Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 19736 tot 19740
Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: donderdag 28 augustus 2014

Grafiek van de Dag: Het verlies van de middenklasse

Nog even los van het feit dat de werkloosheid in de VS en in Europa nog steeds (ver) boven de niveaus van 2007 staan, is er ook binnen de arbeidsmarkt sprake van een zorgwekkende trend… Lukas Daalder bespreekt de Grafiek van de Dag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 augustus 2014

De toekomst van deze grondstof was nooit zo positief

Als lezer van de Slim Beleggen blogs kent u ongetwijfeld de plannen voor de “Gigafactory” van Tesla topman Elon Musk. Musk bouwde in een ver verleden zijn eigen ruimteschip, creëerde Paypal, zette de elektrische auto op de kaart en wil nu een fabriek bouwen dat meer dan $5 miljard gaat kosten. Het doel van Elon Musk is dat Tesla 500.000 auto’s per jaar gaat produceren.

Als Musk ook hierin slaagt, zal het de elektrische auto betaalbaar maken voor het grote publiek. Dit zal grote gevolgen hebben voor het milieu, de olie industrie en het aandeel Tesla. Maar er is nog een enorme impact waar beleggers veel te weinig bij stilstaan. De giga fabriek kan geen auto’s voor Tesla bouwen zonder de belangrijkste grondstof voor de lithium-ion batterijen.

Om 500.000 auto’s op jaarbasis te kunnen produceren, moet Tesla beschikken over meer batterijen dan er vorig jaar over heel de wereld werden geproduceerd. En voor men deze batterijen kan produceren, zal Musk deze grondstoffen moeten kopen. Zelfs als het project niet zou slagen, is de vraag naar deze grondstof groot, als het project wel zou slagen, is de vraag naar deze grondstof gigantisch.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 28 augustus 2014

Hier moet je op wachten vooraleer goud weer gaat stijgen

De goudprijs ligt er wat belabberd bij. Af en toe een kleine opstoot naar boven om daarna weer over gegeven te worden aan de beren waarna het stand houdt op technische weerstanden. Men kan hieruit besluiten dat de goudprijs meer handelt op technische niveaus dan door andere zaken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 28 augustus 2014

Dit advies kan belangrijke gevolgen hebben voor de goudprijs

Het huidige systeem van de Federal Reserve om de rijken rijker te maken en zo de economie te stimuleren werkt niet meer. De armen worden armer, de rijken rijker en de middenklasse wordt dood geknepen. Dit is geen houdbaar recept. Een aanbeveling van een invloedrijk orgaan, kan het beleid van de Fed omgooien en dit kan grote gevolgen hebben op de goudprijs, aldus Gold Stock Bull.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 28 augustus 2014

'Overheidstekort VS loopt terug tot laagste niveau sinds 2007'

Het overheidstekort van de Verenigde Staten loopt dit jaar terug tot het laagste niveau sinds 2007. Dat stelt de begrotingsdienst van het Congres (CBO) woensdag in een nieuwe prognose.