Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 19786 tot 19790
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 3 augustus 2014

Marc Faber zou de zaken helemaal anders aanpakken

Marc Faber, de uitgever en topjournalist van The Gloom, Boom and Doom Report, is een interessante figuur om in de media op te voeren. Hij heeft altijd wel iets te zeggen wat boeit en het minste waar de Zwitser van beschuldigd kan worden is een gebrek aan originaliteit. Als hij spreekt wordt er naar hem geluisterd.

De man van The Gloom, Boom and Doom Report kwam op Bloomberg TV nog eens uitleggen waarom hij van mening is dat de Amerikaanse centrale bank zo’n verfoeide monetaire politiek voert. Volgens Faber is het plaatje heel duidelijk: er zijn bij de centrale bankiers duiven en haviken en het onderscheid tussen beiden moet duidelijk gesteld worden.

De duiven zijn de zachtaardige centrale bankiers die denken dat het volstaat om de economie met voldoende geld te smeren om een behoorlijke economische groei te krijgen. De grootste duif van allemaal was volgens Faber Ben S. Bernanke, de vorige president van de Fed. Zijn opvolgster Janet Yellen doet echter niet veel voor Bernanke onder.

Bron: nos.nl
Geplaatst: zondag 3 augustus 2014

Inmiddels zijn de sancties tegen Rusland uitgebreid. Verslaggever Kysia Hekster in Moskou vertelt of die sancties president Poetin zullen treffen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 3 augustus 2014

Verzameld: de rijkste Amerikaan staat per staat

Vastgoedsite Movoto heeft uitgezocht welke Amerikaan de rijkste is, staat per staat. De resultaten staan in deze opmerkelijke landkaart.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 3 augustus 2014

Dit moet u weten over de noodlijdende Portugese bank

De halfjaarcijfers van 2014 die op 30 juli werden gepresenteerd waren zo slecht, dat de koers een dag later kelderde en de waarde van het aandeel van de grootste beursgenoteerde Portugese bank voor een moment zelfs werd gehalveerd.

Banco Espirito Santo verloor in de eerste zes maanden van dit jaar 3,6 miljard euro, dat is volgens persbureau Bloomberg niet meer voorgekomen sinds 1999.

Wat gaat er gebeuren met Banco Espirito Santo en in hoeverre zijn de problemen een gevaar voor Portugal en de eurozone? NU.nl legt het in vier vragen en antwoorden uit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 2 augustus 2014

5 fouten die zelfs miljonairs maken als ze investeren

Ze hebben meer geld dan de meesten van ons maar dat maakt niet dat ze onfeilbaar zijn. Integendeel zelfs, als het op investeren aankomt maken miljonairs dezelfde fouten als de meeste van ons doen. En dat zijn fouten die volstrekt vermijdbaar zijn wanneer de realiteit goed onder ogen wordt gehouden.

DeVere Group, een global financial consulting firma, voerde een onderzoek uit bij 880 klanten die minstens 1 miljoen dollar aan investeringen hadden lopen. De onderzoekers van de firma vroegen de miljonairs naar de fouten die ze naar hun mening hadden gemaakt tijdens hun carrière als investeerder.

Dit zijn 5 fouten die zelfs miljonairs maken als ze investeren. Met als eerste en meest voor de hand liggende natuurlijk het vergeten van de portefeuille te diversifiëren. Het spreiden van een portefeuille is noodzakelijk om succesvol te zijn op de beurs maar al te veel miljonairs bleek tegen deze ijzeren wet wel eens ooit gezondigd te hebben.