Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 19841 tot 19845
Bron: mt.nl
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

5 vragen over de Russische sancties

5 vragen over de Russische sancties; wie heeft er last van?

Nu Europa sancties oplegt aan Rusland is het wachten op een tegenreactie. Wat kunnen we verwachten en wie krijgt daar last van?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

Specialist voorspelt bodem goudprijs in september 2015 – onder $ 1.000

Iedere opstoot van de goudprijs doet het vertrouwen toenemen dat men de berenmarkt definitief achter zich kan laten. Goudkevers verkopen alles en zetten terug alles in op goud, zegt Armstrong Economics. Maar tot op heden zorgde iedere opstoot voor een teleurstelling en daalde de prijs opnieuw. Doordat goud de maand juni de weerstand van $1.330 – $ 1.350 niet kon doorbreken, blijft de dalende lange termijntrend intact.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

Wat gebeurt er traditioneel na een selloff zoals gisteren ?

Het was alom paniek op de Amerikaanse aandelenbeurs gisteren. De default van Argentinië doet de vrees voor een nieuwe Lehman Brothers oplaaien. Voor het eerst in lange tijd daalde de Amerikaanse aandelen 2 % op 1 dag. We gingen meer dan 1.000 dagen zonder daling van meer dan 1 % maar gisteren was het goed raak. De vraag is nu; hoe gaat het verder?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

Staat een 3e Wereldoorlog op til ?

Een eeuw geleden stond Europa aan de vooravond van een oorlog die zo verwoestend was dat het een etiket kreeg van Wereldoorlog. Niemand op dat moment had kunnen denken dat een 4 jaar durende oorlog de wereld zou veranderen. Niemand wist precies wat de aanleiding was tot dit desastreus conflict, beschuldigingen kwamen langs alle kanten en iedereen had een andere interpretatie van de feiten (klinkt bekend?).

De overwinnaars van de oorlog legde de verliezers draconische maatregelen op die het pad effende voor de tweede Wereldoorlog enkele decennia later. De huidige situatie lijkt veel op die van 1914 en men spreekt dan al snel over een op til zijnde derde Wereldoorlog. Maar het is niet omdat de aanloop naar de eerste Wereldoorlog vandaag gelijkaardig is, dat ook het vervolg gelijkaardig gaat zijn, aldus Quartz.

Gelijkenissen

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

Hoe zit het met de manipulatie van de goudmarkt?

Dat de goudprijs gemanipuleerd wordt is inmiddels zo klaar als een klontje geworden. Alleen weten we nog niet hoe dat precies gebeurt en wie er precies bij de manipulatie betrokken is. Erg ver moet achter de daders niet gezocht worden. Vijf grootbanken ‘fixen’ de goudprijs in Londen sinds jaren en het is in die hoek dat de schuldigen gezocht moeten worden.

Tot voor kort werden alle geruchten over een manipulatie van het goud met klem ontkend. Insiders, meer bepaald de grote banken, spraken van indianengeruchten die op niets en niemendal gebaseerd waren. Maar ze werden meteen met de neus op de feiten gedrukt door het vertrek van ‘fixer’ Daniel Plankett van Barclays.