Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 19771 tot 19775
Bron: farmingafrica.net
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

Afrikaanse boer drijft handel in Bitcoins

Een theeproducent in Uganda kan zijn product eenvoudig afzetten, waar ook ter wereld, tegen welke valuta dan ook. Gewoon, thuis vanachter de computer. Of zelfs vanuit het veld, via z’n mobieltje.

Het kan dankzij Bitcoin, signaleert eWakulima. De website voorziet een revolutie, zoals m-Pesa die bracht. Vooral voor de landbouw, om te beginnen met de export van agrarische producten, zoals die van de Ugandese theeproducent.

‘Een land dat Bitcoin zou accepteren voor de export van landbouwproducten kan enorm profiteren, nu de munteenheid zijn plaats als de munteenheid van het internet heeft bewezen.’

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

Brusselse werkloosheidsgraad bereikt voor het eerst in bijna 4 jaar opnieuw 21 procent

De werkloosheidsgraad in het Brussels hoofdstedelijk gewest is in juli gestegen tot 21 procent. Het is de eerste keer sinds september 2010 dat die kaap gerond wordt, zo werd vernomen bij de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

Dit moet u weten over de noodlijdende Portugese bank

In Portugal verkeert de op één na grootste bank in zwaar weer. Net nu de economie in de eurozone wat lijkt aan te trekken, moet Banco Espirito Santo geld ophalen om de miljardenverliezen op te vangen.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

Verkoop Zilver daalt

Verkoop Zilver door de US Mint is in de eerste 7 maanden van 2014 gedaald met zo’n 10% ten opzichte van het recordjaar in 2013. In de eerste 7 maanden van dit jaar verkocht het munthuis 26 miljoen Zilveren American Eagles van 1 ounce. In 2013 kwam het aantal in dezelfde periode op een record van 29 miljoen ounces. De zilveren American Eagle is de meest verkochte zilveren munt ter wereld. De verkoop van zilver was in 2013 extreem goed door de scherpe daling in de zilverprijs dat jaar van zo’n 37%.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

De cijfers achter de sell off van gisteren

Wat we gisteren te zien kregen op de Amerikaanse aandelenbeurs is hetgeen ze een sell off noemen. Op geen enkel moment konden de beleggers het hoofd boven water houden. De default in Argentinië, de geopolitieke spanningen en de vrees dat de Fed eerder dan verwacht zijn beleid zal verstrakken woog zwaar op de beurs. De Wall Street Journal zet de cijfers op een rijtje:

317 punten: De daling van 317 punten of 1,9 % was de tweede zwakste handelsdag van het jaar. Op 3 februari daalde de Dow Jones 326 punten en dit was het einde van de correctie.

30 dalers: Alle aandelen van de Dow Jones index sloten de dag in het rood. Coca Cola daalde het minste met minder dan 1 %.