Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 19946 tot 19950
Bron: blogspot.nl
Geplaatst: donderdag 14 augustus 2014

Beheerd vermogen van Nederlandse beleggingsfondsen opnieuw naar recordhoogte

In het tweede kwartaal van 2014 bereikte het beheerd vermogen van de Nederlandse beleggingsfondsen voor het vierde achtereenvolgende kwartaal een recordhoogte.

Ten opzichte van het eerste kwartaal in 2014 stegen beleggingen van de Nederlandse beleggingsfondsen met 4,5% (29,3 miljard euro), vooral als gevolg van koerswinsten op aandelenbeleggingen. Het belegd vermogen in aandelen nam toe met 7,8% en is de grootste groei onder de beleggingsinstrumenten.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 14 augustus 2014

Toekomstige energievoorziening van Oekraïne en ook van Nederland erg onzeker

Volgens de nternational Energy Security Risk Index, in 2012 gemaakt door de Amerikaanse Kamer van Koophandel, loopt de energievoorziening van Oekraïne de grootste risico’s. Het land haalt de hoogste risicoscore van alle onderzochte landen: 2250.

In het kaartje hieronder lopen de roodgekleurde landen de grootste risico’s wat betreft hun energievoorziening.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 13 augustus 2014

De bankenmaffia heeft het er maar druk mee

De bankenmaffia heeft het er maar druk mee. Ze lijken momenteel tevergeefs conflicten op grote schaal uit te lokken om het economische systeem te kunnen resetten op een manier waarbij zij hun controle over het geldsysteem in handen kunnen houden. En in dat proces van grootschalige oorlog daarbij tevens flink wat te kunnen verdienen aan die conflicten. Never waste a good crisis!

[...]

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 13 augustus 2014

‘Rusland in recessie door eigen boycot’

De roebel stond al langer onder druk vanwege de sancties die het Westen had ingesteld. Maar door nu zelf een boycot van voedsel in te stellen, schiet Rusland zichzelf in de voet. Volgens vermogensbeheerder Schroders bevindt de economie zich nu al in feite in een recessie. 

Rusland is volgens vermogensbeheerder Schroders inmiddels in een ‘technische recessie’ belandt. Dat wil zeggen dat de economie in het huidige derde kwartaal krimpt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 13 augustus 2014

De oliesector wacht nog een gouden toekomst

Er ontstaan wel eens vraagtekens over de sterke opmars van de schalie revolutie in de Verenigde Staten. Is het een bubbel of is de VS echt op weg om energie onafhankelijk te worden? Door nieuwe technologieën is Amerika erin geslaagd een echte grootmacht te worden op het gebied van olie en gasontwinning. In 2008 schatte men de Amerikaanse reserves nog op 19,1 miljard vaten, in 2012 was dit al gestegen naar 30,5 miljard – een stijging van 60 % op 4 jaar.

De olieproductie zelfs steeg met 63 % ten opzichte van 2008. Dit is een immense stijging zonder dat de olieprijs fors is teruggevallen. Meestal is er bij een groter aanbod een lagere prijs, maar niet bij olie. Dit komt voornamelijk omdat de vraag naar olie ook stijgt, vooral vanuit de groeilanden.