Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 19901 tot 19905
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 20 augustus 2014

Bedrijven bulken van de spaaroverschotten

Ongetwijfeld lopen de spaaroverschotten van bedrijven sterk uiteen, maar gemiddeld gezien beschikken bedrijven over een riante hoeveelheid spaargeld. Dat terwijl huishoudens juist steeds verder interen op hun reserves. Bekijk de grafiek op Marketupdate.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 augustus 2014

Laat je niet misleiden door gratis beleggingstips

Er is weinig of geen garantie dat de auteur van de gratis beleggingstip ooit met een update zal komen van zijn mening. Je leest overal gratis beleggingstips op het web, in magazines, in nieuwsbrieven en zelfs in kranten, maar zo goed als nooit zal je te lezen krijgen hoe het verder moet eens je dit aandeel gekocht hebt.

Je moet maar eens een stapel maken met de gratis beleggingstips die je krijgt die je interesseren en dan moet je deze om de 3 maanden eens vastpakken. Hoeveel van die tips zullen waardevol gebleken zijn? Maar vooral, hoeveel van deze beleggingstips kregen een opvolging?

Bron: trouw.nl
Geplaatst: woensdag 20 augustus 2014

Belastingstelsel jaagt slinkse multinationals de VS uit

Veel Amerikaanse multinationals hebben via handige constructies met dochtermaatschappijen in het buitenland verdiend geld geparkeerd in belastingvriendelijke staten als Bermuda, Luxemburg, Ierland en Nederland. Toch lenen diezelfde Amerikaanse bedrijven gigantische bedragen om hun binnenlandse bestedingen te kunnen betalen en passen ze creatieve overnames toe om belasting te ontduiken, tot irritatie van de Amerikaanse overheid.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

Aandeel Apple bereikt recordhoogte

De vorige keer dat het aandeel van Apple een recordhoogte bereikte was op 19 september 2012. Toen was een aandeel 702,10 dollar waard, ondertussen heeft Apple zijn aandelen in zeven stukjes gedeeld.

Wanneer dat vorige record door zeven wordt gedeeld, komt dat met 100,30 dollar lager uit dan de huidige waarde van een aandeel Apple. Na de recordwaarde in september 2012 daalde de waarde van een aandeel Apple fors.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

De vraag naar deze grondstof blijft stijgen

De prijsevolutie voor de zilverprijs zal niet alleen afhangen van de goudprijs. In tegenstelling tot goud wordt zilver wel veel gebruikt in de industrie en het gebruik neemt jaar na jaar toe. Zilver heeft uitzonderlijke kenmerken die steeds meer nodig zijn in de moderne producten. In 2013 kwam 54 % van de vraag naar zilver uit de industrie, in 2014 zal dit waarschijnlijk uitkomen op 57 %. Ook in 2016 verwacht men een stijging van 5 %.

Zilver wordt gebruikt in verschillende sectoren, van halfgeleiders, elektronica, chemicaliën tot zonne-energie. Vooral dit laatste zorgt voor een sterke stijging in de vraag naar zilver. Zilver is een sleutelelement voor zonnepanelen. Ieder zonnepaneel bevat ongeveer 20 gram zilver.