Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 19881 tot 19885
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 20 augustus 2014

Russische boycot brengt 3.000 jobs in gevaar

Het Russisch importverbod op landbouwproducten uit België kan alles samen 3.000 jobs kosten. Dat blijkt uit gegevens van de studiedienst van ING, die De Standaard kon inkijken.

Bron: mining-technology.com
Geplaatst: woensdag 20 augustus 2014

China's Zijin Mining looks to purchase gold projects in Africa

China's largest gold miner Zijin Mining is planning to spend $1.3bn on buying further assets in Africa this year, to meet its production targets.

Zijin Mining CEO Wang Jianhua was quoted by Bloomberg as saying: "We are seeing some buying opportunities in Africa and are examining related infrastructure development and geopolitical risks there.

"What we are interested in buying are those on the world gold mining belt with big sizes."

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 augustus 2014

Moet u in goud of in aandelen beleggen?

Het neerwaartse risico voor goud is beperkt zoals het opwaartse potentieel voor aandelen beperkt is vanaf de huidige niveaus. In de jaren 70 verdubbelde of verdrievoudigde de goudprijs over een gemiddelde periode van 3 jaar, dat is hoe een bubbel er uit ziet. Dit is niet wat we gezien hebben in 2011. Historisch gezien is dit het ideale moment om te investeren in goud.

Bron: nos.nl
Geplaatst: woensdag 20 augustus 2014

Amerikaans geld vlucht uit Europa

Amerikaanse beleggers mijden de EU. In zes weken tijd trokken ze zo'n 4 miljard dollar uit de Europese markt. Het bedrag dat in Nederland geïnvesteerd wordt is zelfs gehalveerd. Dat blijkt uit cijfers van databureau Markit.

De beleggers zijn bang dat Europa hard geraakt wordt door Russische sancties. Maar ook de tegenvallende groei van de Europese economieën en de sterke dollar jagen Amerikaanse investeerders weg uit Europa.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 augustus 2014

Marokkanen controleren 75% van ‘s werelds voedselvoorziening

Fosfor. Je kent dat materiaal het best als het topje van een lucifer. Nu ja, het is beter bekend als fosfaat, een mengeling van fosfor en andere substanties. Oh ja, de stof wordt ook gebruikt in kunstmest.

Dat is belangrijk om te weten want moderne landbouw kan niet meer zonder dat wondermiddel. Dat is hoe boeren erin slagen om een grotere oogst binnen te halen dan in de tijd zonder kunstmest. De druk, echter, om elk jaar een minstens even grote productie aan levensmiddelen op de markt te brengen, is fenomenaal groot.

De stress is niet alleen bij land- en tuinbouwers te voelen maar ook de hoeveelheid grondstoffen is niet eindeloos. Op wereldwijde schaal zijn er steeds meer mensen die zich mogen rekenen tot de middenklasse. Combineer dat met een exponentieel groeiende wereldbevolking en je beseft dat de interesse in kunstmest en fosfaten niet ongegrond is. Je weet wel, om in staat te kunnen blijven om meer monden te kunnen voeden.