EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
37
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
33
kliks
25
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
19
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 19936 tot 19940 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 27 november 2014

Het is zover! De eerste Europese bank met een negatieve rente

Centrale bankiers leven in een andere wereld, ze denken dat ze met hun acties de wereld kunnen redden. Een van de belangrijkste maatregelen die een centrale bank de laatste jaren heeft genomen was de negatieve rente bij de Europese Centrale Bank. Dit zou volgens Mario Draghi de banken moeten aanzetten geld in de economie te pompen in plaats van op te potten bij de ECB.

De bevolking in de westerse landen gaat al jaren gebukt onder de lage rentevoeten op spaarboekjes. Vroeger was het spaarboekje nog een garantie op een mooie som geld op het einde van het jaar, maar dit tijd is al lang vervlogen. Het is zelfs zo erg geworden dat je bijna moet gaan betalen om het geld op een spaarboekje te zetten bij een bank.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 27 november 2014

Olieprijzen dalen naar laagste peil in vier jaar

De olieprijzen zijn vandaag opnieuw fors gedaald, tot het laagste peil in ruim vier jaar. In de loop van de dag vergadert de OPEC, de organisatie van olie-uitvoerende landen, over de situatie op de oliemarkt.

De olieprijzen zijn vandaag opnieuw fors gedaald, tot het laagste peil in ruim vier jaar. In de loop van de dag vergadert de OPEC, de organisatie van olie-uitvoerende landen, over de situatie op de oliemarkt.

Een vat olie van de Noordzeesoort Brent kost 76,44 dollar, of 1,31 dollar minder dan gisteren. Vannacht werd een koers van 76,28 dollar genoteerd, het laagste prijsniveau sinds september 2010. De Amerikaanse oliesoort WTI werd 1 dollar goedkoper tot 72,69 dollar. Vannacht werd met een koers van 76,21 dollar eveneens het laagste niveau sinds september 2010 bereikt.

Waarnemers gaan er van uit het oliekartel niet tot overeenstemming zal komen om de maatregelen te nemen om de prijsval tegen te gaan.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 27 november 2014

Zwitsers stemmen over hun goud

Als het Zwitserse referendum over goud de steun krijgt van de meerderheid van de bevolking, dan heeft dat serieuze implicaties voor de Zwitserse economie. Het plafond voor de Zwitserse franc, dat de centrale bank de afgelopen jaren met veel moeite heeft verdedigd, zal niet meer te handhaven zijn als de centrale bank goud moet kopen.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: donderdag 27 november 2014

Saoedi-Arabië en Rusland willen olieproductie niet verlagen

Saoedi-Arabië en Rusland zijn niet van plan hun olieproductie te verlagen. Dat betekent dat er voorlopig waarschijnlijk nog geen einde komt aan de daling van de olieprijs. Daarmee zetten de twee grootste olieproducerende landen Amerika verder onder druk. Bij een lagere olieprijs daalt wereldwijd de vraag naar dollars.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: donderdag 27 november 2014

Goud. Waarom wel. En waarom niet.

Om te beginnen. Het is gemaakt tijdens supernova. Alleen daarom al.

Om te beginnen. Het is gemaakt tijdens supernova. Alleen daarom al.

Geen onderwerp zo gevoelig als goud. Gezien onze recente geschiedenis niet gek. We zijn pas een paar decennia echt los van de zilver- en goudstandaarden van de industriële revolutie. Beide metalen hebben daardoor voor velen nog steeds een nostalgisch monetaire gloed die het zicht op de monetaire toekomst soms behoorlijk vertroebeld.

De standaarden zijn niet voor niets geklapt. Ze zijn niet vol te houden. Dat doen ze nooit. Er bestaan nu eenmaal geen vaste relaties, letterlijk alles in dit universum beweegt, vaste standaarden zijn daarmee per definitie verdoemd.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs