Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 19831 tot 19835
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 30 juli 2014

Tegen alle verwachtingen in blijft dit edelmetaal stijgen

Soms kunnen het ook gewoon simpele economische regels zijn die de prijs bepalen: minder aanbod dan vraag dus de prijs stijgt. Na een staking van 5 maanden onder de mijnwerkers van de platina mijnen in Zuid-Afrika zou je dan ook verwachten dat de prijs zou gaan dalen toen de mijnwerkers terug aan het werk gingen. Maar ondertussen is de prijs voor platina met $ 100 gestegen tot $ 1.500, het hoogste niveau van de laatste 12 maanden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 30 juli 2014

Miljardenclaims dreigen: gaat Argentinië vandaag failliet?

Argentinië wordt mogelijk met claims van zo'n 29 miljard dollar (bijna 22 miljard euro) geconfronteerd als het land vandaag niet aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen. Dat bedrag is gelijk aan de totale omvang van de valutareserves van het land.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 30 juli 2014

'Nog vijftienduizend banen weg in financiële sector'

In de financiële sector verdwijnen komende vijf jaar nog zo'n vijftienduizend banen, ondanks de aantrekkende economie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 juli 2014

China is ‘The place to be’

De afgelopen maanden werd het Chinese groeiland vaak bekritiseerd door meerdere waarnemers. De Chinese economie zou namelijk in een vertraging terecht komen. Wanneer dit werkelijk was gebeurd had dit grote gevolgen gehad op de gehele wereldeconomie. Op dit moment ziet de situatie er echter geheel anders uit. De verwachtingen die eerder dit jaar werden gedaan lijken steeds meer te verdwijnen. Met andere woorden krijgt China weer het voordeel van de twijfel.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Tekort aan Zilver kans voor beleggers

Tekort aan Zilver kan wel eens een unieke kans voor beleggers zijn de komende jaren. Wij hebben de laatste maanden hier al een aantal maal over geschreven. De vraag naar zilver is groter dan het aanbod. Het aanbod van zilver komt met name via mijnbedrijven. Daarnaast is er aanbod vanuit de recycling van zilver. En juist dit aanbod maakte het tekort aan zilver groter in 2013. Het aanbod vanuit recycling daalde met maar liefst 24%, van 252 naar 191 miljoen ounces, en is gelijk aan het niveau in 2001. In 2012 maakte de recycling van zilver nog 25% uit van het aanbod.