Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 19856 tot 19860
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Rusland is afhankelijk van olie en gas

Recent zijn we opnieuw wakker geschud wat betreft het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Dit conflict is nog lang niet opgelost, het wordt zelfs steeds erger. De wereld werd geschokt door de vliegtuigramp die plaatsvond in Oekraïne. Als reactie hierop volgden nieuwe sancties vanuit Amerika, en Europa bereidt nieuwe sancties voor. Europa is op dit moment teveel afhankelijk van de Russische olie en gas en daarom zijn de sancties beperkt.

Maar juist op het gebied van olie en gas zou Rusland sterk geraakt kunnen worden. De Russische economie is afhankelijk van de export van olie en gas. Amerika probeert ook steeds meer sancties op te leggen die deze export proberen te raken. Europa is hier nog voorzichtig in.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Vertrouweling van Poetin: “Er komt oorlog in Europa”

Rusland moet aandeelhouders van Yukos een schadevergoeding van $50 miljard betalen. Dat oordeelde het Permanent Hof voor Arbitrage in Den Haag. De timing van de uitspraak is verdacht.

Niet dat Rusland wakker ligt van deze uitspraak.

Het land kreeg de voorbije maanden al heel wat sancties opgelegd. En zowel de VS als Europa staan op het punt om daar nog een schepje bovenop te doen.

Zorgwekkender is dat het conflict nu compleet uit de hand dreigt te lopen.

Als we de Financial Times mogen geloven (paywall), gaat Poetin er zelfs vanuit dat we in een oorlog terechtkomen.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

De complottheorieën rond MH17 en de toespraak van Christine Lagarde

In de video hieronder wordt de berichtgeving rond de opstand in Oost-Oekraïne en de ramp met de MH-17 kritisch bekeken. Waarom krijgt de ramp zoveel media-aandacht? En waarom wordt er, voordat het onderzoek is afgerond, al geroepen wie de schuldige is en hoe die bestraft moet worden?

Aan het eind van de video zien we een toespraak van IMF-voorzitter Christine Lagarde voor de National Press Club in Washington. Zij sprak daar over het getal 7.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Centrale bank Rusland koopt goud

De goudreserves van een groot aantal centrale banken zijn in juni van dit jaar verder uitgebreid. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) maakte recent de gegevens bekend. Sinds enkele jaren zijn centrale banken kopers in plaats van verkopers van goud.

De centrale banken van Rusland, Kazachstan, Mexico, Griekenland, Equador, Kirgizië en Tadzjikistan hebben hun goudreserves in juni zien toenemen. Duitsland heeft na Amerika de grootste goudreserves. Het Duitse goud ligt voor 80% opgeslagen in eigen land. De overige 20% ligt in Amerika, Frankrijk en London. De centrale bank van Duitsland zag de goudreserves met 1 miljoen ounces afnemen. Dit is een te verwaarloze daling van de goudreserves (0,0009%). China heeft haar goudreserves al enige jaren niet bekend gemaakt. Er wordt gespeculeerd dat de centrale van China inmiddels tussen de 3000 en 6000 ton in bezit zou hebben en boven Duitsland staat qua goudreserves.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

De goud/zilver ratio is geen nuttige indicator

Beleggers laten zich nog vaak leiden door de goud/zilver ratio in hun beslissing om goud danwel zilver te kopen. Maar is dat wel een goede aanpak? Er is geen fundamentele reden waarom de ratio weer terug zou moeten keren naar 16, omdat goud en zilver beide geen rol meer vervullen als geld.