Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 19816 tot 19820
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

Bank geeft Gouden Obligatie uit

De Goud gedekte Obligatie doet zijn intrede in Zuid-Afrika. Rand Merchant Bank, onderdeel van FirstRand Bank Limited en de twee na grootste geldschieter van Zuid-Afrika, heeft plannen om een goud gedekte obligatie uit te geven ter waarde van 2 miljard Rand. De “goud obligatie” zal een looptijd hebben van 5 jaar en geeft een rendement van 0,5% per jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

Dit is de moeder van alle grote trends

In een van de eerdere berichten vandaag, lieten we al weten dat de sterke stijging van de olieproductie in de Verenigde Staten heel wat gevolgen heeft, zowel in het binnenland als in de globale economie. En het einde van deze trend lijkt nog lang niet in zicht. Daniel Yergin, een specialist in de oliesector, voorspelt een olieproductie in de VS van 14 miljoen vaten per dag, 44 % meer dan Saoedi-Arabië.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

4 manieren hoe de overheid uw geld kan afpakken

De westerse wereld maakt het stap voor stap steeds moeilijker om geld te verplaatsen. We leven in een wereld met steeds meer kapitaalcontroles door de overheden. Het wordt stilaan onmogelijk om geld of waardevolle activa te verplaatsen zonder dat de overheid of overheden het weten. Big Brother kijkt mee, zeker naar uw geld en welvaart.

Overheden zitten tot over hun oren in de schulden en de economische groei wil maar niet aantrekken. Dit valse herstel dreigt ooit uit elkaar te vallen en lijkt onhoudbaar. De laatste jaren leek alles op een goed nieuws show, maar ooit komt er een punt dat de overheden hun kaarten op tafel moeten leggen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

Morgan Stanley zijn zinnen gezet op dit metaal

De wereldwijde kopermarkt kent het grootste tekort in zeven jaar, volgens Morgan Stanley. In de periode tussen januari en mei was de vraag naar het metaal zo groot dat de producenten niet konden volgen. Het gevolg was een negatief verschil van 466 000 ton.

In 2013 voor dezelfde periode was er een overschot gecreëerd van 250 000 ton. Morgan Stanley voorspelt dan ook een totale tekort van 90 000 ton voor dit jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

Hoe groot is het risico op kapitaalcontrole?

Volgens sommige waarnemers heel groot. Ze adviseren vooral de rijkere mensen om een deel van hun kapitaal in het buitenland in veiligheid te brengen. Eventueel via een spreiding over verschillende landen want het valt uiteraard onmogelijk op voorhand vast te stellen waar de volgende crisis zich zal manifesteren.