Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 19851 tot 19855
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

Verkoop Goud in India daalt 70%

De verkoop van Goud in India is sterk gedaald in de periode van april tot en met augustus 2014. De verkoop van gouden munten en goudbaren is volgens de All India Gem and Jewellery Federation (GJF) met 70% gedaald. De importheffingen, die in 2013 een aantal keer werden verhoogd om het tekort op de lopende rekening te beperken, hebben duidelijk impact gehad op de verkoop van goud.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

“Dit is de NAVO van morgen”

Ondanks een voorstel van Poetin tot een staakt-het-vuren van deze week is de NAVO bezig aan een plan om meer troepen te sturen naar Oost-Europa. Mocht Oekraïne aangevallen worden dan is er tenminste hulp in de buurt, luidt de redenering. Secretaris-generaal Rasmussen meent daarmee een waarschuwing de wereld in te willen sturen:”Als iemand aan denkt om een geallieerde aan te vallen, zal je de hele alliante moeten trotseren.”

Kenners zullen een paar dingen opmerken. Het eerste is dat de NAVO terug is van weggeweest en dat duidelijk wil maken door gespierde taal te gebruiken tegen de Russische president Poetin. Aan de andere kant is Oekraïne geen lid van de NAVO. Dat land heeft theoretisch gezien dus geen recht op enige bijstand van de NAVO-leden.

Waaarom de alliante dan haar aanwezigheid zo drastisch wil verhogen, is omdat andere buren van Rusland in Oost- en Centraal-Europa vrezen voor een inval. Stuurt het Westen dan echt aan op een tweede Koude Oorlog?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

Dit is waarom Putin zo populair is

Met de annexatie van ‘De Krim’ en de middelvinger naar het westen, maakt Vladimir Putin zich bijzonder populair in zijn land. Maar het robuuste optreden is ver van de enige reden waarom Putin zo geliefd is in zijn land. Wat Putin de laatste 15 jaar realiseerde in Rusland, is regelrecht fantastisch. Je zou voor minder een dikke duim opsteken naar de grote leider, Putin slaagde waar veel andere landen faalden. Kijk maar eens naar de cijfers van 15 jaar Putin aan de macht:

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

Banken in VS voor rechter wegens mogelijke manipulatie van belangrijke index

Een pensioenfonds is in de VS een nieuwe rechtszaak gestart tegen dertien investeringsbanken wegens mogelijke manipulatie van de ISDAfix, een belangrijke index voor renteswaps waaraan financiële producten met een waarde van naar schatting 370 miljard dollar gelinkt zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

Moeilijk te geloven, maar er vloeide gisteren veel geld naar goudmijnen

De goudprijs blijft de zeer belangrijke weerstand van $ 1.260 testen. Er liggen veel kooporders rond dit niveau. Als de prijs alsnog hier door zakt, kan de goudprijs nog veel verder dalen. Dat was misschien de reden voor de ware sell-off van de goudmijnen gisteren, de angst voor een verdere daling van de goudprijs. Maar opmerkelijk genoeg stroomde er gisteren veel geld naar de goudmijnen.