Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 19806 tot 19810
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 4 augustus 2014

Duitsland zet streep door Russische wapendeal van 100 miljoen euro

De EU voert de sancties tegen Rusland op, maar de Duitse minister van Economische Zaken Sigmar Gabriel gaat nog een stap verder. Hij annuleert de bouw van een trainingscentrum door de Duitse fabrikant Rheinmetall in Rusland.

Duitsland zet een streep door een omvangrijke Duits-Russische  wapendeal. Het door  minister Sigmar Gabriel (SPD) aangevoerde ministerie van Economische Zaken verbiedt de bouw van een gevechtsoefencomplex door het Düsseldorfse concern  Rheinmetall, meldt de  Süddeutsche Zeitung.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 4 augustus 2014

'Frankrijk stelt bankenboetes VS aan de kaak'

Frankrijk wil de boetes die Amerikaanse toezichthouders uitdelen aan Europese banken vanwege het overtreden van sancties aan de kaak stellen. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 augustus 2014

Russische miljardairs schakelen over van VISA naar ander betaalsysteem

Terwijl de Europese en Amerikaanse leiders zich gesterkt voelen door de sancties die ze opleggen tegen Rusland, lijkt de realiteit anders uit te draaien. De populariteit van de Russische President Putin blijft stijgen en voor de meeste sancties zijn alternatieven zodat ze weinig of geen invloed hebben. Sancties zijn meer een statement naar de bevolking toe dat ze iets aan het probleem doen dan dat ze effectief iets uit halen.

De geschiedenis leert dat landen die getroffen worden door sancties van het westen inventief worden om de sancties te omzeilen, zo ook in Rusland. Russisch miljardair Gennady Timchenko heeft zo zijn rekeningen bij Visa en Mastercard opgezegd en schakelde over op het Chinese betalingssysteem UnionPay.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 augustus 2014

Zilvervoorraad Shanghai daalt 90 %

De zilvervoorraad op de Shanghai Futures Exchange daalde sinds maart 2013 met een onvoorstelbare 90 %. In tegenstelling tot de Amerikaanse COMEX waar handelaars voornamelijk contracten afhandelen in cash, gebeurt de afhandeling op de SFE in fysiek zilver. Dat de zilvervoorraad op ruim een jaar tijd bijna volledig opdroogt, is een teken aan de wand voor de zilvermarkt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 4 augustus 2014

Portugal pompt 4,4 miljard in Banco Espirito Santo

De Portugese staat injecteert 4,4 miljard euro in Banco Espirito Santo en de toxische activa van de bank worden ondergebracht in een 'bad bank'. Dat heeft de gouverneur van de Portugese Centrale Bank, Carlos Costa, bekendgemaakt. De Banco Espirito Santo zit al meer dan een maand in woelig financieel water. De ingreep van de Portugese overheid was nodig om de financiële markten te kalmeren en te vermijden dat spaarders massaal hun gelden zouden gaan ophalen.