Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 19781 tot 19785
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

Beurzen dieper in het rood

Op macro-economisch vlak bleek dat de activiteit in de Franse industrie in juli is gezakt tot het laagste niveau van dit jaar. De graadmeter voor de industrie in de hele eurozone stabiliseerde volgens een nieuwe schatting van het Britse onderzoeksbureau Markit.

Alle 25 fondsen in de AEX gingen omlaag. ArcelorMittal stond onderaan met een verlies van 5,7 procent. Het staalconcern verlaagde bij de presentatie van de tweedekwartaalcijfers de verwachting voor het bedrijfsresultaat in 2014. De bijstelling komt onder meer door de lagere prijzen voor ijzererts.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

Een derde meer huizen verkocht in juli

Vorig jaar werden in juli nog ongeveer negenduizend woningen verkocht. “De vraag naar huizen blijft onverminderd hoog”, aldus het makelaarskantoor.

Dit is tegen de verwachting in. Traditiegetrouw is de vakantieperiode juist een tijd waarin verkopers en kopers het iets rustiger aan doen.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

Vraag naar goud in China in tweede kwartaal gedaald

Voor het eerst in acht jaar tijd is de vraag naar gouden juwelen in China gedaald. De daling ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar is niet verwonderlijk, aangezien de vraag naar fysiek goud toen explodeerde als gevolg van de dalende goudprijs. Dit jaar zijn Chinezen wat terughoudender met het kopen van goud, omdat de prijs weer wat is opgelopen en omdat de yuan wat verzwakt is.

Bron:
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

Goudprijs stijgt naar recordniveau in Argentinië

In een jaar tijd is de waarde van de Argentijnse peso bijna gehalveerd ten opzichte van de dollar, waardoor het land in grote problemen is gekomen. Deze week slaagde de regering van Argentinië er niet in de rente te betalen over $13 miljard aan dollarleningen, waarmee het land officieel in ‘default’ is gegaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

Goud wordt de hoeksteen van onze welvaartsbescherming

Mark O’Byrne van GoldCore windt er geen doekjes om. Achter de schermen wordt er druk gewerkt aan de voorbereiding van een nieuw financieel systeem. Het oude systeem is namelijk verrot tot in zijn diepste vezels, het heeft slechts een klein duwtje nodig alvorens volledig om te vallen. Het lijkt slechts een kwestie van tijd alvorens dit zal gebeuren.

Bij de bail in van Cyprus maakten we kennis met dit nieuwe woord. Voordien was bail out het modewoord, landen in de knoei werden gered door externe hulp, meer bepaald in de vorm van een troika, bestaande uit het International Monetary Fund, de Europese Unie en de Europese centrale bank. Landen in nooit kregen van dit trio hulp wanneer het nodig was.