Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 19961 tot 19965
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 13 augustus 2014

Nieuwe fixing zilverprijs vanaf 15 augustus

Op vrijdag 15 augustus wordt de 117 jaar oude fixing van de zilverprijs vervangen door een nieuw elektronisch systeem. Dit nieuwe systeem is niet alleen toegankelijker, ook belooft het een grotere mate van transparantie in de vaststelling van de zilverprijs. Tot op heden bepaalt een klein groepje banken de dagelijkse referentieprijs van het edelmetaal.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 13 augustus 2014

Is Ebola een bedreiging? Enkele verontrustende feiten …

De uitbreiding van het gevaarlijke Ebola virus is voorlopig een ver van mijn bed show. Maar dit is de grootste uitbraak van het virus in de moderne geschiedenis. Meer dan 100 gezondheidswerkers hebben ondertussen zelf het virus opgelopen. Experts hebben het er al over dat de uitbraak ‘out of control’ is, zo staat op The Economic Collapse. Voorlopig blijven de financiële markten er nog rustig onder, de impact op de economie is heel beperkt, maar gaat dit zo blijven duren?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 13 augustus 2014

Met olie haal je minder op dan met goud volgens Gayed

Volgens Michael Gayed moet je investeren in goud wanneer de volatiliteit in de markt(en) toeneemt: “Dat is zeker waar wanneer je goud correleert met olie. In dat soort van situatie haal je meer meerwaarde uit het edele metaal dan uit de grondstof.”

Goud blijft hoe dan ook moeilijk te voorspellen. Allerlei factoren beïnvloeden het gedrag ervan. Wanneer de inflatie bijvoorbeeld hoger is dan de nominale interestvoeten maakt het interessant om een positie in goud in te nemen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 13 augustus 2014

Grootste bank van China zegt dat nieuwe globale munt in de stijgers staat

De Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), de grootste bank van China en de tweede grootste bank van de wereld, bevestigde recent dat er achter de schermen gewerkt wordt aan een nieuwe globale munt – ‘a new global currency setup is being conceived’.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 13 augustus 2014

Euroscepticus Nigel Farage heeft al twee crises juist voorspeld!

Het blijkt nu dat de eurosceptische Britse politicus Nigel Farage de meest misbegrepen politicus is op het Europese continent. In een paar video’s van enkele jaren geleden lijkt hij de situatie anno 2014 juist te hebben voorspeld.

Hij had het bij het rechte eind over de schulden- en politieke crisis in Europa. En hij had gelijk over Oekraïne.

Maar, oordeel vooral zelf: