Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 19896 tot 19900
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

Duitse koppigheid jaagt Europa in de afgrond

Er is een lelijke onwaarheid wanneer de man in de straat het heeft over de grootste economie van Europa, Duitsland. Het is redelijk bon ton om te zeggen dat de Duitsers het goed hebben. Hun land houdt immers niet alleen zichzelf recht maar ook de rest van het continent.

Van daar eigent Angela Merkel zich het recht toe om te zeggen hoe iedereen op het vasteland de nationale financiën moet beheren. Kijk maar naar Griekenland, Portugal of Spanje: de vroegere natiestaten zijn hun soevereiniteit kwijtgeraakt toen ze EU-lidstaten en financiële instellingen, zoals het IMF en de ECB, om hulp durfden vragen. Het gevolg is dat de bekende Trojka enorm pijnlijke besparingsmaatregelen heeft opgelegd aan vrijwel heel het zuiden van de EU.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

Column Kees de Kort | Het gaat niet goed met Nederland

Gaat het goed of slecht met Nederland? Als BNR's Kees de Kort naar de berichten van de afgelopen tijd kijkt, weet hij genoeg. "De vraag stellen is 'm beantwoorden. Néé, het gaat niet goed met Nederland."

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

Oud-handelaar Rabobank bekent Liborfraude

Een voormalige handelaar van Rabobank heeft bij een rechtbank in New York schuld bekend aan het manipuleren van het interbancaire rentetarief Libor. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

Rusland dreigt met extra sancties

Rusland dreigt meer sancties door te voeren als westerse landen nieuwe economische maatregelen treffen. 

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

CBS: boycot raakt duizenden banen

De boycot van goederen naar Rusland raakt duizenden banen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

Vorig jaar waren er volgens het statistiekbureau ongeveer 5000 banen verbonden aan de directe export van de goederen naar Rusland die nu worden geboycot. De exportwaarde van de boycotgoederen naar Rusland bedroeg vorig jaar ruim 500 miljoen euro. Nederland verdiende hier ongeveer 300 miljoen euro aan. Dat komt doordat er voor 200 miljoen aan goederen en diensten nodig waren uit het buitenland voor deze export.