Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 19976 tot 19980
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 22 juli 2014

3 redenen waarom uw portefeuille niet meer zonder goudmijnaandelen kan

De goudprijs staat nog steeds een kleine 10 % hoger dan aan het begin van dit jaar. Het is al meer dan 6 en 12 maanden geleden dat de goudprijs op zijn bodem noteerde na de enorme val vorig jaar. En toch gaat iedereen er nog steeds van uit dat de goudprijs gaat dalen. De kans is groot dat we de bodem van de goudprijs al lang hebben gezien en dit maakt goudmijnaandelen super aantrekkelijk. Dit zijn enkele redenen van Money Morning die goudmijnaandelen onmisbaar maken voor je portefeuille …

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 juli 2014

Dennis Gartman is een non-believer voor het goud

Het is opvallend hoe de recentste daling van de goudprijs goed werd opgevangen op de markt. De meeste investeerders zijn stilaan gewend geraakt aan onverwachte bewegingen in de goudprijs. Van paniekverkopen bij de particuliere investeerders is zeker geen sprake. Wie wou verkopen heeft dat al gedaan.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 22 juli 2014

Analist

Goud heeft zijn slechtste periode achter de rug volgens een analist van Bank of America Merril Lynch. Analist Michael Widmer informeerde beleggers gisteren in een briefing dat de prijs van goud is gestabiliseerd dankzij de constante fysieke vraag vanuit opkomende marketen. China en India kochten grotendeels de mijn productie en de recycling van goud op en dit compenseerde de hoeveelheden die beleggers afgelopen jaar verkochten. In de komende periode  zal dit evenwicht draaien in het voordeel voor goud.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 22 juli 2014

Eurolanden hebben schuld van meer dan 9.000 miljard euro

De staatsschuld van de eurolanden is op het einde van het eerste kwartaal boven de 9.000 miljard euro gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Uitgedrukt in procent van het bruto binnenlands product gaat het om 93,9 pct. De Belgische schuld steeg naar 105,1 pct van het bbp ofte 404,25 miljard euro.

Bron: demorgen.be
Geplaatst: dinsdag 22 juli 2014

Armoede en rijkdom nemen toe, middenklasse slankt af

De voorbije vijf jaar zijn er in Nederland bijvoorbeeld bijna 400.000 banen verdwenen. Dat waren bijna altijd banen uit het middensegment.

In de VS is het al veel langer een trend, maar ook in almaar meer West-Europese landen lijkt de kloof tussen arm en rijk verder uit te diepen. De crisis en de verregaande automatisering van de arbeidsmarkt raken vooral de middenklasse, waardoor een grotere dualisering van de maatschappij dreigt.