Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 19801 tot 19805
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

Elke 10 000 die jij verdient is 2 miljoen voor de allerrijksten

Voor we verdergaan, nodig ik je uit om deze video te bekijken. Maak je geen zorgen, je hoeft niet de hele zes minuten uit te zien, alleen de eerste twee.

Heb je dat gehoord? Het inkomen in de Verenigde Staten (VS) is zo ongelijk verdeeld dat de armste 40% van de bevolking minder verdient dan de 1% rijkste klasse. Meer nog, 60% van de Amerikanen verdient minder dan 10% van het beschikbare inkomen. De rijkste 20% heeft meer dan 80% van het vermogen in bezit.

De top-1% heeft dan weer 34,6% van het inkomen in zijn/haar portefeuille steken. Iets meer dan 3 miljoen van de 314 miljoen Amerikanen heeft dus net geen 5,5 biljoen USD in handen. Voor de nerds onder ons: om alles eenvoudig te houden, veronderstellen we dat het BBP van 2012 gelijk is aan het totaal persoonlijk inkomen van de VS.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

De kans op een grote correctie neemt toe

De afgelopen tijd is er veel gesproken over de aanstaande correctie die dichtbij zou zijn. Dit heeft alles te maken met de tijdsduur van de huidige bull market, maar ook met de spanningen die er op dit moment in de wereld zijn. We moeten niet vergeten dat al deze conflicten kunnen escaleren waardoor we een totale wanhoopsituatie kunnen gaan krijgen.

Wij zijn een grafiek tegengekomen die ook rekening houdt met een flinke correctie. Echter, deze grafiek is anders dan de andere grafieken. Deze grafiek meet namelijk de tijdsduur tussen een correctie van minimaal 10 procent en de daaropvolgende correctie.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

Beurzen dieper in het rood

Op macro-economisch vlak bleek dat de activiteit in de Franse industrie in juli is gezakt tot het laagste niveau van dit jaar. De graadmeter voor de industrie in de hele eurozone stabiliseerde volgens een nieuwe schatting van het Britse onderzoeksbureau Markit.

Alle 25 fondsen in de AEX gingen omlaag. ArcelorMittal stond onderaan met een verlies van 5,7 procent. Het staalconcern verlaagde bij de presentatie van de tweedekwartaalcijfers de verwachting voor het bedrijfsresultaat in 2014. De bijstelling komt onder meer door de lagere prijzen voor ijzererts.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

Een derde meer huizen verkocht in juli

Vorig jaar werden in juli nog ongeveer negenduizend woningen verkocht. “De vraag naar huizen blijft onverminderd hoog”, aldus het makelaarskantoor.

Dit is tegen de verwachting in. Traditiegetrouw is de vakantieperiode juist een tijd waarin verkopers en kopers het iets rustiger aan doen.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

Vraag naar goud in China in tweede kwartaal gedaald

Voor het eerst in acht jaar tijd is de vraag naar gouden juwelen in China gedaald. De daling ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar is niet verwonderlijk, aangezien de vraag naar fysiek goud toen explodeerde als gevolg van de dalende goudprijs. Dit jaar zijn Chinezen wat terughoudender met het kopen van goud, omdat de prijs weer wat is opgelopen en omdat de yuan wat verzwakt is.