Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 19941 tot 19945
Bron: nos.nl
Geplaatst: maandag 1 september 2014

Duitsland Heeft voor het eerst sinds 1991 een begrotingsoverschot

De Duitse economie heeft in de eerste helft van dit jaar goed gedraaid. Dankzij de stevige economische groei in de eerste drie maanden heeft de Duitse staat een begrotingsoverschot van 16,1 miljard euro. Het is het eerste overschot voor de Duitse federale overheid sinds 1991.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 1 september 2014

Centrale bank Japan financiert 70% overheidstekort

De Bank of Japan koopt iedere maand gemiddeld 70% van alle nieuwe staatsobligaties die de Japanse regering uitschrijft. Het gaat om een bedrag van ¥7 biljoen per maand, omgerekend €51 miljard. Door de grootschalige monetaire stimulering blijft de Japanse 10-jaars rente bevroren op 0,5%. Inmiddels bezit de Bank of Japan 20% van de totale Japanse staatsschuld. 

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 1 september 2014

Frankrijk vindt euro te sterk

De Franse vice-president is van mening dat de euro te sterk is geworden. De munt moet zwakker en daar moet de ECB voor zorgen. Hij hoopt dat Draghi een ruimer monetair beleid gaat voeren. Binnen Europa ontstaat er een tweedeling over de monetaire koers van de muntunie. Duitsland wil dat de centrale bank onafhankelijk blijft, terwijl de Fransen de euro als monetair instrument willen gebruiken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 september 2014

Niet iedereen is even positief over het goud

U hebt op deze pagina al kunnen lezen dat Jeffrey Gundlach opnieuw potentieel ziet in het goud en dat zelfs op relatief korte termijn. De woorden van Gundlach waren echter nog niet koud of er kwam al kritiek op. Op de eerste plaats van Richard Ross, global technical strategist bij Auerbach Grayson. Die is het niet eens met de hedge fund manager.

Er is vanzelfsprekend altijd een kans dat de goudprijs zal stijgen. Ross stipt daarbij nogmaals aan dat de edele metalen een tamelijk onvoorspelbaar karakter hebben. Dat geldt voor het goud en voor de goudprijs, maar het geldt in nog hogere mate voor zilver en de zilverprijs. Maar Ross heeft zijn charts bij de hand.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 september 2014

De goudprijs stijgt het meest in … september

Goudkevers moeten niet wanhopig worden, september is traditioneel een van de sterkste maanden voor de goudprijs. De laatste 20 jaar kon de goudprijs gemiddeld genomen 3 % stijgen in de maand september, het doet daarmee veel beter dan de tweede beste maand – november – met een gemiddelde stijging van 1,8 %.