Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 19731 tot 19735
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 1 september 2014

Australië legt meer sancties op aan Rusland

De Australische regering heeft maandag de sancties tegen Rusland verder opgevoerd. Het land tekent hiermee protest aan tegen de openlijke schending van de Oekraïense soevereiniteit door Russische militairen. 

Bron: nicla-casas.com
Geplaatst: maandag 1 september 2014

Het einde van de dalende huizenprijzen in Spanje?!

Het eigendomsregister heeft bekend gemaakt, dat de huizenprijzen voor het eerst sinds 2008 een jaar-op-jaar stijging laten zien.

Het college van eigendomsregisters bevestigt dat de huizenprijzen in het tweede kwartaal van 2014 met 0,97% zijn gestegen ten opzichte van dezelfde periode in het vorige jaar. Dit betekent de eerste jaar-op-jaar prijsstijging sinds het uiteenspatten van de vastgoedbubbel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 september 2014

Poetin:”Rusland staat klaar om elke vorm van agressie af te weren”

Gisteren heeft de Russische president Vladimir Poetin het Westen en de Oekraïense regering opgeroepen om te praten over het oosten van Oekraïne. Dat conflictvol gebied – zoals er zoveel bestaan in de wereld – zou het recht hebben om soevereiniteit te verwerven, volgens Poetin. “We moeten onmiddellijk beginnen met het voeren van betekenisvolle onderhandelingen en ons niet bezighouden met techische kwesties”, reageert de president op beschuldigingen van de EU, VS en Oekraïne zelf dat Rusland de rebellen van wapens en logistieke steun voorziet.

Volgens Poetins woordvoerder moet de oproep niet gezien worden als een vraag naar onafhankelijkheid van Oost-Oekraïne maar als een begin om de plaats meer autonomie te gunnen. Een Oost-Europese versie van wat sommige van onze politici als ‘confederalisme’ zien, met andere woorden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 september 2014

Jeffrey Gundlach: goudprijs kan snel naar 1,500 dollar

We zouden de waarnemers die recent hun mening over het goud te kennen gegeven hebben niet graag te eten hebben gegeven. We worden bedolven onder een stroom van adviezen die elkaar soms op de meest onwaarschijnlijke manieren tegenspreken.

Jeffrey Gundlach, manager van hedge fund DoubleLine, is de volgende die zich in het debat heeft gemengd. Tegenwoordig moet men al een straffe uitspraak durven te doen over het goud om nog de aandacht op zich te vestigen, maar daar is Gundlach toch maar weer eens fijntjes in geslaagd. Hij durft inderdaad het achterste van zijn tong te laten zien.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 1 september 2014

Column Kees de Kort | Allemaal minnetjes

Met de inflatie gaat het de goede kant op, vindt BNR's macro-econoom Kees de Kort. Maar de ECB wordt nerveus.