Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 19956 tot 19960
Bron: MU
Geplaatst: zondag 31 augustus 2014

Video: Poetin over de machtsverschuiving in de wereld

Via Vrijspreker.nl kwamen we een interessante speech tegen van de Russische president Poetin. In de speech zegt hij dat de machtsverhoudingen in de wereld razendsnel veranderen. Als voorbeeld noemt hij het feit dat de koopkrachtpariteit van landen als China en India nu al groter dan dat van de Verenigde Staten. Ook hebben de BRICS-landen als groep een hoger bruto binnenlands product (gecorrigeerd via koopkrachtpariteit) dan de Europese Unie.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 31 augustus 2014

Komt er een terugkeer naar de goudstandaard?

We hoorden de afgelopen weken regelmatig praten over de tijd van de goudstandaard. De koers van de dollar was toen gelinkt aan de goudprijs en dat had tot gevolg dat het in omloop zijnde geld gedekt was door iets solide. Momenteel leven we echter in een totaal andere situatie en dat is nog altijd het gevolg van een beslissing genomen door Richard Nixon.

Bron: medemblikactueel.nl
Geplaatst: zondag 31 augustus 2014

Dirk Scheringa herrijst als een fenix en wil uw geld

Als u nog ergens een oude sok heeft liggen met daarin minimaal € 100.000,- dan kunt u met Dirk zelf bellen op telefoonnummer 06-53440209 ( u krijgt Dirk zelf aan de lijn).

Na het enorme debacle met de DSB Bank, in 2009 failliet verklaard, is voormalig eigenaar Dirk Scheringa alweer hard op weg om uw geld uit de knip te kloppen.  Hij zoekt namelijk investeerders voor zijn project ‘DS Factoring’ . DS Factoring’ is een bedrijf dat rekeningen voorschiet waardoor bedrijven niet in de financiële problemen komen.  Over het bedrag moet het bedrijf wel ‘Servicekosten’ betalen.  Maar Scheringa vermeld dat tot 97% wordt uitebetaald van de openstaande facturen. 

Het idee is niet nieuw, er zijn diverse grote incassobureau’s die op dezelfde manier werken, deze betalen het grootste deel van de rekening aan de schuldeiser en gaan dan zelf achter het totale bedrag aan plus alle rentes en extra toeslagen.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zaterdag 30 augustus 2014

Belastingparadijs NL kan juist veel banen/geld kwijtraken

De nieuwste trend onder multinationals die de belastingdienst in hun thuisland willen omzeilen, is 'inversie'. Inversie is een fiscaal trucje dat vooral in de VS steeds populairder wordt. Het werkt als volgt.

Een Amerikaans bedrijf neemt een buitenlands bedrijf over dat gevestigd is in een land met een gunstig belastingsysteem. Bijvoorbeeld Nederland. Op papier regelen de advocaten en accountants de overname echter precies andersom. Niet de Amerikaanse multinational neemt een kleine Nederlandse concurrent over, maar de kleine Nederlandse concurrent neemt de grote Amerikaanse multinational over.

Op deze manier kan de multinational (nog) gemakkelijk(er) haar fiscale vestigingsplaats verhuizen. Naar Nederland, dat het niet zo nauw neemt met de belastingdruk voor multinationals. Daardoor betaalt het hele concern na de overname in één klap in onder andere Amerika (veel) minder belasting.

Niets aan de hand, zou je denken. [...]

Bron: zamanvandaag.nl
Geplaatst: zaterdag 30 augustus 2014

Moody's verlaagt status Turkije, regering spreekt van 'politiek besluit'

Door recente politieke en economische ontwikkelingen heeft kredietbeoordelaar Moody's de kredietstatus van Turkije opnieuw verlaagd. De Turkse regering is het daar niet mee eens en spreekt van ''een politiek besluit''.