Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 1991 tot 1995
Bron: XanderNieuws
Geplaatst: zondag 12 maart 2017

Vijf Duitse kerncentrales ontruimd om mogelijke aanslag met vliegtuig

Naast Düsseldorf nog 2 aanslagen in Duitsland gebagatelliseerd - Vandaag: Winkelcentrum Essen gesloten vanwege dreigende aanslag

Een enorme, rampzalige aanslag –of misschien wel meerdere- met duizenden slachtoffers komt in Europa met iedere dag dat de grenzen openblijven dichterbij. Gisteren had het al zover kunnen zijn, toen het radiocontact met een vliegtuig werd verbroken en vijf Duitse kerncentrales met spoed werden ontruimd vanwege een mogelijke aanslag. Over aanslagen gesproken: de aanslag door Afrikaanse migranten op het centraal station van Düsseldorf stond niet op zichzelf, maar werd gevolgd door nog twee ‘amoklaufen’, een met een machete (ook in Düsseldorf), en een met traangas in de metro van Hamburg.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 12 maart 2017

Minister Dijsselbloem geeft antwoord op Slim Beleggen vraag over inflatie

Via het populaire Facebook-kanaal van Slim Beleggen bereikte ons de oproep van Dennis van Roekel, student ‘Ondernemerschap’ aan het Rijn IJssel college te Arnhem.

Hij wilde wel eens weten welke kritische vraag wij hadden voor Jeroen Dijsselbloem, minister van Financiën in Nederland. Daar moesten we niet lang over nadenken. We maken ons immers grote zorgen voor een (veel te) hoge inflatie in de toekomst, als gevolg van het extreme monetaire beleid van de Europese centrale bank.

Onze vraag luidde: “Waarom blijft de ECB voluit monetair stimuleren, terwijl inflatie snel begint op te lopen in Europa?”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 12 maart 2017

Laten de Russen zich een vierde keer vangen?

Rusland heeft slechte ervaringen met pensioenfondsen. Na de val van het ijzeren gordijn gingen alle spaartegoeden van de Russen verloren en werd de eerste pijler nagenoeg volledig geliquideerd. Eind jaren 90 moest de Russische overheid nog eens de nieuwbakken private pensioenfondsen nationaliseren om de vrije val van de roebel en de stagnering van de economie te stutten. In 2016 deed de regering Medvedev die truc nog eens voor een derde keer over. Toen werd 8 miljard dollar aan pensioenrechten gebruikt om de putten van het overheidstekort te vullen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 12 maart 2017

Nord Stream 2: licht aan het einde van de tunnel?

Komt er een doorbraak in het heikele Nordstream 2-dossier? Het project zit al sinds 2014 muurvast en is het voorwerp van heel wat geopolitiek getouwtrek. Dat kon u de afgelopen jaren hier bij beurs.com nauwgezet volgen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 11 maart 2017

Nederland in oorlog met Turkije: begin van het einde voor de NAVO

Trump heeft diverse malen gehint op het afbouwen van de NATO. Een organisatie die niet meer van deze tijd is. Leden ‘binnen’ de organisatie beginnen te botsen waaruit blijkt dat er al geen sprake is van een hechte groep met leden.

Het wordt een tijd van ‘ieder voor zich’. “America First!”, zoals Trump dit verwoordt. Nederland wilt een dictatuur van dit lid niet in de hand werken en ondertussen wordt Geert Wilders door de Turken uitgemaakt voor ‘Nazi’. De Turken beginnen te dreigen met keiharde sancties. Het conflict is losgebarsten: