Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 19931 tot 19935
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 1 september 2014

Poetin lanceert bouw gasleiding naar China

De Russische president Vladimir Poetin heeft vandaag de bouw van een gaspijpleiding opgestart, die voor het eerst ook gas naar China zal leiden. De Russische president beklemtoonde het belang ervan als "het grootste bouwproject ter wereld", tijdens een ceremonie in Jakoetië in het oosten van Siberië. Rusland richt haar commerciële pijlen zo meer op Azië, terwijl de relaties met het Westen onder druk staan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 september 2014

Wie de waarheid weet over China mag het zeggen

China is een geval apart, er doen over dit land tal van gekke verhalen de ronde die elke grond van waarheid missen. Meestal sterven die kwakkels na verloop van tijd een stille dood. Hebt u recent nog iets horen vertellen over het bankroet van wealth management products? Wij niet en we nemen aan dat u in hetzelfde geval verkeert.

Nochtans zag het er enkele maanden naar uit dat we ons aan een golf van faillissementen konden verwachten. Tenminste als we de pers mochten geloven. Uiteindelijk stierf het hele verhaal een stille dood. Tenzij er plots toch nog lijken uit de kast zouden vallen. Wie de waarheid weet over China mag het zeggen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 september 2014

Aandelen kunnen 50 % dalen vanaf het huidige niveau

De aandelenbeurs zit in een situatie waarin de bestaande aandeelhouders de beurs wel aan de dure kant achten, maar niet bereid zijn om te verkopen omdat de prijzen blijven stijgen. Beleggers die met afgunst aan de zijlijn staan wachten op een correctie worden met de dag nerveuzer en beginnen in te stappen. Iedere correctie lijkt een koopmoment te zijn, dit versterkt het gevoel om aandelen niet te verkopen als het even daalt en biedt een opportuniteit voor wie nog niet meedoet.

Bron: nos.nl
Geplaatst: maandag 1 september 2014

Duitsland Heeft voor het eerst sinds 1991 een begrotingsoverschot

De Duitse economie heeft in de eerste helft van dit jaar goed gedraaid. Dankzij de stevige economische groei in de eerste drie maanden heeft de Duitse staat een begrotingsoverschot van 16,1 miljard euro. Het is het eerste overschot voor de Duitse federale overheid sinds 1991.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 1 september 2014

Centrale bank Japan financiert 70% overheidstekort

De Bank of Japan koopt iedere maand gemiddeld 70% van alle nieuwe staatsobligaties die de Japanse regering uitschrijft. Het gaat om een bedrag van ¥7 biljoen per maand, omgerekend €51 miljard. Door de grootschalige monetaire stimulering blijft de Japanse 10-jaars rente bevroren op 0,5%. Inmiddels bezit de Bank of Japan 20% van de totale Japanse staatsschuld.