Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 19961 tot 19965
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 22 juli 2014

Must Read: Hoe de wereld om zeep is – zoals in 1914

De vliegtuigramp met MH17 is voorlopig het dramatische hoogtepunt in de oplaaiende geopolitieke spanningen in de wereld. Als een burger vliegtuig uit de lucht wordt geschoten, dan weet je dat het serieus aan het worden is. Maar in het westen hoor je maar een kant van het verhaal, wie in Rusland of aan de andere kant van de wereld woont, ziet een andere kant van de medaille.

Vanuit Russisch perspectief ziet men het conflict in Oekraïne als een poging van het westen om in te breken in de Russische gemeenschap. Rusland en Oekraïne hebben dezelfde cultuur, ze zijn lid van dezelfde Slavische familie. Het westen ziet het conflict alsof de Russen Oekraïne onstabiel wil houden door de pro-Russische rebellen te voorzien van gesofisticeerde wapens, maar in Rusland ziet men vooral de Amerikanen die Oekraïne willen destabiliseren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 22 juli 2014

Volgens Paul Craig Roberts is al het Amerikaanse goud weg

Voormalig U.S. Treasury official Dr. Paul Craig Roberts is er van overtuigd dat de Verenigde Staten door zijn volledige goudvoorraad heen is, ook het goud dat het bewaart voor andere landen zoals Duitsland. De aankondiging van Duitsland om de poging tot repatriëring van het goud te staken, ziet Dr. Paul Craig Roberts als het ultieme signaal dat er geen goud meer is in de Amerikaanse kluizen.

Dat Duitsland opnieuw tevreden is om zijn goud in Amerikaanse handen toe te vertrouwen is pure propaganda. Volgens Dr. PC Roberts betekent dit gewoon dat de VS geen goud meer heeft en dat Duitsland gedwongen werd om levering van zijn goud te stoppen. Mogelijk heeft de VS Duitsland gechanteerd of andere voordelen toegekend. Maar Duitsland kan zijn goud niet meer terug krijgen omdat het er niet meer is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 22 juli 2014

3 redenen waarom uw portefeuille niet meer zonder goudmijnaandelen kan

De goudprijs staat nog steeds een kleine 10 % hoger dan aan het begin van dit jaar. Het is al meer dan 6 en 12 maanden geleden dat de goudprijs op zijn bodem noteerde na de enorme val vorig jaar. En toch gaat iedereen er nog steeds van uit dat de goudprijs gaat dalen. De kans is groot dat we de bodem van de goudprijs al lang hebben gezien en dit maakt goudmijnaandelen super aantrekkelijk. Dit zijn enkele redenen van Money Morning die goudmijnaandelen onmisbaar maken voor je portefeuille …

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 juli 2014

Dennis Gartman is een non-believer voor het goud

Het is opvallend hoe de recentste daling van de goudprijs goed werd opgevangen op de markt. De meeste investeerders zijn stilaan gewend geraakt aan onverwachte bewegingen in de goudprijs. Van paniekverkopen bij de particuliere investeerders is zeker geen sprake. Wie wou verkopen heeft dat al gedaan.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 22 juli 2014

Analist

Goud heeft zijn slechtste periode achter de rug volgens een analist van Bank of America Merril Lynch. Analist Michael Widmer informeerde beleggers gisteren in een briefing dat de prijs van goud is gestabiliseerd dankzij de constante fysieke vraag vanuit opkomende marketen. China en India kochten grotendeels de mijn productie en de recycling van goud op en dit compenseerde de hoeveelheden die beleggers afgelopen jaar verkochten. In de komende periode  zal dit evenwicht draaien in het voordeel voor goud.