Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 19871 tot 19875
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 augustus 2014

Goudprijs vs goudmijnaandelen

De goudprijs en de goudmijnen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar dit wil niet zeggen dat ze in tandem bewegen. De goudmijnaandelen kregen veel grotere klappen de laatste jaren dan de goudprijs. Maar het momentum keert, beleggers vinden de weg terug naar goudmijnaandelen die het recent beter doen dan de goudprijs.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 augustus 2014

Wat zijn de gevolgen van een Duitse rentevoet onder 1 % ?

Een week geleden dook de Duitse Bund of de 10-jarige obligatie van de Duitse overheid voor de eerste keer onder de grens van 1 %. Dit evenement werd wereldwijd gevolgd. De Duitse Bund wordt aanzien als een tegenhanger van de Amerikaanse Treasury en dient als vluchtoord voor de beleggers. Net als de US Treasuries daalt de Bund al sinds begin dit jaar, zij het aan een sneller tempo. Wat kunnen we hier uit leren – MarketWatch?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 augustus 2014

Alert: Een vermogensbelasting van 10 procent!

Het scenario van een eenmalige vermogensbelasting wint internationaal gezien steeds meer veld. De overheden zijn momenteel de juiste formule aan het uitwerken onder welke vorm zo’n eenmalige vermogensbelasting ingevoerd kan worden. De details moeten nog ingevuld worden maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 augustus 2014

Opnieuw dramatische cijfers vanuit de Eurozone

We hebben dit jaar al meerdere malen slechte macrocijfers vanuit de Eurozone ontvangen. Afgelopen week was dat helaas opnieuw het geval. Op donderdag verschenen de BBP cijfers. Helaas konden deze BBP cijfers opnieuw de verwachtingen niet verslaan. Erger nog, de BBP cijfers waren uiteindelijk slechter dan de verwachtingen van de waarnemers.

Het is dus wel duidelijk dat de economie in de Eurozone maar niet van de grond af komt. Meerdere landen hebben moeite om het hoofd boven water te houden. Uiteraard hebben de sancties die Rusland tegen Europa heeft opgelegd ook gevolgen voor de Europese economie. Deze Europese economie kan op dit moment niet meer zoveel tegenslagen incasseren. We zitten namelijk dicht bij de afgrond.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 augustus 2014

Zilver heeft een groot probleem !!

[...]

Een driedubbele bodem of top zijn zeer zeldzaam, een vier dubbele bodem of top is bijna ongezien. De kans is dus heel groot dat de steun van $ 19 deze keer niet zal houden. Met de recente daling blijft de zilverprijs in een 3-jarige neerwaartse trend.