Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 19861 tot 19865
Bron: nugeld.nl
Geplaatst: vrijdag 22 augustus 2014

Huizenprijzen stijgen vierde maand op rij

In vergelijking met juni 2014 werden de bestaande koopwoningen 0,8 procent duurder.

Ten opzichte van augustus 2008, toen de woningprijzen het hoogste waren, ligt de prijs 19,1 procent lager.  Vergeleken met juni 2013, het dieptepunt, liggen de prijzen 3,1 procent hoger.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 augustus 2014

Waarom stijgt de goudprijs niet ?

Traditioneel begint de goudprijs in de tweede helft van augustus aan een sterke periode, maar gisteren kwam er alvast een valse noot met een daling van meer dan 1 % terwijl de aandelenbeurzen op zoek gingen naar nieuwe records. Het kan verkeren op de beurs, nog geen 3 weken geleden had iedereen het over een correctie van de aandelenmarkten. Maar de echte vraag is, waarom stijgt de goudprijs niet ?

In het tweede kwartaal kochten centrale banken over heel de wereld 117,8 ton goud, dat is een stijging van 28 % ten opzichte van het tweede kwartaal 2013. Centrale banken kopen nu al 14 opeenvolgende kwartalen goud. Deze centrale banken kopen dit goud om zich te diversifiëren van de Amerikaanse dollar.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 22 augustus 2014

Help, er zijn hier in Japan serieuze problemen

[... ...]

Het opkopen van bijna alle staatsobligaties, ook al is de rente op die obligaties ook zo laag, houdt in dat pensioenfondsen elders hun toevlucht zullen moeten zoeken. Het waren met name Japanse kopers die eerder dit jaar de koersen van de perifere Europese staatsobligaties zo sterk naar omlaag hebben geduwd.

Een belangrijk slachtoffer van de monetaire politiek van de Bank of Japan dreigt het Government Pension Investment Fund te worden want dit fonds investeert 2/3de van zijn assets in staatsobligaties. Zo blijven deze obligaties eigendom van de Japanse staat. Het fonds krijgt ze namelijk doorgespeeld van de centrale bank.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

Zilverprijs stijgt in Euro's in 2014 & London Silver Price

De zilverprijs in Euro wijkt dit jaar qua rendement behoorlijk af van de prijs van zilver in de Amerikaanse Dollar. Dankzij de stijging van de Dollar ten opzichte van de Euro heeft de zilverprijs in Euro’s een rendement behaald van ruim 3,6%. De koers van zilver in Dollars daalde met 0,2%. Ondanks dat de vraag naar zilver groter is dan het aanbod presteert de grondstof slecht in de afgelopen 3 jaar. In 2011 schoot de zilverprijs naar de $48 per troy ounce. In de jaren hierna zakte de prijs van zilver naar een dieptepunt in juni 2013 van $18,49. In februari 2014 steeg de prijs naar net geen $22 om vervolgens in juni van dit jaar weer te dalen naar $18,77 per troy ounce. Momenteel noteert de zilverprijs $19,40.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

Is goud in de kluis nog wel veilig?

Op sommige Amerikaanse websites wordt voortdurend gewaarschuwd voor de hebzucht van de Amerikaanse regering zodra we in de fase van de financiële repressie zullen belanden. Kapitaal controle lijkt daar een eerste kenmerk van te zullen worden, de Amerikanen zullen slechts een bepaald bedrag mee mogen nemen naar het buitenland.

Daarmee doelen we natuurlijk op cash geld. De reden voor het verbod op grote bedragen naar het buitenland ligt voor de hand: de Amerikaanse regering wil dat het geld in eigen land zal blijven om het eventueel te kunnen confisqueren wanneer een grote crisis zou uitbreken. In de media leest de doorsnee Amerikaan daar natuurlijk niets over.