Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 19981 tot 19985
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 24 juli 2014

Gooit Europa haar eigen ruiten in met sancties tegen Rusland?

Veel Europese landen hebben handelsrelaties met Rusland. Is het wel verstandig dat Europa deze economische betrekkingen op het spel zet? Duitse bedrijven merken nu al de negatieve gevolgen van de oplopende geopolitieke spanningen. Russische afnemers van Duitse installaties zoeken al naar alternatieve leveranciers.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 24 juli 2014

China haalt olie en goud uit Venezuela

China heeft nieuwe handelsovereenkomsten gesloten met Venezuela. Met Chinees geld wordt er geïnvesteerd in de ontwikkeling van de mijnbouw, de landbouw en olie-industrie van het Zuid-Amerikaanse land. Tevens investeert China in sociale en culturele projecten. De Chinese premier is op rondreis door Zuid-Amerika en sluit tal van handelsovereenkomsten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 24 juli 2014

Zilver kan sneller naar $ 100 dan je denkt

Volgens Sean Rakhimov van SilversStrategies.com is de zilvermarkt de laatste jaren in evenwicht wat de vraag en aanbod betreft. Maar zilver is een speciaal geval. In gewone tijden is zilver een industriƫle grondstof en handelt het op basis van vraag en aanbod. Maar in tijden van financiƫle stress reageert zilver als een edelmetaal. Als de perceptie van zilver verandert naar een edelmetaal, kan de prijs op korte termijn de hoogte in schieten, zoals in 2011.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 juli 2014

De crisis is nog niet achter de rug

De regeringsleiders schreeuwen hun triomf in alle toonaarden uit. Ze hebben de Euro-crisis klein gekregen en verwijzen daarvoor naar de daling van de rendementen op obligaties, op de eerste plaats in de Europese periferie. Een tweede argument dat aangekaart wordt is de stijging van de beurskoersen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 23 juli 2014

Goud is geen belegging

Goud dient niet om te beleggen. Wie zich wil indekken tegen financieel onheil, doet dat niet met een goud-ETF, een goudcontract of goudmijnen, zegt MarketUpdate. Indekken tegen financieel onheil doe je met fysiek goud, hoe groter de kans op financieel onheil, hoe meer fysiek goud deel moet uitmaken van je portefeuille. Fysiek goud is geen belegging. Diegene die nu fysiek goud kopen, malen er niet om of de papieren goudprijs daalt of stijgt.