Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 19831 tot 19835
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

Column Kees de Kort | Onze lat ligt heel erg laag

Yellen zegt niks, de Duitse minister van Financiën loopt te kwaken en de Nederlandse lat ligt laag, constateert BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

De enige oplossing: een nieuwe goudstandaard

De huidige waarde van de wereldmunten is eigenlijk alleen nog maar gebaseerd op vertrouwen. Vertrouwen dat het land dat de munt uitgeeft geloofwaardig is en niet bankroet zal gaan. We spreken in dat verband van fiat currencies. Nu is vertrouwen een gegeven dat erg moeilijk te hanteren valt.

Niet voor niets zegt het spreekwoord dat vertrouwen te paard vertrekt en te voet terugkeert. Wanneer het vertrouwen in iets kwijt is zal dat vertrouwen niet snel weer terugkeren. Wie heeft er bijvoorbeeld nog vertrouwen in Argentinië, een land dat al 3 keer bankroet is gegaan? Waarvan 2 keer in het afgelopen decennium. Investeerders zullen een dergelijk land liever links laten liggen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

Betalen om je geld te parkeren bij de staat: negatieve rente op overheidsobligaties

De Belgische korte- en langetermijnrente is vandaag verder gezakt, naar een nieuw laagterecord. Voor Belgisch staatspapier met een looptijd van twee jaar, werd er voor het eerst in de geschiedenis een negatieve rente genoteerd, zo schrijft het financiële persagentschap Bloomberg. De tienjaarsrente zakte onder de symbolische grens van 1,3 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

Wil je ook succesvol zijn?

[...]

Hoe doen succesvolle mensen dat? Hoe zorg je dat je succes zolang mogelijk piekt?

Het blijkt nu dat  daar een aantal dingen voor nodig zijn. Iemand die we zien als ‘geslaagd’, scoort hoog op tests die hun emotionele intelligentie meten.

Als je deze negen zaken vermijdt, kun je toch minstens doen alsof je emotioneel intelligent bent:

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

Wat kunnen we van de Amerikaanse rente verwachten?

Veel Amerikaanse beleggers vrezen op dit moment voor een renteverhoging. Dit heeft vooral te maken met de snelheid waarmee de Fed het stimuleringsbeleid is aan het afbouwen. De meeste beleggers verwachten dat een renteverhoging daarna snel zal komen.