Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 19871 tot 19875
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 18 september 2014

Crisis laat nog altijd sporen na in Amerikaanse samenleving -> was deze achter de rug dan?

Alsof de crisis achter de rug is -> De financiële en economische crisis laat nog altijd diepe sporen na in de Amerikaanse samenleving. Veel gezinnen voelen nog dagelijks de gevolgen ervan. Dat heeft voorzitster Janet Yellen van de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, vandaag gezegd in een toespraak in Washington.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 18 september 2014

Gaat het steenkoolverbruik in China dalen?

De Chinese economie gebruikt de helft van alle steenkool, die jaarlijks wereldwijd wordt geproduceerd. In het afgelopen decennium groeide de hoeveelheid steenkool, die China per jaar opstookt snel. Van 868 miljoen ton olie-equivalent in 2003 tot 1925 miljoen ton olie-equivalent in 2013: een toename van 120% in 10 jaar tijd.

De hoeveelheid steenkool die China zelf produceert is gigantisch: 1840 miljoen ton olie-equivalent in 2013: 95% van de hoeveelheid die China verbruikte in 2013. De overige 5% werd geïmporteerd uit Australië en Indonesië.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 18 september 2014

Spanje bespaart miljarden door hervormingen in openbaar bestuur

Spanje heeft op een jaar tijd meer dan 10 miljard euro uitgespaard door hervormingen door te voeren in het openbaar bestuur. Door inkoopcentralisatie bijvoorbeeld konden de uitgaven met 176 miljoen euro verminderd worden, zo zei de Spaanse premier Mariano Rajoy vandaag in Madrid. Spanje baant zich langzaam een weg uit de economische crisis en brengt zijn publieke financiën op orde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 september 2014

De Japanse economie in de problemen

Wanneer we aan Japan denken willen we al snel de vergelijking met China maken. Sommige mensen denken dat beide landen ongeveer hetzelfde presteren. Toch is dit absoluut niet het geval. China is de afgelopen maanden naar buiten gekomen met sterke macrocijfers terwijl Japan niet kon voldoen aan de verwachtingen van de waarnemers.

Inmiddels beginnen de problemen in Japan steeds groter te worden. Recent werd bekendgemaakt dat de Japanse economie het afgelopen jaar met ruim 7 procent is gekrompen. Uiteraard is dat niet een cijfer wat we van Japan gewend zijn. Maar dat het allemaal tegen zit in Japan is door dit macrocijfer goed te zien.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 september 2014

Het goud zal weer glanzen

Mary Anne & Pamela Aden zijn in Europa voor de meeste investeerders nobele onbekenden maar in de U.S. genieten beide zusters een ijzersterke reputatie. Ze duiken regelmatig op in de media om hun visie over de gang van zaken op de markten te geven. Een visie die nogal eens afwijkend kan zijn van wat algemeen wordt verteld.

Het goud zal weer glanzen, zeg dat Mary Anne & Pamela Aden het gezegd hebben. De Aden zusters vermelden dat enkele maanden geleden nog niemand had gehoord van de ISIS strijders, van het islamitisch kalifaat waar deze naar streven en van het wild en bloeddorstig gedrag van de strijders die dergelijke doeleinden nastreven.

ISIS is er in geslaagd om grote delen van Irak en Syrië in te nemen en vormt nu niet meer of niet minder dan een bedreiging voor de veiligheid van de wereld. Volgens Mary Anne & Pamela Aden zijn we sinds het opduiken van deze beweging in een heel andere wereld wakker geworden, een wereld die bezwaarlijk veiliger genoemd kan worden.