Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 19791 tot 19795
Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 2 augustus 2014

Moody's trekt rating Griekenland op

Het Amerikaanse ratingbureau Moody's heeft de kredietwaardigheid van Griekenland opgekrikt van "Caa3" tot "Caa1". Het vooruitzicht voor het land is "stabiel". Deze opwaardering komt er omdat de financiële situatie van het land er het afgelopen jaar duidelijk op vooruit is gegaan, laat Moody's weten.

Bron: Goldrepublic.nl
Geplaatst: zaterdag 2 augustus 2014

Laag, lager, laagst?

Voor goud wederom minder goed nieuws deze week. Van de stijging in de goudprijs op 10 juli, door spanningen in Oekraïne, is weinig meer over. Goud futures daalden gistermiddag tijdens de belangrijke meetings in VS en Europa. Europa is begonnen met een enorme waslijst aan sancties richting Rusland. En in de VS geloven de mensen nog steeds in herstel van de Amerikaanse economie waarbij de stijging in het aantal banen vandaag ook niet ten goede kwam van de goudprijs.

[...]

Bron: farmingafrica.net
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

Afrikaanse boer drijft handel in Bitcoins

Een theeproducent in Uganda kan zijn product eenvoudig afzetten, waar ook ter wereld, tegen welke valuta dan ook. Gewoon, thuis vanachter de computer. Of zelfs vanuit het veld, via z’n mobieltje.

Het kan dankzij Bitcoin, signaleert eWakulima. De website voorziet een revolutie, zoals m-Pesa die bracht. Vooral voor de landbouw, om te beginnen met de export van agrarische producten, zoals die van de Ugandese theeproducent.

‘Een land dat Bitcoin zou accepteren voor de export van landbouwproducten kan enorm profiteren, nu de munteenheid zijn plaats als de munteenheid van het internet heeft bewezen.’

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

Brusselse werkloosheidsgraad bereikt voor het eerst in bijna 4 jaar opnieuw 21 procent

De werkloosheidsgraad in het Brussels hoofdstedelijk gewest is in juli gestegen tot 21 procent. Het is de eerste keer sinds september 2010 dat die kaap gerond wordt, zo werd vernomen bij de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

Dit moet u weten over de noodlijdende Portugese bank

In Portugal verkeert de op één na grootste bank in zwaar weer. Net nu de economie in de eurozone wat lijkt aan te trekken, moet Banco Espirito Santo geld ophalen om de miljardenverliezen op te vangen.