Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 19881 tot 19885
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 28 juli 2014

Column Kees de Kort | Mijn zonnetje schijnt niet

BNR's macro-econoom Kees de Kort wil het hebben over het economische herstel in de eurozone. Want al voelen officials en commerciële mensen zich verplicht om te roepen dat het binnenkort beter gaat; hij ziet het niet terug.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 28 juli 2014

Japan voert economische sancties tegen Rusland op

Japan maakt zich op om de sancties tegen Rusland uit te breiden. Dat heeft kabinetssecretaris Yoshihide Suga maandag gezegd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 juli 2014

Wil het Westen een conflict met Rusland?

Ik probeer zoveel mogelijk een open geest te bewaren als het gaat over Oekraïne. Dat is minder makkelijk dan het lijkt.

De propagande komt van alle kanten en het is best wel moeilijk om niet meteen een kant te kiezen.

Dit zou toch de rol moeten zijn van de media? Alle beschikbare info naar voor brengen, zonder meteen stellingen in te nemen. Zeker in zaken die zo gevoelig zijn als deze.

Als dit conflict uit de hand loopt, zijn de gevolgen niet te overzien.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 28 juli 2014

Chinese cijfers stuwen Nikkei naar hoogste niveau in half jaar

De aandelenbeurs in Tokio is vandaag met winst geëindigd. De stemming werd gesteund door positief nieuws uit China, waar de winsten van de industriële bedrijven vorige maand de sterkste stijging lieten zien sinds september 2013. De Nikkei sloot 0,5 procent hoger op 15.529,40 punten en bereikte daarmee het hoogste niveau in 6 maanden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 juli 2014

Opgelet: 2 Arabische landen vervoegen de BRICs

De redenen om te investeren in het Midden-Oosten kunnen met een extra argument uitgebreid worden. MSCI, dat een netwerk van veel gevolgde global equity benchmarks heeft uitgebouwd, verhoogde de adviezen voor 2 landen uit de regio tot het niveau van de emerging market status. Iets wat veelbelovend klinkt en het ook wel degelijk is.

Twee Arabische landen vervoegen de BRICs en dat zijn Qatar en de United Arab Emirates (UAE), beiden zullen door MSCI toegevoegd worden aan de emerging market index van MSCI. Dat betekent dat er meer fondsen opgericht zullen worden die in deze landen zullen investeren. En dus meer kansen weggelegd liggen voor opportunisten.