Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 1976 tot 1980
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 maart 2017

Waarom een renteverhoging de goudprijs niet kan deren

Toen de geruchten in december vorig jaar opgingen dat de Fed de rente zou verhogen, dacht iedereen hetzelfde: ‘het is gedaan met goud’. Goud zou dalen en deze trend zou doorzetten naargelang de Fed dezelfde lijn ook zou doorzetten. Toch is goudprijs het tegengestelde overkomen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 13 maart 2017

Dit is belangrijkste reden waarom olieprijzen nooit meer recordniveau zullen halen

De olieprijzen maakten de laatste maanden een stijging door dankzij het OPEC-akkoord omtrent een productiebeperking. Speculanten speelden hier gretig op in wat de prijs nog verder deed stijgen. Het ziet er echter naar uit dat deze zelfde speculanten nu de hoop opgeven op een verdere stijging.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 13 maart 2017

Recessie Brazilië blijft al jarenlang aanslepen (en nog geen beterschap in zicht)

Brazilië, ooit één van de meest belovende landen van het zuidelijk halfrond kampt sinds jaren met een recessie. Ondanks het terug aantrekken van de wereldeconomie blijft het land echter aanmodderen en slagen de beleidsmakers er niet in de economie op het goede spoor te krijgen.

Bron: XanderNieuws
Geplaatst: zondag 12 maart 2017

Bank der banken erkent dat Zuid Europa met Duitse en Nederlandse miljarden overeind wordt gehouden

De Bank for International Settlements (BIS), ook wel de centrale bank der centrale banken genoemd, bevestigt in een nieuw rapport wat critici al jaren zeggen, namelijk dat het TARGET-2 systeem van de eurozone niets anders is dan een permanente ‘stealth’ bailout van de Zuid Europese schuldenlanden door met name Duitsland, Nederland en Luxemburg is. Sinds begin 2015 nemen de TARGET-2 saldo’s na een 3 jarige daling weer fors toe, en bereikten begin dit jaar een record hoogte. Voor Nederland begint de ‘bijdrage’ aan Zuid Europa richting de € 100 miljard te gaan, méér dan genoeg om alle pijnlijke bezuinigingen op zorg en sociale zekerheid ongedaan te maken.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 12 maart 2017

Relatie tussen Nederland en Turkije loopt serieuze schade op

[...]

De Turken noemen Nederland ondertussen de ‘hoofdstad van het fascisme’, en staat volgens hun zienswijze Geert Wilders reeds aan het roer in de Nederlandse politiek. Nederland mag verwachten dat ze een prijs zullen betalen voor het uitzetten en weigeren van Turkse diplomaten. “Nederland heeft een serieus probleem”, zo is er geroepen.