Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 19901 tot 19905
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 25 juli 2014

'Duurder brood bij sancties Rusland'

Als de spanningen tussen Rusland en Oekraïne en Rusland en de Europese landen verder toenemen, kan brood in de supermarkten duurder worden. Agrarische sancties richting graanproducent Rusland 'hebben zeker impact' op de graanprijzen.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: vrijdag 25 juli 2014

Chinese vraag naar goud zakt 19%

Wie de goudmarkt een beetje volgt weet dat de Chinezen vorig jaar ongekend veel fysiek goud kochten. Door de prijsdaling van vorig jaar werden aankopen naar voren gehaald, waardoor de verkoopcijfers nu terugvallen. In de eerste helft van dit jaar was de vraag met 569,5 ton 19% lager dan in dezelfde periode van vorig jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 25 juli 2014

De volgende fase op deze grafiek is … ‘oorlog’

De wereld heeft altijd de neiging om zichzelf opnieuw tegen te komen. Net zoals alles in de natuur gaat onze wereld ook in cyclussen, ook al zijn er momenteel instanties die denken dat ze deze cyclussen onder controle kunnen houden. Momenteel zijn we weer op weg naar de laatste fase van een langdurige cyclus.

Wereldleiders hebben steeds de neiging om zich zo lang mogelijk aan hun macht vast te klampen. Hierdoor staan ze alle veranderingen in de weg omdat ze er van overtuigd zijn dat wat vroeger werkte voor altijd zal blijven werken. Maar dit is niet zo en zorgt er voor dat steeds weer dezelfde cyclussen ontstaan.

Bron:
Geplaatst: vrijdag 25 juli 2014

Chinese vraag naar goud zakt 19%

De vraag naar goud in China is in de eerste helft van dit jaar met 19,4% gedaald ten opzichte van een jaar geleden, zo schrijft Reuters op basis van cijfers die de China Gold Association donderdag bekendmaakte. De belangrijkste reden waarom Chinezen minder goud kopen is dat ze veel aankopen al naar voren hebben gehaald door de prijsdaling van vorig jaar. Doordat veel aankopen naar voren werden gehaald wordt er in de eerste helft van dit jaar minder edelmetaal verkocht in China.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 25 juli 2014

De financiële storm die niemand verwacht

Als sinds het uitbreken van de financiële crisis zit de westerse wereld in een depressie. Sinds het uitbreken van de financiële crisis kampt de westerse wereld met deflatie. Dit wordt echter gemaskeerd door het monetaire beleid van de centrale banken, met de Federal Reserve op kop. Het is gemakkelijk om geld te printen, het is dus ook gemakkelijk voor een overheid om inflatie te creëren. Niemand gelooft dat deflatie mogelijk is.