Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 19856 tot 19860
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

Banken verhogen salarissen bankiers met 20%

De grote zakenbanken op Wall Street verhogen de lonen voor bankiers en analisten die net aan hun carrière beginnen. Ze krijgen 20 tot 25% loonsverhoging, zo meldt de Wall Street Journal. De hele bonusdiscussie is voor niets geweest, banken zijn onaantastbaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

Eurocrisis verplaats zich naar de kern van Europa

De laatste 4 jaar draaide de Europese crisis vooral rond de zuiderse landen. Deze landen hadden veel te veel geld geleend, hadden een zwak belastingsysteem en de economie had alle competitiviteit verloren. De Europese kernlanden blijven nagenoeg gespaard van economische pijn die de zuiderse landen veroorzaakten. Maar het tij lijkt gekeerd. De zuiderse landen voerden hervormingen door en de economie is daar weer op de goede weg terwijl de kernlanden beginnen weg te kwijnen.

De Duitse economie kromp vorig kwartaal, Finland staat aan de vooravond van een recessie en de economie in België en Nederland koelt ook sterk af. Het contrast is groot met landen als Spanje en Portugal waar de economie weer aantrekt terwijl Griekenland stabiliseert en Cyprus ook het einde van de tunnel in zicht krijgt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

Bedrijven willen gebruik maken van de Bitcoin

Het afgelopen jaar gebeurden er rare dingen, daar zal iedereen het wel over eens zijn. De aandelenmarkten stegen naar nieuwe recordkoersen terwijl we geen enkele daling van betekenis te zien kregen. Zelfs de Shutdown in Amerika kon het beursfeest niet verstoren.

Voor een groot deel had deze feestvreugde te maken met de centrale bank van Amerika. Inmiddels kent u het verhaal wel; de Fed draaide de geldkraan open en deze dollars kwamen vervolgens terecht op de markten. Uiteraard stegen deze markten naar ongekende hoogten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

The Economist maakt ranking van meest leefbare steden en de winnaar is...

Melbourne. En dat is geen verrassing, want de Australische stad prijkt al voor het vierde jaar op rij bovenaan het lijstje. Gevolgd door Wenen en Vancouver.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

Georges Soros neemt grote short positie op de S&P 500

Georges Soros is een van de meest legendarische traders op deze planeet. Hij verwierf naam en faam door eigenhandig het Britse Pond op de knieën te dwingen. Soros is een multi-miljardair, als hij spreekt of iets doet, wordt er naar hem geluisterd. In het tweede kwartaal nam Soros een short positie op de S&P 500 ter waarde van 17 % van zijn portefeuille. Is er iets dat Soros ziet dat de rest niet ziet ?