Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 19751 tot 19755
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 augustus 2014

ECB wil de koers van de euro naar beneden halen

De Europese Centrale Bank werd gedwongen om ingrijpende maatregelen te nemen om de economie te stimuleren en om de koers van de euro te laten zakken. De vraag is echter of die maatregelen wel het gewenste effect zullen hebben. Volgens sommigen zullen Draghi & Co het omgekeerde bereiken van waar ze op gerekend hadden.

De Duitse bankfederatie VoeB spaarde haar kritiek op Draghi niet. De beslissingen van de ECB zullen de geschiedenis in gaan als volledig ineffectief. Vooral de lage rente vindt in de ogen van de Duitsers geen genade. De inspanningen van miljoenen Duitse spaarders en bezitters van levensverzekeringen worden door de lage rente teniet gedaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 augustus 2014

Wat is het grote probleem van Europa?

Wat is het grote probleem van Europa? Inderdaad, de enorme schuldengraad die er op verschillende niveaus opgebouwd worden. Roekeloze banken hebben de nek veel te ver uitgestoken en zijn de facto failliet. Ze worden alleen dankzij allerlei kunstgrepen overeind gehouden. Maar die banken kunnen vroeg of laat opnieuw in de problemen komen.

De markten kijken met ongeduld uit naar de stress tests die in november afgelegd zullen worden. Waarschijnlijk zal men een aantal banken onder de lat laten uitkomen, maar de problemen bij het merendeel van de banken zal hoogstwaarschijnlijk met de mantel van de liefde bedekt worden. En van de mouwen opstropen zal geen gevaar zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 augustus 2014

Bijna had niemand geweten hoe de goudprijs wordt gemanipuleerd. Bijna, op Beurs.com en enkelen na dan

Er is iets aan de hand. Er is iets aan de hand op de goudmarkt en bijna niemand lijkt het te beseffen. Er is iets aan de hand op de goudmarkt dat geluidloos passeert en bijna niemand lijkt het te weten. Op de Britse krant Financial Times (FT) na, bedoelen we.

Tenminste, dat zouden we hebben gezegd als het artikel niet op mysterieuze zou zijn verdwenen. FT heeft begin dit jaar gemeld dat de goudmarkt op systematische en redelijk ingenieuze wijze wordt gemanipuleerd. Tussen januari 2010 en december 2013 zou de goudprijs op een kunstmatig niveau zijn gehouden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 augustus 2014

Krijgen we te maken met een nieuwe crisis?

Zijn de Duitsers paranoïde wanneer het onderwerp ‘inflatie’ op tafel komt? Veel Europeanen geloven dat dit inderdaad het geval is. In Duitsland liggen de herinneringen aan de Weimar republiek nog vers in het geheugen hoewel het inmiddels toch bijna een eeuw geleden is dat de inflatiegolf daar genadeloos toesloeg.

Daarom zijn de Duitsers bijzonder wantrouwig tegenover de monetaire politiek die momenteel door de Europese centrale bank gevoerd wordt. Die politiek dreigt namelijk mis te lopen wanneer de rente eventueel onverwacht zou stijgen. In een dergelijk scenario zal de ECB meer rente moeten betalen op de uitstaande schulden op de balans.

Zal een stijging van de rente de lang verwachte crisis in de Eurozone op gang brengen? Wanneer de ECB er niet in slaagt om bovenvermeld probleem onder controle te krijgen dreigt er inderdaad een soort kleine ramp. De balans van de centrale bank staat stijf van de schulden en die kunnen zich als een boomerang tegen de ECB keren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 augustus 2014

De VS zijn failliet en je beleggingen zijn niets meer waard

De Verenigde Staten hebben een totale  schuld van 89,69 biljoen USD en zijn maar 82 biljoen USD waard. Althans, dat zegt Charles Biderman op zijn blog. In effect is Amerika dus failliet, als we de standaarddefinitie volgen.

Hoe is het zover kunnen komen? Waaruit bestaan de schulden dan?

Biderman kunnen we die indelen in verschillende categorieën: