Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 19836 tot 19840
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 juli 2014

Des te meer sancties, des te meer solden op de Russische beurs

De opgelegde sancties kunnen er zelfs voor zorgen dat het land economisch aan kracht wint omdat activiteiten overgenomen moeten worden door binnenlandse bedrijven. De Russische beurs was aan het begin van het jaar al bij de goedkoopste ter wereld en het conflict met Oekraïne heeft de beurs alleen nog maar goedkoper gemaakt.

Paradoxaal genoeg maken de sancties de Russische beurs alleen maar aantrekkelijker. De populairste ETF voor Russische aandelen Market Vectors Russia (RSX) zag vorige week $ 12 miljard in rook opgaan. Sinds begin juli werd er al $ 90 miljard onttrokken uit het fonds. De Russische beurs noteert nu tegen een gemiddelde koers/winstverhouding van 5, dit is de helft tegenover een van die andere goedkope beurzen, China – aldus MarketWatch.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 juli 2014

Eeuwige presidentskandidaat Ron Paul: “Westerse media willen niet dat je deze dingen weet over MH17″

“Dagen na de tragische crash van de vlucht van Malaysia Airlines hebben Westerse politici en media de krachten gebundeld om Rusland zoveel mogelijk in een slecht daglicht te stellen”, meent Ron Paul,”het moet wel Rusland zijn, het is Poetin die erachter zit, zeggen ze. Amper één dag na de crash heeft de VS-ambassadeur bij de Verenigde Naties Samantha Power hetzelfde gedaan op de vergadering van de Veiligheidsraad.”

Nee, Ron Paul is niet mals voor zijn landgenoten, of voor de Europeanen. De uitgesproken libertariër begrijpt niet dat anderen de kans niet grijpen om “een echt onderzoek” uit te voeren: “Er zijn enkele dingen die de media niet rapporteren.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 juli 2014

China wil heffing op zeldzame metalen afschaffen

Rond de rare metals (we horen eigenlijk liever zeldzame metalen) was het de afgelopen maanden heel wat stiller geworden. Daar is nu verandering in gekomen want een doorgaans goed ingelichte bron meent dat er binnenkort belangrijk nieuws op komst is. Dat nieuws zou goed zijn voor de consumenten van deze zeldzame metalen.

China wil namelijk de heffing op de export van zeldzame metalen afschaffen. Die stap wordt overigens niet uit vrije keuze gezet maar werd het land in feite opgelegd. De World Trade Organization (WTO) verklaarde de heffing die de Chinezen op zeldzame metalen heffen namelijk als discriminatoir en in strijd met de wetten van de vrije handel.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 31 juli 2014

Column Kees de Kort | Een heel raar fenomeen

In de VS zijn er weer cijfers over het consumentenvertrouwen. Die zijn afkomstig van verschillende organisaties, die er hun eigen wijze van berekenen op na houden. De cijfers van de een wijken namelijk nogal af van de cijfers van de ander, weet BNR's Kees de Kort. "De laatste week is er iets raars aan het gebeuren."

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 30 juli 2014

Centrale bank Rusland verzacht sanctieleed banken

De Russische centrale bank belooft financiële instellingen die getroffen worden door sancties van het Westen te steunen. Dat meldt de bank woensdag in een verklaring waarin 'gepaste maatregelen' worden aangekondigd.