Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 19856 tot 19860
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 20 september 2014

Dollar-miljardairs per land

De wereld telt in totaal zo’n tweeduizend miljardairs, goed voor een bedrag van 7.291.000.000.000 dollars. Bill Gates mag zich de meest bemiddelde man ter wereld noemen. Carlos Slim en Amancio Ortega staan ook op het podium.

De Zwitserse bank UBS peilt jaarlijks, samen met het onderzoeksbureau Wealth-X, naar het aantal dollar-miljardairs per land. Hoeft het te verbazen dat de Verenigde Staten de ranking opnieuw aanvoeren? De VSA tellen in 2014 in totaal 571 miljardairs, goed voor een totaal vermogen van 2.266 miljard dollar.

China volgt op ruime afstand met ‘slechts’ 190 superrijken (440 miljard vermogen). Het Verenigd Koninkrijk (190, 395 miljard), Duitsland (123, 413 miljard) en Rusland (114, 365 miljard) vervolledigen het rijken-rijtje.

De acht Belgische miljardairs verdelen onder elkaar zo’n 16.000.000.000 dollar. Het valt uit de cijfers niet te achterhalen wie de sukkelaar is, die niet langer deel uitmaakt van het Belgische kransje.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 20 september 2014

AEX sluit op hoogste punt sinds zomer 2008

De AEX-index van de Amsterdamse effectenbeurs is vrijdag op de hoogste koers sinds eind juni 2008 gesloten. Beleggers reageerden opgelucht op de keuze van Schotland om bij het Verenigd Koninkrijk te blijven. Samen met de belofte van een aanhoudend lage rente in de VS zorgde de uitslag van het Britse referendum voor een optimistische stemming onder beleggers.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 september 2014

Hoe financiële bubbels ontstaan, zonder dat de Fed ze ziet

Financiële bubbels ontstaan altijd daar waar de Federal Reserve en de meeste Wall Street analisten niet kijken. Silicon Valley was eind jaren ’90 een bubbel die niemand zag maar wel de hele economie met zich mee naar beneden trok. Ook nu zijn er weer 44 bedrijven die klaar zijn voor een IPO met een waarde van meer dan $ 1 miljard terwijl ze geen winst boeken en amper omzet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 september 2014

Aandelen bevinden zich in het euforisch stadium

The Bank for International Settlements, de bank die vanuit Zwitserland handelt als tegenpartij voor de centrale banken, heeft op zijn beurt een waarschuwende vinger opgeheven in verband met de huidige situatie op de markten. Die is een beetje te veel uit de hand gelopen, veel verder kan het zo niet gaan.

Aandelen bevinden zich in het euforisch stadium, we zijn gezien als de recessie toeslaat. Dat is natuurlijk een waarschuwing die aan duidelijkheid niets te wensen over laat. De euforie is volgens de BIS het gevolg van het gedrag van de centrale banken en van niets anders. Vooral de Fed verdient een stevige waarschuwing.

Het is namelijk hoog tijd dat de centrale banken, en dus op kop de Amerikaanse, hun monetaire politiek herzien. Ze moeten zo snel mogelijk de monetaire teugels weer aantrekken. Dat komt ook neer op een verhoging van de rente want de rentevoeten kunnen niet voor eeuwig en drie dagen zo lang kunstmatig laag gehouden worden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 19 september 2014

Alibaba stijgt fors bij beursdebuut: meer waard dan Facebook

De Chinese internetreus Alibaba is bij zijn beursdebuut in New York fors boven de introductiekoers geopend. De beurswaarde van het bedrijf ligt rond de 230 miljard dollar.