Nieuws / Artikelen met het woord

58205 artikelen gevonden. Artikel 19896 tot 19900
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 22 september 2014

Column Kees de Kort | Kraan open en geld smijten

Het grote beeld van de wereldeconomie is in essentie een wereldwijd afzwakkende groei. En dat moet anders, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. "Dat moet gecounterd worden. Zet de kraan open en smijt er geld tegenaan."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 september 2014

Grondstoffen: Keller waarschuwt

De prijs voor olie kan helemaal door het dak vliegen als de situatie in het Midden Oosten verder escaleert. Het duurder worden van de energie kan in veel landen problemen veroorzaken en dat op de eerste plaats in de emerging markets. De economie in die landen zou kunnen verslappen.

Keller kijkt ook naar de andere commodities, op de eerste plaats naar de graanprijzen. Die zijn meer dan ooit de speelbal van de klimatologische omstandigheden. Het valt uiteraard niet te voorspellen of er nog nieuwe stormen en andere natuurrampen op til zijn. De evolutie van de graanprijzen moet echter nauwlettend in de gaten gehouden worden.

De diversiteit bij de commodities kan volgens Keller toenemen met energie en industriële metalen die het beter zullen doen dan de granen. Want er lijken recordoogsten op komst te zijn in de U.S. en een hoger aanbod zal bij een gelijk gebleven vraag onvermijdelijk leiden tot prijsdruk.

Maar Keller heeft nog een waarschuwing achter de hand. Binnen het universum van de emerging markets dreigt Turkije een probleemgeval te worden. Een heleboel politieke onzekerheid en een onzekere centrale bank kunnen het sentiment in Turkije, dat sterk is blootgesteld aan de olieprijzen, drukken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 22 september 2014

Huizenprijzen stijgen voor vijfde maand op rij

Koopwoningen zijn in augustus gemiddeld 1,7 procent duurder geworden ten opzichte van een jaar eerder.

Bron: The BIG RESET
Geplaatst: maandag 22 september 2014

Willem Middelkoop: Het IMF hint met nadruk op een Reset van het globale financiële systeem.

IMF’s Lagarde mentions ‘Reset’ ten times, calls for ‘move to another monetary policy’

We now have a second video in which Christine is promoting the reset-concept. It is quite clear, IMF's Christine Lagarde has a "BIG RESET" on her mind.

She actually mentions 'reset' more than ten times in a 2.30 minutes time frame. By using the R-word again and again she demonstrates the roll out of a IMF-strategy to prepare us for a coming change in the world wide financial system.

He some of her remarks;

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 september 2014

Amerikaanse macrocijfers zijn uiterst misleidend

De afgelopen maanden hebben we vaak genoeg moeten aanhoren hoe goed het allemaal wel niet gaat in Amerika. De Amerikaanse economie kan een plusje neerzetten en uiteraard wordt dit vaak uitgesproken door bijvoorbeeld Janet Yellen. De echte situatie in Amerika ziet er echter helemaal niet zo rooskleurig uit.

Het verschil tussen arm en rijk is namelijk de afgelopen jaren verder gegroeid. De rijken zijn dankzij de financiële crisis rijker geworden, terwijl er steeds meer mensen zijn bijgekomen die onder de armoedegrens leven in Amerika. De speciale voedselbonnen rollen over de toonbank.

Het is dus duidelijk dat de Amerikaanse economie helemaal niet zo gezond is als wij altijd maar denken. Inderdaad, de macrocijfers liegen niet. Deze macrocijfers laten een plusje zien en die is er ook daadwerkelijk. Echter, de rijken zorgen er voor dat dit plusje er komt te staan.

Het verschil tussen arm en rijk is de afgelopen jaren verder gegroeid en dat is ook goed zichtbaar op de grafiek hierboven. We hebben op dit moment een verschil van 90% tussen families met een hoger en een lager inkomen. Op de grafiek is zichtbaar dat dit verschil het afgelopen jaar verder vergroot is.