Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 19731 tot 19735
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 augustus 2014

Hoe sterk is de Amerikaanse dollar ?

In alle stilte heeft de Amerikaanse dollar een zeer sterke rally neergezet de laatste maanden. De dollar index staat momenteel op het hoogste niveau in 10 maanden en bereikt opnieuw een zeer belangrijk niveau. De Amerikaanse dollar zal nu moeten bewijzen of het opnieuw een sterke munt is of niet.

Begin mei testte de Dollar de onderkant van zijn trendkanaal. Het sentiment rond de Dollar was extreem negatief met een standaarddeviatie van 1,5 ten opzichte van het 1 jaars voortschrijdend gemiddelde. En als iedereen negatief is, gebeurt dikwijls het tegenovergestelde. Op 8 mei realiseerde de Amerikaanse dollar een ommekeer en steeg de Dollar bijna onafgebroken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 augustus 2014

Italiaanse economie opnieuw in recessie

De Italiaanse economie is na een eenmalige opflakkering eind vorig jaar opnieuw in een recessie beland. Het bruto binnenlands product (bbp) van het Zuid-Europese land kromp tijdens de maanden april, mei en juni voor het tweede kwartaal op rij, zo blijkt uit een eerste raming van het Italiaanse statistiekbureau Istat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 augustus 2014

De vraag die we ons allemaal moeten stellen na Russische aanval:”Hoe veilig zijn mijn gegevens op het internet?”

Hold Security (HS) is een firma dat gespecialiseerd is in IT-beveiliging en heeft mogelijk een van de grootste lekken ontdekt op het internet. Volgens een rapport van het bedrijf hebben Russen meer dan 1,2 miljard gebruikersnamen en bijhorende paswoorden gestolen, samen met een half miljard e-mailadressen. New York Times noemt de diefstal zelfs de grootste in zijn soort.

Welke sites en bedrijven precies het slachtoffer zijn van de aanvallen is niet bekend. HS weigert namelijk specifieke namen vrij te geven. Wel is het duidelijk dat er bij 420 000 websites is ingebroken. Bovendien lijkt het erop dat de doelwitten willekeurig zijn uitgekozen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 augustus 2014

Euro naar laagste niveau sinds eind 2013

De waarde van de euro ten opzichte van de dollar is vanochtend gedaald tot het laagste niveau sinds november vorig jaar. Valutahandelaren verleggen hun blik wat meer naar de Verenigde Staten, waar de rente door het aanhoudende economische herstel mogelijk eerder dan verwacht zal worden verhoogd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 augustus 2014

Zilver zakt door belangrijke steun van $ 20

Gisteren bij de opening van de Amerikaanse COMEX was het weer eens prijs. De zilverprijs werd meteen meer dan 1 % lager gedumpt waardoor de weerstand van $ 20 werd doorbroken. Ook de goudprijs werd bij de opening van de COMEX lager gezet, maar de goudprijs kon tegen het einde van de sessie de verliezen wegwerken, zilver niet. Dit bewijst nogmaals dat zilver enkel een voorlopende indicator is bij stijgende koersen van edelmetalen.