EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 19766 tot 19770 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 10 december 2014

Benzineprijs op laagste niveau in vier jaar

Door de aanhoudende daling van de prijs van ruwe olie is benzine aan de pomp in vier jaar niet meer zo goedkoop geweest. 

Door de aanhoudende daling van de prijs van ruwe olie is benzine aan de pomp in vier jaar niet meer zo goedkoop geweest. 

De gemiddelde landelijke adviesprijs voor een liter euro 95 daalde woensdag tot 1,665 euro, het laagste niveau sinds december 2011. Ook diesel en LPG werden opnieuw goedkoper.

Een liter diesel ging op dagbasis met bijna een cent omlaag tot 1,363 euro. De prijs van LPG zakte met 0,6 cent tot 0,815 euro. Inmiddels is de pompprijs voor benzine meer dan twee dubbeltjes (0,24 euro) per liter goedkoper dan het oude prijsrecord van bijna 1,90 euro in december 2001.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 10 december 2014

Europese luxesector bevindt zich in uitstekende conditie

Tijdens de eerste drie jaar van dit decennium heeft de verkoop van luxegoederen in Europa een stijging met bijna 28 procent laten optekenen tot 547 miljard euro. Daarmee is de Europese luxesector blijkbaar aan de bredere economische dalperiode kunnen ontsnappen. Dat schrijft Kadhim Shubber, specialist consumentenzaken bij de Britse zakenkrant Financial Times, op basis van een rapport van de European Cultural and Creative Industries Alliance (Eccia) en consulent Frontier Economics.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 10 december 2014

Wat vindt een overheid van Bitcoins?

Digitale valuta zoals bijvoorbeeld Bitcoin zijn niet gebonden aan landsgrenzen. Dat maakt het zeer geschikt voor wereldwijd gebruik. Hoewel er in grote delen van de wereld een positief geluid klinkt is niet ieder land ervan gediend. Inmiddels zijn er 39 landen die een officieel standpunt hebben ingenomen, waarvan 27 het als legaal hebben verklaad. Hieronder een aantal opgesomd.

Een belangrijke speler in zowel de Bitcoin bedrijven die door haar bevolking worden gestart met investeerders als  de regelgeving die door de New York State Department of Financial Services, in het kort de NYDFS, is voorgesteld.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 10 december 2014

ECB klaar om in de aanval te gaan

Spelbepalende factor op de beurzen is momenteel zonder enige twijfel de Europese Centrale Bank. Alle blikken zijn gericht op Mario Draghi en de andere centrale bankiers die moeilijke knopen moeten doorhakken. Maar het doorhakken van die knopen kan wel bepalend zijn voor het sentiment op de beurzen in de komende weken of zelfs maanden. Voldoende bepalend om even extra aandacht te besteden aan de macro-economische indicatoren.

De inflatie blijft maar zakken in de eurozone, zo stelt Belfius Bank & Verzekeringen vast. In augustus was ze gekrompen tot 0,40% op jaarbasis. Om het deflatierisico uit de weg te gaan, heeft de ECB verschillende maatregelen genomen. In de eerste plaats maakte ze een nieuw programma bekend van langlopende leningen aan banken voor een bedrag van 400 miljard euro. Maar in september hadden de banken slechts 83 miljard nodig.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 10 december 2014

Denk je echt dat de lage olieprijzen je portefeuille sparen?

Volgens OPEC zal de vraag naar ruwe olie in 2015 op een uiterst laag pitje staan.

Volgens OPEC zal de vraag naar ruwe olie in 2015 op een uiterst laag pitje staan.

Dat meldt Bloomberg. Meer nog, volgend jaar zou de vraag op het laagste peil in twaalf jaar kunnen staan.

Met een prijs die steeds dichter tegen 60 USD per vat noteert, is het inderdaad terecht dat de vooruitzichten eerder negatief zijn.

Om ons alvast aan dat idee te doen wennen, heeft het oliekartel zijn verwachtingen vrijgegeven voor volgend jaar: per dag zouden er 300 000 vaten minder geproduceerd worden als gevolg van de tegenvallende prijzen. Voor de hele groep is dat een daling met 1,15 miljoen vaten per dag.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs