Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 19866 tot 19870
Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: maandag 22 september 2014

Waarom daalt ook de Bitcoin koers?

De prijs van Bitcoin heeft het zwaar de laatste tijd en de trend lijkt zich door te zetten, de Euro koers ging vorige week in 1 dag bijna 10 procent onderuit. Ook andere munten zoals Litecoin, Namecoin en Peercoin deden het niet veel beter. Zoals altijd is het zoeken naar een reden voor de koersdaling maar die is niet eenduidig aan te wijzen. Er zijn geruchten over prijsmanipulatie maar anderen geven ook de grotere acceptatie van Bitcoin of de sterke Dollar de schuld.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 21 september 2014

Tienduizenden Russen betogen tegen Poetin in Moskou

Tienduizenden Russen hebben zondag in Moskou tegen het Oekraïne-beleid van president Vladimir Poetin geprotesteerd. Het was de grootste vredesmars in maanden.

De betogers demonstreerden tegen het feit dat Russische militairen en vrijwilligers in Oost-Oekraïne aan de kant van de separatisten meevechten.

“Poetin, hou op met liegen!” was een van de leuzen van de betogers, evenals: “Handen af van Oekraïne!”. Zij eisten bestraffing van de “oorlogshitsers”. Op de spandoeken stonden leuzen als: “Waarvoor sterven onze soldaten?”. De betogers hadden zowel Russische als Oekraïense vlaggen bij zich.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 21 september 2014

Grootste deel belastinginkomsten komen van een kleine groep mensen

In de VS betaalt 1% van de inkomens 37,4% van alle belastingen  Ze betalen zelfs evenveel aan belastingen als 95% van de bevolking samen.

In Groot-Britannië betaalt diezelfde 1% bijna 30% van alle belastingen.

Het is eigenlijk behoorlijk verontrustend dat een land zo afhankelijk is van een kleine groep mensen om de overheid te financieren. 

Nu weet ik niet precies hoeveel van alle belastinginkosten de 1% in België ophoest, maar ik kan me voorstellen dat het cijfer hier vergelijkbaar is. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 21 september 2014

De goudprijs kan nog lager

Ben Kramer-Miller laat er geen twijfels over bestaan: hij is en blijft een goudkever pur sang. Goud bezit volgens hem het potentieel om vanaf de huidige niveaus nog fors hoger te klimmen. Maar volgens Kramer-Miller hoeven we ons geen illusies te maken dat de opwaartse beweging in één vloeiende beweging zal verlopen.

Hij verwacht dat de goudprijs vanaf de huidige prijsniveaus nog lagere regionen kan verkennen en baseert zich om die veronderstelling hard te maken op de evolutie van de Market Vectors Gold Miner ETF (NYSEARCA:GDX). Deze ETF voert namelijk af en toe oncontroleerbare bewegingen uit.

Die bewegingen bij de GDX gebeuren hoofdzakelijk intraday en geven blijk van grote onderliggende onzekerheid. De investeerders zijn eigenlijk stuurloos en sturen de Market Vectors Gold Miner ETF alle kanten uit. Er zit namelijk geen duidelijke richting in het patroon van kopers en verkopers.

De wilde swings in de GDX laten vermoeden dat er een correctie in dit fonds op handen is. Inderdaad is de ETF vrij sterk in koers gestegen zonder dat veel investeerders dit in de gaten hadden. Een correctie zou dus niet meer zijn dan de gewoonste zaak in de wereld, als we Kramer-Miller mogen geloven.

Bron: TheBigResetBlog.com
Geplaatst: zondag 21 september 2014

Willem Middelkoop: IMF en VS lijken Chinese munt te willen accepteren als onderdeel van de nieuwe wereldmunt

The London based financial think thank OMFIF carried out an 11-day tour of Asia on 14-25 July encompassing six financial centres. The tour benefited from 48 top-level conversations among them heads of central banks and sovereign funds, other senior government and central bank officials, leading investors, pension funds, economists and academics. OMFIF concludes that the renminbi is part of a multiple reserve currency system already. One Chinese official said that the renminbi could succeed internationally only if it was a 'quality currency', which could point towards some form a gold backing in the future - According to OMFIF's monthly newsletter the number of countries holding renminbi in their official reserves has risen to around 40. And most important from our point of view, the US and the IMF appear to be moving towards acceptance that the renminbi could form part of a "redrawn version of the IMF's Special Drawing Rights", which could replace the dollar as the world reserve currency one day.

[...]