Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 19956 tot 19960
Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: vrijdag 25 juli 2014

Er zit meer energie in de Nederlandse bodem

Het gebruik van bodemenergie is in 2013 met 19 procent toegenomen. In dat jaar was sprake van een totale opbrengst van 4,3 petajoule. Volgens de Vereniging voor Koude is verdere groei mogelijk.

Ten opzichte van 2012 is 0,8 petajoule meer geproduceerd. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koude (KNVVK) heeft de cijfers geanalyseerd. Bodemenergie levert een beperkt aandeel op het totaal van hernieuwbare energiebronnen in Nederland. De verschillende vormen van bodemenergie zijn vrij duur en lang niet overal inzetbaar. Toch noemt de vereniging de groei aanzienlijk.

Bodemenergiesystemen gebruiken opgeslagen warmte in de bodem. Afhankelijk van de diepte is sprake van aardwarmte of bodemwarmte. Een bodemwarmte-systeem kan zowel open als gesloten zijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 25 juli 2014

Rusland verhoogt rentetarief onverwacht

De Russische centrale bank heeft het belangrijkste rentetarief onverwacht verhoogd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 juli 2014

De schuldenberg wordt in China steeds groter

Er werd al meerdere malen gesproken over de huidige economische situatie in China. De Chinese economie heeft het de laatste maanden erg lastig gehad. Diverse waarnemers begonnen ons al te waarschuwen voor de economische problemen die er te vinden waren in het groeiland.

Op het huidige moment is dat beeld wellicht iets bijgesteld. De laatste weken hebben we namelijk betere macrocijfers vanuit China mogen ontvangen. Deze macrocijfers konden wel aan de verwachtingen voldoen en dat was een aantal weken geleden wel anders.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 25 juli 2014

'Duurder brood bij sancties Rusland'

Als de spanningen tussen Rusland en Oekraïne en Rusland en de Europese landen verder toenemen, kan brood in de supermarkten duurder worden. Agrarische sancties richting graanproducent Rusland 'hebben zeker impact' op de graanprijzen.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: vrijdag 25 juli 2014

Chinese vraag naar goud zakt 19%

Wie de goudmarkt een beetje volgt weet dat de Chinezen vorig jaar ongekend veel fysiek goud kochten. Door de prijsdaling van vorig jaar werden aankopen naar voren gehaald, waardoor de verkoopcijfers nu terugvallen. In de eerste helft van dit jaar was de vraag met 569,5 ton 19% lager dan in dezelfde periode van vorig jaar.