Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 19936 tot 19940
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 augustus 2014

Bail-ins zijn al begonnen, kijk maar naar Spanje

Bail-ins, er is in de afgelopen maanden heel wat te doen rond geweest. Of we het nu graag horen of niet, er wordt volop gewerkt aan een oplossing om weer in het reine te komen met ons financieel systeem. Want dat daar iets grondig fout is gelopen staat als een paal boven water. We verzuipen namelijk in de schulden.

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden en dus zal er naar de grote middelen gegrepen worden om orde op zaken te stellen. Reuters maakte bekend dat de Europese Commissie werkt aan een wet die het mogelijk maakt om de deposito’s van de klanten van de banken aan te wenden om de problemen op te lossen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 15 augustus 2014

Spanje begint met belasting op spaargeld

Als een proefballonnetje voor de gehele EU is de Spaanse overheid begonnen met het rechtstreeks grijpen in het spaargeld van haar burgers. Het begint (relatief) klein, met een 0,03% belasting op deposito’s op de rekeningen van alle Spanjaarden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 15 augustus 2014

'Telers lopen 1 miljard mis door boycot'

De Nederlandse telers van groente en fruit lopen 1 miljard euro aan export mis door de boycot van Rusland.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 15 augustus 2014

Column Kees de Kort | Alle ballen op Mario

De inflatie in de eurozone is laag. ECB-president Mario Draghi wil deflatie voorkomen, maar waarom is deflatie eigenlijk zo erg?

Bron: nos.nl
Geplaatst: vrijdag 15 augustus 2014

Rosneft vraagt miljarden van Poetin

De Russische oliemaatschappij Rosneft begint de pijn te voelen van de economische en financiële sancties tegen Rusland. Het oliebedrijf heeft de Russische overheid gevraagd om financieel bij te springen.

Rosneft, de grootste olieproducent van Rusland, zegt dat het 31 miljard euro nodig heeft om de sancties tegen het bedrijf te overleven. Rosneft is door de westerse sancties afgesneden van de kapitaalmarkten en kan daardoor de schulden niet afdekken.