Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 19891 tot 19895
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

Ons spaargeld loopt ook gevaar!

In België en Nederland horen we er niet zo veel van, de kans is groot dat het bewust stil wordt gehouden. Maar we mogen er donder op zeggen dat ook onze decision makers volop aan het werken zijn aan maatregelen die de financiële repressie wettelijk mogelijk maken, want een andere uitweg is er niet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

Een bail-in zal als een dief in de nacht komen

Een bail-in zal als een dief in de nacht komen: snel, onverwacht en zonder iets of iemand te sparen. Waarschijnlijk mogen we ons aan een scenario verwachten gelijkaardig aan dat van Cyprus. Op een vrijdag na het sluiten van de bank wordt het signaal gegeven en vervolgens start de overval op onze spaartegoeden.

De Cyprioten hadden voorzien nog eerst de verzekering gekregen dat alles in orde was en dat ze niets te vrezen hadden. Hun spaartegoeden zouden door de overheid gegarandeerd worden. Wat dus niet het geval bleek te zijn. Hier moet wel aan toegevoegd worden dat die Cypriotische overheid onder externe dwang handelde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

Het Wall Street feestje is voorbij

De S&P 500 index is sinds maart 2009 met 190 procent gestegen. Dat is een flinke stijging in iets meer dan 5 jaar. Sinds het begin van 2012 is de S&P 500 index met 50 procent gestegen. Natuurlijk beginnen de investeerders te watertanden bij zulke rendementen. Toch lijken deze tijden achter ons te liggen. Het Wall Street feestje lijkt namelijk aan het einde te zijn gekomen.

Tenminste, dat verwacht Barclays U.S. equity strategist Jonathan Glionna. Deze man verwacht dat de goede tijden inmiddels achter ons liggen. Dit heeft voor een groot deel te maken met het afbouwen van het stimuleringsbeleid door de Fed.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

Zwitserland werkt prima met deflatie – waarom Europa niet ?

De zwakke prestatie van de Europese economie in het tweede kwartaal en de dalende inflatie zorgt er voor dat er steeds meer stemmen opgaan dat de Europese Centrale Bank meer moet doen om inflatie op te wekken. De vraag is echter “Waarom”? Inflatie zal de Europese economie niet vooruit helpen. De zwakke bbp cijfers en de lage inflatie leggen een gebrek aan economische innovatie bloot, wie kijkt naar Zwitserland weet dat dit niet de juiste manier is.

Zwitserland leeft al 4 jaar met inflatie onder 1 %, in 2012 en 2013 zat het land zelfs met deflatie. Toch zal de Zwitserse economie er dit jaar in slagen om met 2 % te groeien, werkloosheid staat er op 3,2 %.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

Duitse koppigheid jaagt Europa in de afgrond

Er is een lelijke onwaarheid wanneer de man in de straat het heeft over de grootste economie van Europa, Duitsland. Het is redelijk bon ton om te zeggen dat de Duitsers het goed hebben. Hun land houdt immers niet alleen zichzelf recht maar ook de rest van het continent.

Van daar eigent Angela Merkel zich het recht toe om te zeggen hoe iedereen op het vasteland de nationale financiën moet beheren. Kijk maar naar Griekenland, Portugal of Spanje: de vroegere natiestaten zijn hun soevereiniteit kwijtgeraakt toen ze EU-lidstaten en financiële instellingen, zoals het IMF en de ECB, om hulp durfden vragen. Het gevolg is dat de bekende Trojka enorm pijnlijke besparingsmaatregelen heeft opgelegd aan vrijwel heel het zuiden van de EU.