Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 19796 tot 19800
Bron: demorgen.be
Geplaatst: woensdag 27 augustus 2014

Sommige economen vrezen een derde recessie: is die angst terecht?

De woorden van ECB-president Mario Draghi lagen weer eens op een heel nauwkeurig weegschaaltje. Na zijn toespraak van vrijdag in het Amerikaanse Jackson Hole daalden de euro en de rente, en veerden de beurzen op. Zijn flirt met het aanzetten van de geldpers doet sommigen vrezen dat er een derde recessie in aantocht is. Hoe terecht is die angst? Zes vragen.

[...]

Bron: knack.be
Geplaatst: woensdag 27 augustus 2014

Prijszetting op de zilvermarkt laag nog steeds te wensen over

[...]

Het was echter hoog tijd voor iets anders en daarom werd een nieuw systeem ingevoerd dat 'LBMA Silver Price' werd genoemd. Het systeem is nog maar pas in gebruik of daar weerklinken al de eerste klachten. De prijszetting op de zilvermarkt zou nog steeds te wensen overlaten, aldus insiders.

Bron: GoudStandaard.com
Geplaatst: woensdag 27 augustus 2014

Centrale banken Rusland en Kazachstan kopen goud

Rusland en Kazachstan hebben in juli opnieuw goud aan hun reserves toegevoegd, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het IMF. Ondanks het feit dat de goudprijs vrij stabiel is blijven de centrale banken van deze landen structureel goud kopen als diversificatie van hun reserves. De centrale bank van Rusland kocht 340.000 troy ounce van het gele metaal en heeft inmiddels een totale goudreserve van 35,5 miljoen troy ounce (ongeveer 1.140 ton) opgebouwd, zo schrijft de Wall Street Journal.

[...]

Bron: mining.com
Geplaatst: woensdag 27 augustus 2014

Het effect van de "mining boom" op Australische economie

Wat grondstoffen met een land doen

According to data published by the Reserve Bank of Australia, the country's decade-long mining boom underpinned a glut of spending on new cars and household durable goods, such as such as furniture, appliances, TVs, cameras and computers.

Purchases in those categories shows the RBA’s study were 30% and 20% respectively higher than what would have been without the so-called boom.

[...]

Bron: upinthesky.nl
Geplaatst: dinsdag 26 augustus 2014

Malaysia Air snijdt in routes en 5.000 personeel

Bij Malaysia werken nu 19.577 mensen en dat is veel voor een maatschappij met 108 vliegtuigen. Singapore Airlines (103 toestellen) heeft 5.000 minder personeelsleden. Daar wil Malaysia ook naar toe. Tussen de 4.500 en 5.500 zullen het bedrijf moeten verlaten. Malaysia hoopt dit op vrijwillige basis te kunnen doen. Door het hele bedrijf heen zullen mensen weg moeten, van hoog tot laag. Ook zullen CAO’s niet gerespecteerd kunnen worden.