naar China zal leiden. De Russische president beklemtoonde het belang ervan als "het grootste bouwproject ter wereld", tijdens een ceremonie in Jakoetië in het oosten van Siberië. Rusland richt haar commerciële pijlen zo meer op Azië, terwijl de relaties met het Westen onder druk staan.