EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
65
kliks
34
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 19831 tot 19835
Geplaatst op: vrijdag 10 oktober 2014

Olie 20 procent goedkoper dan in juni

Beleggers vrezen dat de vraag naar het zwarte goud nog verder zal dalen door het matige economische herstel, terwijl het aanbod alleen maar toeneemt. Amerikaanse olie en Brentolie kostten beide 20 procent minder dan in juni van dit jaar. Brentolie werd bovendien voor het eerst sinds juni 2012 voor minder dan 90 dollar per vat verhandeld.

Het termijncontract voor de levering van Amerikaanse olie in november daalde 1,8 procent tot 85,77 dollar per vat, de laagste prijs sinds december 2012. Het identieke contract voor Brentolie daalde ook 1,8 procent, tot 89,76 dollar per vat.

Lees verder op bnr.nl
Geplaatst op: vrijdag 10 oktober 2014

Nouriel Roubini waarschuwt voor zwarte zwanen

Roubini beschrijft drie scenario’s die een storm kunnen ontketenen in de wereldeconomie.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 10 oktober 2014

Lagarde waarschuwt eurozone voor recessie

De eurozone dreigt zonder het juiste economische beleid opnieuw in een recessie te verzeilen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 10 oktober 2014

Gebruik van Bitcoin groeit nog steeds bijzonder snel

De prijs van Bitcoin heeft een flinke dreun gekregen en voor sommigen is dat op zich voldoende om te besluiten dat we nu definitief een kruis mogen maken over de toekomst van de cryptocurrencies.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 10 oktober 2014

China is grootste economie van de wereld… nu ja, bijna

Het is eindelijk gebeurd. Volgens het IMF heeft China officieel de Verenigde Staten (VS) ingehaald als de grootste economie ter wereld. Dat schrijft The Independent.

Het is eindelijk gebeurd. Volgens het IMF heeft China officieel de Verenigde Staten (VS) ingehaald als de grootste economie ter wereld. Dat schrijft The Independent.

Relatief gezien beschikt tegenwoordig elke Chinese inwoner over een groter beschikbaar inkomen dan een Amerikaanse burger. Tegen het einde van het jaar maakt China voor 16,48% deel uit van het globale BBP – dat is 0,20% meer dan de VS. Tenminste, dat zijn de geldende percentages als je rekening houdt met de koopkrachtpariteit (PPP).

Dat is de term die economen gebruiken als ze de koopkracht willen vergelijken tussen landen. Dus, ook al kan het loon of salaris in bijvoorbeeld China veel lager liggen dat betekent niet dat er minder kan worden gekocht – de prijzen zijn er immers veel lager dan in pakweg de VS.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs