Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 19876 tot 19880
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Centrale bank Rusland koopt goud

De goudreserves van een groot aantal centrale banken zijn in juni van dit jaar verder uitgebreid. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) maakte recent de gegevens bekend. Sinds enkele jaren zijn centrale banken kopers in plaats van verkopers van goud.

De centrale banken van Rusland, Kazachstan, Mexico, Griekenland, Equador, Kirgizië en Tadzjikistan hebben hun goudreserves in juni zien toenemen. Duitsland heeft na Amerika de grootste goudreserves. Het Duitse goud ligt voor 80% opgeslagen in eigen land. De overige 20% ligt in Amerika, Frankrijk en London. De centrale bank van Duitsland zag de goudreserves met 1 miljoen ounces afnemen. Dit is een te verwaarloze daling van de goudreserves (0,0009%). China heeft haar goudreserves al enige jaren niet bekend gemaakt. Er wordt gespeculeerd dat de centrale van China inmiddels tussen de 3000 en 6000 ton in bezit zou hebben en boven Duitsland staat qua goudreserves.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

De goud/zilver ratio is geen nuttige indicator

Beleggers laten zich nog vaak leiden door de goud/zilver ratio in hun beslissing om goud danwel zilver te kopen. Maar is dat wel een goede aanpak? Er is geen fundamentele reden waarom de ratio weer terug zou moeten keren naar 16, omdat goud en zilver beide geen rol meer vervullen als geld.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Centrale banken kochten in juni opnieuw goud

Centrale banken hebben in de maand juni opnieuw goud aan hun reserves toegevoegd. Vooral Rusland en Turkije zagen hun voorraad toenemen, maar ook landen als Kazachstan, Mexico, Kirgizië, Tadzjikistan, Servië, Griekenland en Ecuador kochten een kleine hoeveelheid goud bij.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 juli 2014

Waarom zijn er zo veel schulden ?

Van 10 jaar voor de financiële crisis tot aan de financiële crisis verdubbelden de schulden twee à drie maal. Hoe komt het dat de schulden zo sterk opgelopen zijn? Waarom zijn er zo veel schulden en hoe komt het dat schulden armen armer maken en rijken rijker?

Voor iedere euro, dollar, pond die er op een rekening staat, is er ook een euro, dollar of pond aan schulden. Deze schulden komen niet van iemand anders zijn spaarrekening, maar worden door de banken gecreëerd uit het niets – met een druk op de knop. Dit is geen gangsterpraktijk, maar de gewone gang van zaken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 28 juli 2014

11 Duits-Russische deals die gevaar lopen bij zwaardere sancties

Voor Duitse bedrijven als Adidas en Henkel is Rusland een zeer belangrijke markt. Maar de crisis in Oekraïne brengt die handel meer en meer in gevaar, zeker nu er gepraat wordt over zwaardere sancties.

Nu Europese leiders praten over het opvoeren van sancties tegen Rusland, houdt het Duitse bedrijfsleven de adem in, schrijft Handelsblatt. Dergelijke  sancties kosten miljarden, zo vrezen ze. Toch komt er voor het eerst ook  steun van Duitse ondernemers voor hardere maatregelen.

De Duitse belangen in Rusland zijn groot. 11 Duits-Russische deals op een rij die door de sancties in gevaar komen.