Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 19891 tot 19895
Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: donderdag 18 september 2014

Sorry, het pensioengeld is op

In Nederland lijkt het vrijwel onmogelijk dat je pensioenfonds of de overheid je dat gaan zeggen. Toch is het geen onmogelijkheid. De bankencrisis in 2008 en de lage rentes van nu maken dat het rendement op het vermogen van pensioenfondsen te laag is. Men maakt nu gebruik van virtuele rendementen om de dekkingsgraad nog een beetje op peil te houden.

[..]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 september 2014

Echte waarde van het zilver is nog niet bekend

Een opvallend gegeven is dat de zilverprijs in de afgelopen weken beter heeft gepresteerd dan de goudprijs. Goud en zilver lopen meestal hand in hand maar de geschiedenis wijst uit dat het zilver meestal krachtiger beweegt op impulsen dan het goud. De andere edelmetalen zijn ook een ander verhaal, platina en palladium bewegen op eigen tempo.

Volgens sommige waarnemers bezit het zilver dit jaar meer potentieel dan het goud. Andrew Chanin, chief executive officer van PureFunds, stelt vast dat de echte waarde van zilver nog altijd niet aan de oppervlakte is gekomen. Of dat inderdaad dit jaar zal gebeuren moet nog afgewacht worden.

De ontwikkelingen rond het zilver zijn niet altijd even goed voorspelbaar, vaak worden bewegingen uitgevoerd die niemand had voorzien. Algemeen kan echter worden gesteld dat het zilver steeds reageert op bewegingen in de goudprijs. Meestal komt eerst het goud in beweging waarna het zilver deze beweging oppikt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 18 september 2014

Centrale bank VS houdt rente op historisch laag niveau

De Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, blijft bij zijn belofte dat de rente na de volledige afbouw van het huidige stimuleringsprogramma nog een ''aanzienlijke periode'' op het huidige, zeer lage niveau blijft.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 september 2014

Goud en zilver zullen niet echt schitteren tot 2015-16

Ongetwijfeld is  CEO Ross Norman van Sharps Pixley uit Londen een van de meest accurate goud voorspellers van de afgelopen 15 jaar. Hij waarschuwde voor lichte winst voor het gele metaal dit jaar. Hij geeft 2015-16 niet helemaal op voor ‘veel hogere prijzen’.

Zijn goudprognose van vorig jaar suggereerden dat 2014 een vlak jaar zou zijn, tot zo ver blijkt zijn voorspelling wel te kloppen .

Sprekend vanuit zijn kantoor in Berkeley Street vertelde hij ArabianMoney dat de goud en zilver prijzen pas echt weer zullen schitteren als er een ernstige inflatie dreiging is, op dit moment is er niets dat daar op wijst.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 17 september 2014

Investeerders: "We zitten in de grootste internetzeepbel sinds 1999"

Het internet stevent opnieuw af op een crisis, waarschuwen twee belangrijke technologie-investeerders in de Britse krant The Guardian. Alles wijst op een herhaling van de 'dotcom bubble' van 1999, die over de hele wereld een recessie veroorzaakte.