EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 19896 tot 19900 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 16 december 2014

Centrale bank Rusland verhoogt rente naar 17%

De grootste waardedaling van de roebel sinds 1998 was voor de Russische centrale bank reden om de rente met spoed te verhogen van 10,5 naar 17%. In een jaar tijd is de rente met 11,5 procentpunt gestegen, want vorig jaar hanteerde de centrale bank nog een rentetarief van 5,5%. De centrale bank draait het groeipotentieel van de economie de nek om in een poging de munt te redden.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: dinsdag 16 december 2014

Moet Europa investeren of consumeren?

Europa gaat 2015 in als de hekkensluiter van de wereldeconomie. Na zes troosteloze jaren van bezuinigen en nog eens bezuinigen zijn de technocraten er in Brussel eindelijk van overtuigd dat op deze manier de groei niet terugkomt. Maar wat dan, welke weg moet er dan ingeslagen worden? Moet het accent komen te liggen op meer consumeren of op meer investeren?

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: dinsdag 16 december 2014

Roebel zakt weer weg na tijdelijke opleving

 De waarde van de roebel ging dinsdagochtend weer omlaag, nadat de munt eerder wat herstel had getoond na de drastische renteverhoging die de Russische centrale bank heeft doorgevoerd.

 De waarde van de roebel ging dinsdagochtend weer omlaag, nadat de munt eerder wat herstel had getoond na de drastische renteverhoging die de Russische centrale bank heeft doorgevoerd.

De rente ging daarbij van 10,5 naar 17 procent, in een poging de vrije val van de munt te stuiten.

Met een koers van 66 roebel per dollar werd opnieuw een historisch dieptepunt bereikt. Maandag zakte de wisselkoers al naar ruim 64 roebel per dollar.

[...]

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 16 december 2014

Han de Jong: werkgelegenheid vertelt minder somber verhaal over eurozone

Moet Europa bang zijn voor aanhoudende malaise, met dalende lonen en prijzen? De sleutel ligt bij de werkgelegenheid en daar is de situatie niet hopeloos, signaleert Han de Jong.

Er wordt veel gesproken over deflatie. Europa zou in een Japan-scenario glijden. Misschien is dat juist. Wat mij aan die discussie een beetje irriteert, is hoe slecht is gedefinieerd wat dat allemaal betekent. Wat is deflatie? Wat is een Japan-scenario?

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: dinsdag 16 december 2014

IMF gematigd positief over Belgisch economisch beleid

De federale regering heeft bijzonder belangrijke stappen om een antwoord te vinden op de uitdagingen van de Belgische economie, maar dient nog een aantal fundamentele problemen aan te pakken. Dat staat in een rapport van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Opgemerkt wordt dat de Belgische overheid efficiƫnte maatregelen heeft genomen om de loopbaan te verlengen en het brugpensioen terug te schroeven. Ook wordt positief gereageerd op maatregelen om de competitiviteit, onder meer door de indexsprong, te verhogen.

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs