Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 19741 tot 19745
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: vrijdag 29 augustus 2014

Verdere stijgingen van zink- en nikkelprijzen door tekorten – Scotia

De Canadese Scotia bank analyseert de basismetalen, en concludeert dat de productie van zink dit jaar lager is dan de vraag. De hoeveelheid zink opgeslagen in warenhuizen slinkt snel.

De zinkprijs is dit jaar al 17% gestegen, maar grotere prijsstijgingen zijn volgens Scotia nodig om mijnbouwers ertoe te bewegen nieuwe projecten voor productieuitbreiding op te starten. Scotia ziet de zinkprijs stijgen naar $1.60 per pond in 2020. Hedge Fund Citrine Capital ziet op korte termijn al een prijsstijging van 15%, en Morgan Stanley ziet de tekorten duren tot in ieder geval 2018. De belangrijkste reden voor de krappe zinkmarkt ligt in het feit dat de productie achterblijft bij een aanhoudende vraag. De Century mijn in Australië gaat binnenkort sluiten, en er zijn geen noemenswaardige nieuwe projecten die het tekort kunnen opvangen.

Bron: koopwoningen.nl
Geplaatst: vrijdag 29 augustus 2014

Prijs koopwoning met 19,1% gestegen

Hoewel een stijging van 19,1% fiks klinkt, ligt de gemiddelde prijs voor een koopwoning vooralsnog relatief laag. Deze prijs is namelijk gelijk aan de prijs uit 2003. Ondanks de stijging t.o.v. van vorig jaar is de vraag naar koophuizen in de tussentijd juist toegenomen. In juli 2014 werden er namelijk 13.833 koopwoningen geregistreerd; dit bedraagt 43,7% meer dan exact een jaar geleden. Over de eerste helft van 2014 genomen zijn er maar liefst 40% meer woningen van jaar gewisseld dan vorig jaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 29 augustus 2014

EU bereidt nieuwe sancties tegen Rusland voor

De Europese Unie gaat nieuwe economische sancties tegen Rusland voorbereiden wegens diens agressie tegen buurland Oekraïne. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 29 augustus 2014

Voor het eerst deflatie in Italië sinds 1959

In Italië zijn in augustus de prijzen met 0,1 procent gedaald ten opzichte van een jaar geleden. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 29 augustus 2014

Hackers tapten maanden gegevens af bij JPMorgan

Hackers hebben maandenlang ongestoord grote hoeveelheden data, waaronder rekeninggegevens van klanten, kunnen aftappen bij de Amerikaanse bank JPMorgan Chase. Dat meldde Bloomberg vandaag op gezag van verschillende bronnen die betrokken zijn bij intern onderzoek van de bank. Er wordt vermoed dat Russen achter de aanval zitten.