Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 19876 tot 19880
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

The Economist maakt ranking van meest leefbare steden en de winnaar is...

Melbourne. En dat is geen verrassing, want de Australische stad prijkt al voor het vierde jaar op rij bovenaan het lijstje. Gevolgd door Wenen en Vancouver.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

Georges Soros neemt grote short positie op de S&P 500

Georges Soros is een van de meest legendarische traders op deze planeet. Hij verwierf naam en faam door eigenhandig het Britse Pond op de knieën te dwingen. Soros is een multi-miljardair, als hij spreekt of iets doet, wordt er naar hem geluisterd. In het tweede kwartaal nam Soros een short positie op de S&P 500 ter waarde van 17 % van zijn portefeuille. Is er iets dat Soros ziet dat de rest niet ziet ?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

Dit is wat je een echt zilverfonds kunt noemen

In België had men verschillende jaren geleden het lumineuze idee om een zilverfonds op te richten. Door te besparen zou de Belgische overheid overschotten boeken. Deze overschotten zouden in een fonds worden gestoken om later de pensioenen te betalen. Missie niet bepaald geslaagd. n Noorwegen pakken ze het veel beter aan. Noorwegen is rijk aan olie, maar in plaats van de opbrengsten uit olie op te nemen in de begroting, worden deze opbrengsten buiten de begroting gehouden en in een fonds gestoken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

'Bank of America schikt voor 17 miljard dollar'

Bank of America kondigt donderdag een schikking van circa 17 miljard dollar (bijna 13 miljard euro) aan met het Amerikaanse ministerie van Justitie vanwege de verkoop van risicovolle hypotheekproducten. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

Euro zakt onder grens 1,33 dollar

De koers van de euro is vandaag onder de grens van 1,33 dollar gezakt. De Europese eenheidsmunt werd in de late namiddag voor 1,3287 dollar verhandeld. Op een bepaald moment was de euro zelfs maar 1,3277 dollar waard, het laagste peil in elf maanden. De neerwaartse trend was gisteren ingezet nadat goede Amerikaanse economische cijfers de dollar sterker hadden gemaakt.