Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 19766 tot 19770
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 11 september 2014

Werkende middenklasse kwijnt weg

Op de arbeidsmarkt groeit het aandeel van hoog- en laagbetaalde banen. De traditionele middenklasse kwijnt weg. Dat bericht De Standaard.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: donderdag 11 september 2014

Onafhankelijkheid Scotland gaat Engeland goud kosten?

Op 18 september mogen de Schotten naar de stembus om zich uit te spreken voor een onafhankelijk Schotland. Indien het gebied echt zelfstandig wordt zal men dat ook in het Verenigd Koninkrijk gaan merken. Niet alleen omdat Schotland de controle krijgt over een gebied dat rijk is aan olie, maar ook omdat het land dan een claim kan leggen op een deel van de totale goudvoorraad van het Verenigd Koninkrijk.

Bron: freedombytes.info
Geplaatst: donderdag 11 september 2014

Polen, Duitsland en Slowakije krijgen al minder gas

Rusland schroeft de gasleveranties aan Polen, Duitsland en Slowakije terug om duidelijk te maken dat deze landen op moeten houden met het terugleveren van aardgas aan Oekraïne. Polen kreeg maandag 24 procent minder gas, gisteren 20 procent. Slowakije meldt een teruggang van 10 procent en ook het Duitse energiebedrijf E.ON zegt minder gas van Rusland te krijgen, maar noemt geen details.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 september 2014

China Gold zoekt toenadering tot goudmijnbedrijven

China Gold’s President Dr. Xin Song is de afgelopen maanden regelmatig in het nieuws gekomen met zijn ambitieuze plannen. De lat werd door Song erg hoog gelegd, hij wil met zijn bedrijf op het voorplan treden in de internationale goudhandel. Er liggen momenteel bij China Gold verschillende plannen gericht op expansie op tafel.

China Gold zoekt meer bepaald toenadering tot westerse goudmijnbedrijven om tot samenwerking te komen. Momenteel onderhandelt het bedrijf al met Barrick Gold Corp., Newmont Mining Corp. en Kinross Gold Corp. over een eventuele samenwerking. Het is vooralsnog onduidelijk in hoeverre die plannen zijn opgeschoten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 september 2014

Huidige situatie lijkt sterk op die van het jaar 2008

Het jaar 2008 is een jaar dat de investeerders niet makkelijk zullen vergeten. In de lente van dat jaar begon het te rommelen toen de grote Amerikaanse zakenbank Bear Stearns verzoop. Bear Stearns werd toen op het nippertje gered, een beslissing waar sommigen nog altijd spijt van hebben. Misschien zou het een lesje geweest zijn wanneer the Bear niet gered was.

De donderwolken werden in de zomer van 2008 steeds donkerder en de explosie kwam in de herfst van het jaar. Het omvallen van Lehman Brothers was een raar moment. Iedereen hield de adem in en vroeg zich af wat het volgende zou zijn wat er kon gebeuren. Even zag het er zelfs naar uit dat de wereld zou vergaan.

De markten stonden in rep en roer en alleen dankzij het kordate optreden van de centrale banken, met op kop de Amerikaanse Fed kon het boeltje min of meer intact gehouden worden. Bovendien moet nog de vraag gesteld worden of we wel degelijk in rustiger vaarwateren zijn beland. Want onderhuids rommelt er toch weer van alles.