Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 19746 tot 19750
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 30 augustus 2014

Banken willen dat de overheid je spaargeld extra belast

De banken, die onverantwoordelijke instituten die gered werden met jouw en mijn spaargeld, kennen geen schaamte. Nog altijd niet.

Ze vinden dat de overheid het fiscale voordeel van spaarboekjes, best wel mag halveren.

Sneller belasten dus.

Bron: Goud-Portal.nl
Geplaatst: zaterdag 30 augustus 2014

Indicatoren transportsector op Rood

De transportsector op zee bevatten belangrijke indicatoren omtrent de wereldeconomie. Zowel de vraag en aanbod op het gebied van laadruimte alsook de te vervoeren goederen en grondstoffen geven zorgwekkende signalen af. Ontwikkelingen in de offshore geven signalen dat olie niet meer eenvoudig winbaar is. Insider Hans Peter geeft een update.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 30 augustus 2014

De Dollar kan de goudprijs door het dak jagen

De goudprijs heeft zich in 2014 met z’n ups en downs gedragen. Per saldo was de eerste helft van dit jaar een maat voor niets en dit ondanks een veel belovende start. Maar hardlopers zijn vaak doodlopers en dat was met het goud ditmaal niet anders. Per saldo heeft het goud dit jaar nog niet gedaan wat er van verwacht werd.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: zaterdag 30 augustus 2014

Schop Rusland uit SWIFT, eist VK

UK Prime Minister David Cameron came out swinging this morning; not only at ISIS but in calling for European leaders to block Russia from the SWIFT banking transaction system. European leaders have already (via unnamed sources) denied any actual new sanctions will take place (though they will be discussing them at the NATO Summit) but - as we have noted previously - this is yet another unintended consequence-driven nail in the coffin of USD hegemony...

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 30 augustus 2014

De bankhervormingen van de Verenigde Staten

Eind jaren ‘20 van de vorige eeuw kregen de Verenigde Staten een ernstige crash te verduren. Om ervoor te zorgen dat dit ‘nooit meer zou gebeuren’ werden in de Verenigde Staten twee bankhervormingen voorgesteld: de Glass-Steagal Act en het Chicago Plan. Ondanks dat alleen de Glass-Steagal Act destijds werd aangenomen zijn er de afgelopen jaren een aantal bankhervormingen voorgesteld die voortborduren op het Chicago Plan: